Yavru Kediler Ne Yer, Nasıl Beslenir? Doğru Beslenme Tablosu

Yavru kediler sağlıklı ve mutlu bir gelecek için anne sütüyle beslenmelidir. Anne sütü alamayan kediler ne yer? Yavru kediler nasıl beslenmeli? işte cevabı
Yavru Kediler Ne Yer, Nasıl Beslenir? Doğru Beslenme Tablosu

Yavru kediler ne yer?

Yeni doğanlar yavru kediler tüm beslenmelerini anne sütünden almaktadır. Yavru kedi eğer ki annelerinden ayrılmışsa özel süt tüketmeleri gerekecektir ayrıca başka özel bakım gerektirebilirler. Veterineriniz, yavru kedinize nasıl bakılacağı hakkında en iyi bilgileri verecektir.

yavru-kediler-ne-yer.webp

Anne sütü alamayan yavru kedilerin anne kedi sütü tozu, bebek muhallebisi, konserve kedi maması ve yavru kedi mamasıyla beslenmesi gerekmektedir. Anne sütünden kesilmiş kuru veya ıslak yavru kedi mamasına geçiş yapacak olan kedilerin beslenmesinde dikkat etmeniz gereken durumlar arasında:

1. Hemen sıvı bir diyetten katı bir diyete geçmeyin.

Yavru kediniz üç ila dört haftalık olduğunda nemli yavru kedi maması deneyin. Bunun için kuru kedi maması ve ıslak kedi mamasını karıştırmanız yeterli olacaktır. Önümüzdeki bir ya da iki hafta boyunca, kuru gıdaya geçişe yardımcı olmak için su miktarını yavaş yavaş azaltın ve her gün yiyecek miktarını artırın.

2. Yavru kedi için% 100 tam ve dengeli bir yiyecek bulun.

Yavruların özel beslenmeye ihtiyacı vardır. Sürekli büyüyorlar ve oynuyorlar, yani yetişkin kedilere kıyasla iki ila üç kat daha fazla protein, yağ ve diğer besin maddelerine ihtiyaç duyuyorlar. Yavru kedinize, yavru kediler için% 100 tam ve dengeli beslenme sağlayan bir yiyecek verdiğinizden emin olun.

3. Yavru kedinizin beslenmesinde sabırlı olun.

Yavru kediniz ilk başta koyduğunuz yiyeceklerle oynayabilir, hatta yemek tabağının içine bile girebilir. Eğer öyleyse, unutmayın o bir yavru kedi, bu yüzden her şeyi oyuncak sanacak. Sabırlı olun, temizlemek için nemli bir bez bulundurun ve kedinizin kuru kaldığından emin olun.

4. Mama kabını temiz tutun.

Islak yiyecekler veya nemli kuru yiyecekler servis ederken yiyecekleri günde birkaç kez değiştirin. Kedinizin sağlığı için mama kabının temiz olmasına dikkat edin. Unutmayın kediler son derece titiz canlılardır.

5. Su kabını temiz tutun.

Su yavru kediler için çok önemlidir. Yavru kedinizin vücut kütlesi %70 ila %80 sudur. Islak yiyeceklerdeki ve nemlendirilmiş kuru yiyeceklerdeki su, nemli kalmasına yardımcı olur, ancak her zaman bol miktarda temiz suya erişimin olduğundan emin olmalısınız. Kedi su kabını günde en az bir kez doldurulur.

6. İlk bir sene yavru kedi maması verin.

Yavru kediniz her daim sağlıklı kalması için 7 haftalık olduğunda ıslak ve kuru mama ile beslenmelidir. Yavru kediniz sekiz veya dokuz aylıkken yetişkin bir kedi gibi görünmeye başlayacaktır. Buna aldanmayın. Kediniz ilk 1 yıl boyunca yavru kedi mamasıyla beslenmelidir. Yavru kediler bir sene boyunca gelişmeye devam edecektir bu neden yetişkin kedi mamasına geçmeden önce 12 ay boyunca yavru kedi mamasına devam edin.

7. İştah kaybı da dahil olmak üzere hastalık belirtilerine dikkat edin.

Sağlıklı yavru kedi yemeyi sever, bu nedenle kedinizin tepki vermediğini veya yemeğine ilgi göstermediğini fark ederseniz, hemen veterinerinizi arayın. Özellikle yavru kediniz aniden yemeyi bırakırsa, veterinerinize bildirdiğinizden emin olun.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Maması MarkalarıEn İyi Kedi Tuvaleti Modelleri

Yavru kedi beslenme tablosu

yavru-kediler-ne-yer-001.webp

Yavru kediler özel ihtiyaçları olan bebek etoburlardır. Yavru kedi doğal olarak annelerinin sütünü 8-12 haftalıkken sütten keser. Genç kediler yeterince yaşlandığında (yaklaşık 8 haftalık) kendi başlarına yiyecek yemeye başlarken, aynı zamanda annelerinden emdikleri süt miktarını azaltırlar.

1 hafta veya daha eski yavru kediler: Biberonla besleme

Gıda türü: Yavru kedi sütü
Sıklık: Her 2-3 saatte bir (günde 8-12 kez)
Miktar: Besleme başına 3-4 gram

2 haftalık yavru kediler: Biberonla besleme

Gıda türü: Yavru kedi sütü
Sıklık: 3 saatte bir (günde 8 kez)
Miktar: Besleme başına 5-6 gram

3-4 haftalık yavru kediler: Biberonla besleme

Gıda türü: Yavru kedi sütü
Sıklık: 4 saatte bir (günde 6 kez)
Miktar: Besleme başına 13- 17 gram

4 haftalık yavru kediler: Sütten kesim aşaması mamaya geçiş

Gıda türü: Kuru kedi maması ve ıslak kedi maması (yavru kediler için)
Sıklık: 8 saatte bir (günde 3 kez)
Miktar: 13-17 gram
Yavru kedinizi kedi kum kabıyla bu dönemde tanıştırın.

5-8 haftalık yavru kediler: Katı yiyecekler

Gıda türü: Yavru kedi maması (kuru mama)
3-5 hafta arası yavru kedi maması verilmelidir.
5-6 hafta arası kuru kedi maması ve ıslak kedi maması karıştırılarak verilmeli.
7 haftadan büyük kediler için kuru kedi maması verilmeli.

En İyi Yavru Kedi Mamaları

Yavru kedi bakımı

yavru-kediler-ne-yer-002.webp

Bakım her canlıda olduğu gibi yavru kediler için de son derece önemli bir yere sahiptir. Yavru kedinizin bakım gereksinimlerinde yavruları sıcak tutmaya, yeterli beslenmeye, temiz tutmaya, sosyalleşmeye ve bulaşıcı hastalıklardan korumak için gerekli olan aşı işlemlerini tamamlamaya özen gösterin.

Sosyalleşme

Yavru kediler yaklaşık 3 haftalıkken, kas ve dolaşım gelişimini teşvik etmek ve sosyal becerileri öğrenmek için egzersize ihtiyaç duyar. Yavruların insanlarla temasa geçmelerini sağlamak için onlarla oyun oynamak, fiziksel ve sosyal gelişimlerine yardımcı olacaktır.

En İyi Kedi Oyuncak Modelleri

Banyo

Yavru kediniz her beslenme sonrasında nemli bir bezle silinmelidir. Öte yandan dışkılama sonrasında popo kısmı ılık bir suyla yıkanabilir. Banyodan sonra yavru kedinizi havluyla iyice kurulayarak ısındığından emin olun. Kedinizi bu işlem sonrasında ödüllendirerek suya olan korkusunu yenmesine yardımcı olabilirsiniz.

En İyi Kedi Ödül Mamaları

Beslenme

Kedilerin sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürmesi için birinci koşul beslenmedir. Beslenme ile beraberinde düzenli bakım ve sağlık kontrolleri kedi sağlığı açısından son derece önemlidir. Her şeyden önce kedinizin yaşına uygun kaliteli kuru kedi maması satın almanız gerektiğini unutmayın. Yavru kediler 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğün mama tüketirken 6-12 aylık süre içerisinde 2-3 öğün mama tüketmektedir. 12 aylık süreci dolduran kedilerin günde 2 öğün olmak şartıyla yetişkin kedi mamasına geçiş yapması gerekmektedir.

En İyi Yaş Kedi Mamaları

Tuvalet

Anne kediler düzenli olarak idrara çıkma ve dışkılamayı uyarmak için yavrularını tımar ederler. Eğer annesi olmayan bir yavru kediye bakıyorsanız bu sorumluk size ait olacaktır. Yavru kedinizin tuvaletini yapması için rahat bir kedi kum kabı satın alın ve içerisini kaliteli kedi kumuyla doldurun.

En İyi Kedi Kumu Çeşitleri

Yavru kedilere ne verilir?

yavru-kediler-ne-yer-004.webp

Yavru kediler anneleri tarafından sütten kesildikten sonra, daha çeşitli bir diyetin tadını çıkarmaya başlarlar. Yavru kedileri ne besleyeceğinizi veya yavru kedilerin ne yediğini merak ediyorsanız, genç kediler için özel olarak formüle edilmiş ürünleri araştırmak ve temel besinlerle dolu yüksek kaliteli mamaları tercih etmek akıllıca olacaktır.

Yavru kedilerin büyüme, gelişme ve artan enerji seviyeleri için protein açısından zengin dengeli bir diyete , sağlıklı, güçlü dişler ve kemikler geliştirmek için kalsiyuma, beyin gelişimini ve vizyonu desteklemek için DHA'ya ihtiyaçları vardır. Tüm bunlar kediniz için seçeceğiniz kaliteli mamalarda mevcuttur.

Yavru kedilere ne verilmez?

yavru-kediler-ne-yer-003.webp

Kediler için bazı yiyecekler ve ikramlar sağlıkları için ciddi riskler oluşturabilir. İşte kedinizi beslemekten kaçınmanız gereken 7 yiyecek:

1. Süt, peynir ve diğer süt ürünleri

Birçoğumuz çizgi filmlerde veya resimli kitaplarda süt veya krema içen kedi yavruları görüntüsüyle büyüdük. Kedilerin çoğu doğal olarak laktoz intoleransıdır, yani peynir veya krema gibi inek sütü ve süt ürünleri midelerini bozarak kusma ve ishale neden olabilir. Peki ya yavru kediler? Aynı kural geçerlidir: inek sütü ve yan ürünlerinden kaçınılmalıdır.

2. Çikolata

Çoğu insan çikolatayı lezzetli bulsa da, bu kakao bazlı yiyecek kediler için toksik olan iki bileşen içerir: teobromin ve kafein. Hem sütlü çikolata hem de bitter çikolata, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli tehlikeli semptomlara neden olabilir:

  • Kusma
  • İshal
  • Artan vücut ısısı
  • Hızlı nefes alma veya kalp atış hızı
  • Nöbetler
  • Teobromin ve kafeine yüksek oranda maruz kalma durumlarında kedilerde kalp yetmezliği, halsizlik veya koma da olabilir.

3. Çiğ yumurta, et veya balık

Çiğ gıdalar kedilerde ishal, kusma ve uyuşukluğa neden olabilen tehlikeli E. coli ve salmonella bakterileri içerebilir. Kedinizi bu patojenlere maruz bırakmak ölümcül bile olabilir. Çiğ yumurta akı ayrıca avidin adı verilen bir protein içerir. Avidin tüketilirse, kedinizin B vitamini biotinini düzgün bir şekilde tüketmesini engelleyebilir ve potansiyel olarak cilt sorunlarına ve donuk tüylere neden olabilir.

4. Köpek maması

Kedilerin A vitamini, taurin ve araşidonik aside ihtiyacı vardır. Tüm bu temel besinler köpek mamasında bulunmaz. Bu sebeple düzenli olarak köpek maması tüketen kedilerde;

  • A vitamini eksikliği cilt sorunlarına, donuk tüylere, kas dejenerasyonuna veya gece körlüğüne neden olabilir.
  • Taurin eksikliği görme bozukluğuna, kalp hastalığına, sağlıksız tüy veya deriye ve uyuşukluğa neden olabilir.
  • Araşidonik asit eksikliği karaciğer ve böbrek sorunlarına neden olabilir.

5. Ekmek ve maya

Kediler ara sıra güvenle ekmek yiyebilir, ancak ekmeğin onlar için hiçbir besin değeri olmadığını unutmayın. Maya ve çiğ ekmek hamuru kediler için güvenli değildir tüketilmesi durumunda hamur kedinin midesinde yükselebilir ve tehlikeli sindirim sorunlarına neden olabilir.

6. Ton balığı

Hangi kedi ton balığı sevmez? Ton balığı, kedilerin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu birkaç besinden yoksundur ve çok fazla orkinos cıva zehirlenmesine yol açabilir. Yukarıda belirtildiği gibi, kedinize asla çiğ ton balığı vermemelisiniz.

7. Soğan ve sarımsak

Soğan, sarımsak ve allium ailesinin frenk soğanı ve pırasa gibi diğer üyeleri kedilerde kansızlığa neden olabilir. Çiğ, pişmiş, toz veya kurutulmuş sarımsak ve soğan kedinin kırmızı kan hücrelerine zarar verebilir ve ayrıca mide bulantısı, karın ağrısı, kusma ve ishale neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum