Yaz Geldi Keneye Dikkat

Yazın gelmesiyle birlikte insanlar kendilerini dışarıya atarlar. Yazın hafta sonları yapılacak en güzel şey piknik. Ancak kene tehlikesine karşı dikkat etmek gerekiyor.
Yaz Geldi Keneye Dikkat

Ne gibi tedbirler alarak kendimizi keneden koruyabiliriz? Kene ısırması sonrası yapılması gerekenler nelerdir? İşte cevapları;

Çalılık ve çok yapraklı yerlerde daha çok bulunan kenelerin elbisemizin altından girme ihtimaline karşı, uzun kollu giysiler tercih etmeliyiz. Kısa pantolan ve şortlar yerine uzun giyinmek önemli. Bu önlemler basit gibi görünse de hayati önem taşımaktadır. Koyu renkli giysiler yerine açık renkli giysiler tercih ederek, kenenin rahatça görünmesini sağlayabiliriz. Yeşil bir alanda yada piknik alanında gibi yerlerindeyseniz mutlaka vücudumuzu kene yapışması tehlikesine karşı sık sık kontrol etmeliyiz. Aynı şekilde eve gittiğimiz de tamamen soyunup vücudumuzu yine kontrol etmeliyiz.

Keneyi elle çıkartmayın

Vücudumuza kene yapıştığında ve bunu farkettiğimizde hemen bir sağlık kuruluşuna gidip kenenin tamamen vücudumuzdan çıkarılmasını sağlamalıyız.

İnsanların kendi çabalarıyla keneyi çıkarması imkansız değil ama zordur. Kendiniz cımbız yardımıyla da keneyi çıkartabilirsiniz ama en güvenilir ve sağlam yöntem, kenenin tamamının bir sağlık personeli tarafından pens ile alınmasıdır.

Kene ısırığının belirtileri nelerdir?

Kene ısırığı sonucu, gözlerde ve yüzde kızarıklık, burun kanaması, dışkıda kan, ciltte sarılık, idrarda koyulaşma gibi ciddi belirtiler baş gösterir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.