Yazın Dahi Üşüyor Musunuz?

Üşüme problemi genellikle kış aylarında ortaya çıkar. Ancak bazı bireyler yakıcı sıcaklarda bile üşümekten yakınır. Siz de yaz mevsiminde üşüyor musunuz? İşte, yaz mevsiminde üşüme nedenleri...
Yazın Dahi Üşüyor Musunuz?

Üşüme sorunu genellikle soğuk havalarda ortaya çıkan bir durumdur. Ancak bazı sağlık sorunları nedeniyle yaz sıcağında bile insanların üşüdüğüne rastlanmaktadır. Genellikle bu soruna yaz aylarında denize ya da havuza serinlemeye gidenlerde rastlanıyor. Yalnız kimi insanların üşüme problemi geçmek nedir bilmez. Peki, yazın bile üşümenin sebepleri nelerdir?

 

Hastalıkların Habercisi Olabilir

İnsanların vücut ısısının değişmesi çevredeki havaya bağlıdır. Bir kişi sıcak bir yerden soğuk bir yere geldiğinde üşümeye bağlı olarak titremeye başlar ve farklı reflekslerle ısınmaya çalışır. Bu da insanların vücut ısısının belirli bir mekanizmayla yönetildiğini gösteriyor. Ancak her ortamda üşüme problemi yaşamak; anemi, tiroid rahatsızlıkları, diyabet, hormonal sorunlar, astım, bronşit vs. sağlık problemlerinin habercisi olabiliyor. Bu yüzden sürekli üşüme sorunu yaşıyorsanız vakit kaybetmeden uzmana başvurun.

 

Yazın Uzun Giyinmeyin

Ayrıca yaz mevsiminde bazı insanlar Güneş ışınlarından korunmak için uzun giysiler tercih etme yanlışını yapabiliyor. Yalnız beden gün içinde yaklaşık 20-30 dakika Güneş ışığına ihtiyaç hisseder çünkü güneş ışınlarında insan için gerekli maddeler bulunmaktadır. İlaveten yazın vücudunuzun her yerini örten eşyaları tercih etmeniz daha fazla üşümenize de sebep olabilmektedir. Eğer üşüme herhangi bir rahatsızlığın neticesinde ortaya çıkıyorsa hekim kontrolünde kortizonlu ilaçlarla tedaviye başlanmaktadır.

Ek olarak vücudun dengesini bozacak şekilde kilo almak ya da vermek üşümeye sebep olabilir. Aynı şekilde sigara ve diğer kötü alışkanlıklar da üşüme sorunu yaratabilmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.