Yasin Aktay Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Siirt Milletvekili olan Yasin Aktay, 1966 yılında Siirt’de doğmuştur.
Yasin Aktay Kimdir

Yasin Aktay Biyografisi

Yasin Aktay’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nde lisan ve yüksek lisans yapan Aktay,  1997'de de doktorasını bitirdi. 1999 yılında Uygulamalı Sosyoloji Anabilim dalında doçent, 2005 yılında da Kurumlar sosyolojisi Anabilim dalında profesör oldu. 1992 Eylül'ünde araştırma görevlisi olarak girdiği Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

2001 ve 2004 yıllarında ABD’nin değişik üniversitelerinde araştırmalar yapıp ders veren Aktay, 1991 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte çıkarmaya başladığı Tezkire dergisinin ve 2002 yılında yayımlanmaya başlanan Sivil Toplum dergisinin editörlüğünü yaptı.

2011 yılında TV Net’de başladığı Bakışaçısı programını hazırlayan Aktay, aynı zamanda TRT Arapça’da da Beyne’turas ve’l Hadasa programını da sunmuştur.

 

Yasin Aktay’ın Entelektüel Hayatı

Yurt içi ve yurt dışında birçok dergide makaleleri yayınlanan birçok araştırma projesinde yer alan Aktay, Yeni Şafak Gazetesinde de köşe yazıları yazmıştır. Aynı zamanda Ankara’da bulunan Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün Onursal Başkanlığını yürütmüştür.

Yasin Aktay, 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Siirt Milletvekili olarak meclise girmiştir. AK Parti eski Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Aktay, halen AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini sürdürmektedir. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.