Yavru Caretta Carettalar Denizle Buluştu

Kuşadası'nda Sevgi Plajı önünde yumurtalarını bırakan caretta caretta cinsi iribaş deniz kaplumbağası yavruları denizle buluştu.
Yavru Caretta Carettalar Denizle Buluştu

Kuşadası'nda Sevgi Plajı önünde yuva yapan ve yumurtalarını bırakan caretta caretta cinsi iribaş deniz kaplumbağası yavrularından 34 tanesi denizle buluştu. Kuşadası sahil sitelerinde büyük heyecana neden olan carettalar, farklı sitelerden çok sayıda meraklının ziyaretini sağladı.

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, caretta carettaların 2012 yılından beri Kuşadası sahillerinde yuva yapmaya başladığına dikkat çekerek, "Geçtiğimiz ay Kuşadası sahillerinde bulunan Kadı Kalesi önünde karaya çıkan ancak zeminin uygun olmaması nedeniyle yuva yapamadan denize dönen kaplumbağanın, yumurtalarını yakınlarda uygun bir alana bırakacağını tahmin etmiştik.

kapumbagagif.gif

Yaklaşık 50 gün sonra Sevgi Plajı önünden bir ihbar geldi. 2 günde 34 yavrunun denizle buluşması sağlandı. Yuva yerini çevirip, koruma altına alarak, bilgilendirme tabelalarını diktik.

kaplumbagagif-002.gif

Her yıl yaptığımız yöntemle yeni çıkacak yavruların denize sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız.

caretta

Aydın Büyükşehir Belediyesi'yle görüşülerek, yuva yerinin olduğu bölgede kumulları temizleyen araçların girmemesi sağlandı.

caretta

Deniz kıyısında sahil sitelerinde oturan vatandaşların dikkati ve duyarlılıkları çok önemli olmaktadır. Bu olayda da duyarlı bir gencin dikkati sayesinde kaplumbağa yavrularının kurtulması sağlanmıştır" dedi.

caretta caretta

Plajdaki deniz kaplumbağalarını koruyalım tabelası dikkat çekti.

caretta caretta

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.