Yaşlanmayı Yavaşlatmanın Yöntemi Bulundu

Yaşlanmak insanın önüne geçemediği bir durum. Ancak teknoloji geliştikçe her şey mümkün olabilir gibi düşünüyoruz. Şimdi de ABD’deki California Üniversitesi’nden bilim insanları, yaşlanmayı yavaşlatmak için etkili bir yöntem bulmuş olabilir.
Yaşlanmayı Yavaşlatmanın Yöntemi Bulundu

EurekAlert! Sitesinde yer alan habere göre, California Üniversitesi’nden bilim insanları, yaşlanmayı yavaşlatmaya yönelik etkili bir yöntem buldu.

Meyve sinekleri üzerinde gerçekleştirilen incelemelerde, mitokondrilerinin şekillerinin ve boyutlarının zamanla değiştiği tespit edildi. Araştırmaya göre, meyve sineklerinin mitokondrilerinde yaşamlarının orta dönemlerinde işlevlerini yerine getirmelerinin önüne geçen uzama ve genişlemeler oluşuyor ve bu yaşlanmalarına neden oluyor.

yasligif-001.gif

Bu boyut değişikliği ise Drp1 proteinin seviyesinin zaman içerisinde azalması sebebiyle meydana geliyor.

yasligif-002.gif

Bu protein seviyesinin arttırılmasıyla birlikte yaşlanmanın yavaşlatılabilmesinin mümkün olduğunu düşünen bilim insanları, gelecekte bedenimizdeki Drp1 proteinini arttıracak ilaçlar geliştirmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.