Yaşlı Gösteren 10 Makyaj Hatası

Özellikle sıkça yapılan makyaj, bazı hatalara sebep olmaktadır. Bu hatalar kişinin yaşlı görünmesine sebep olur. İşte makyaj yaparken ki en büyük hatalar.
Yaşlı Gösteren 10 Makyaj Hatası

Yaşlanma kaçınılmaz bir süreçtir ve hepimiz bu sürece doğru adım adım ilerleriz. Ancak bazen yanlış makyaj tercihleriyle kendimizi daha da yaşlı gösteririz. Genç ve dinamik görünmeyi kim istemez? Yaşlanma belirtilerini yok etmek mümkün olmasa da doğru makyaj teknikleriyle daha genç ve ışıltılı bir görünüm elde etmek mümkün. Bu yazımızda, yaşlı gösteren makyaj hatalarını ve bu hatalardan kaçınmak için yapılması gerekenleri ele alacağız.

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Makyaj, cildinizdeki kusurları kapatmak, daha canlı ve zinde bir görünüm sağlamak için bize yardımcı olan uygulamaların başında geliyor. Ancak makyaj ile daha dinamik ve güzel görünmek isterken, abartılı uygulamalar nedeniyle, olduğunuzdan daha yaşlı görünme riskiniz de var. Bizde sizler için makyajda sizi yaşlı gösterecek yapılan hataları derledik.

İşte yaşlı gösteren kritik makyaj hataları...

1. Fondöteni Çok Kalın Sürmek

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Kalın ve yoğun olarak sürülen fondöten sizi yaşınızdan büyük gösteren hataların başında gelir. Bunun yerine, hafif bir fondöteni veya renkli bir nemlendiriciyi tercih edebilirsiniz. Uyguladıktan sonra makyaj süngerinizle, kırışıklıklara denk gelen fazlalıkları dağıtabilirsiniz. "Daha az makyaj daha iyi görünüm" sloganı başta her ne kadar kulağa saçma gelse de birçok makyaj uzmanı genç görünmek için cildinizi duru haliyle göstermeniz gerektiğini söylüyorlar. Cildinizi düzenli olarak nemlendiriyorsanız, canlı bir görünümle daha az makyaj sizi her zaman daha iyi gösterecektir.

2. Çok Açık Renkte Baz Kullanmak

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Cilt renginizden daha açık bir fondöten, ince çizgilerinizi daha çok belli eder. Eğer çok açık bir cilt renginiz varsa yaşlandıkça daha sıcak tonlarda fondöten tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Cilt renginizden bir veya iki ton koyu ve ışıltılı bir fondöten tercih edin.

3. Gözaltı Morluklarına Koyu Kapatıcı Sürmek

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Yaşımız ilerledikçe gözaltımızdaki deri tabakası incelir. Bu yüzden ağır kapatıcılar sürdüğümüzde gözaltlarımıza daha fazla dikkat çekmiş oluruz. Daha açık renkli ve hafif bir kapatıcı tercih edin. Ve uygularken, parmağınızla değil, fırça ile uygulayın. Parmakla uygulamak kırışıklıklara iyi gelmez. Fırça kapatıcıyı daha iyi dağıtır.

4. Tüm Yüzünüze Pudra Uygulamak

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Pudra burun ve çene bölgesindeki parlak görünümü yatıştırmak için kullanışlı bir üründür, fakat tüm yüzünüze uyguladığınız zaman kırışıklıkların öne çıkmasına neden olur. Pudra sürmekten kesinlikle kaçınmanız gereken en önemli yer: göz bölgeniz.

5. Yanaklara Allık Sürmek

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Bu hata, sarkan bölgelere dikkat çeker. Bunun yerine elmacık kemiklerinizin üst noktasına sürmelisiniz. Burnunuza çok yakın bölgelere allık uygulamayın ve elmacık kemiğini kaplayabilecek büyüklükte bir fırça tercih edin. Gül kurusu gibi daha doğal renkler, her cilt renginde güzel durur ve yüzü aydınlatır.

6. Kısa Sürede Yok Olan Ruj Sürmek

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Dudak hatlarını daha net göstermek sizi daha genç ve dinç gösterecektir. Bunun için, hem daha dayanıklı ruj kullanmalı hem de rengi daha belli eden doğal dudak kalemleri kullanmalısınız.

7. Ruj Seçimi

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

İnce dudaklarda çok parlak renkler, koyu tonlar, metalik rujlar çok ağır bir görüntü yaratır. Bunun yerine daha doğal renkler seçebilirsiniz. Hatta ruj yerine dudak parlatıcısı kullanmak dudaklarınızı daha dolgun gösterecektir.

8. Alt Kirpiklere Maskara Sürmek

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Bu hata maalesef kaz ayaklarınızı ortaya çıkarır. Üst kirpiklerinizde mümkün olduğunca siyah maskara kullanın, böylece gözleriniz ve cildiniz daha da beyaz duracaktır. Ayrıca, çok katı ve ağır olmayan maskara kullanmak daha mantıklı olacaktır. Çünkü yaşlandıkça kirpiklerimiz daha kuru olmaya eğilimli olur, bu durum maskaranın kirpiklerinizde kuruyup yüzünüze düşmesine neden olur. Daha genç bir görünüm için kirpiklerinizi kıvırmayı ihmal etmeyin.

9. Göz Altına Eyeliner Sürmek

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Göz altınıza eyeliner sürerseniz gözleriniz daha küçük gözükür ve bu gözaltı morluklarınıza daha çok dikkat çekecektir. Eyeliner'ı göz kapağınızın üstüne ve dış kenarlarına doğru kalınlaşan bir çizgi şekilde uygulayın.

10. Göz Kenarlarında Parlak Far Kullanmak

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Parlak far düzgün kullanıldığında gözünüzü belirginleştiren bir makyaj ürünü, ama eğer göz kenarlarına kullanıyorsanız o bölgedeki bütün ince çizgileri belirginleştirir. Parlak ürünleri gözlerinizin iç kısımlarında, göz kapağının ortalarında ve sadece kaş çizgisinde kullanmaya dikkat edin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En İyi Göz Farı MarkalarıAllık Ürünleri
Ruj Marka TavsiyeleriEn Kaliteli Maskara

Yaşlı gösteren makyaj hataları nelerdir?

Yaşlı gösteren makyaj hataları arasında aşırı kapatıcı kullanımı, fazla pudra uygulaması, göz altı hatlarını vurgulamak için koyu renkli ürünler kullanımı, aşırı simli ürünlerin kullanımı, aşırı koyu ruj ve göz farı kullanımı yer alır.

Hangi makyaj ürünleri daha yaşlı gösterir?

Aşırı koyu renkli ruj ve göz farı, aşırı simli ürünler, aşırı kapatıcı kullanımı, fazla pudra uygulaması, göz altı hatlarını vurgulamak için koyu renkli ürünler kullanımı gibi ürünler daha yaşlı gösterir.

Yaşlanan cilt için en iyi makyaj teknikleri nelerdir?

Yaşlanan cilt için en iyi makyaj teknikleri arasında cildi nemlendirmek, doğal bir görünüm için hafif ve sıvı bazlı ürünleri kullanmak, kapatıcının fazla kullanılmaması, ve dudaklara dolgunluk veren ürünlerin tercih edilmesi yer alır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.