Yasemin Ergene Kimdir

Doktorlar isimli dizide canlandırdığı Ela karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Yasemin Ergene, 22 Ocak 1985’te Almanya’da dünyaya geldi.
Yasemin Ergene Kimdir

Yasemin Ergene Biyografisi

Almanya’da dünyaya gelen genç oyuncu, ailesinin kesin dönüş yapmasıyla Almanya’dan Türkiye’ye geldi. Lise eğitiminden sonra Elite Look Güzellik Yarışması’nda ilk onda kaldı. Ardından Miss Turkey’ye katıldı ve orada da ilk on içerisinde yer aldı. Oyunculuk üzerine Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim aldı. 2011’de iş adamı İzzet Özilhan ile evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu oldu. 

Kamera karşısına ilk kez yayınladığı dönemin sevilen dizisi Koçum Benim’de Eylül karakteri ile geçti. Dizi, bir lisede yaşanan olayları ve öğrencileri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tarık Akan, Ebru Cündübeyoğlu, Nehir Erdoğan, Engin Altan Düzyatan, Yunus Günce ve Selin Demiratar yer aldı. 2003’te ise Vizontele: Tuuba isimli filmde rol aldı. Film, televizyonun yeni geldiği bir köye ilk defa kütüphane açılmasını ve sonrasında yaşanan komik olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Yılmaz Erdoğan, Altan Erkekli, Demet Akbağ, Tarık Akan, Tuba Ünsal ve İdil Fırat yer aldı. 

2005’te ise Aşk Oyunu isimli dizide Ekin karakterini canlandırdı. Dizi, ailesinin zoruyla evlenmek yerine anlaşmalı ve para karşılığında evlilik yapan Ekin ve Sarp’ın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Yasemin Ergne, Keremcem, Kuzey Vargın, Tardu Flordun ve Ozan Uygun yer aldı. 2006’da ise bir döneme damga vuran Doktorlar isimli dizide Ela karakterini canlandırdı. Dizi, bir hastanede çalışan doktorların ve hastaların yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kutsi, Yasemin Ergene, Bekir Aksoy, Melike Güner ve Yağmur Atacan yer aldı. 

2008’den sonra oyunculuğa ara veren Yasemin Ergene, Bilgi Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler eğitimi aldı. Oyunculuğu üniversite okumak için eşinin teşvikiyle bıraktı ve kendini bu alanda geliştirmeye başladı. 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler: 

  • 2002 - Koçum Benim
  • 2003 - Vizontele Tuuba
  • 2004 - Ah Be İstanbul
  • 2004 - Çocuğun Var Derdin Var
  • 2004 - Hırsız Var! 
  • 2005 - Aşk Oyunu
  • 2006-2010 - Doktorlar
  • 2008 - Babam Adam Olacak

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.