Yaşar Seyman Kimdir? & Hakkında Bilgi

17 Mart 1954, Erzincan doğumlu. Ankara Eğitim Enstitüsü’nü ve Bankacılık Enstitüsü’nü bitiren Yaşar Seyman, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisine hizmetlerde bulunmuştur. İşte Yaşar Seyman'ın hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.
Yaşar Seyman Kimdir? & Hakkında Bilgi

Yaşar Seyman Biyografisi

17 Mart 1954 tarihinde Erzincan'ın Tercan ilçesinde dünyaya gelen Yaşar Seyman, sendikacı, kadın hakları savunucusu, siyasetçi ve yazar olarak anılmaktadır. Ankara Eğitim Enstitüsü Bankacılık Bölümü'nü bitiren Yaşar Seyman, iş yaşamına Türkiye İş Bankası'nda başlamıştır. 1976 ve 1987 yılları arasında Türkiye İş Bankası'nda çalışan Seyman, aynı yıllarda banka içinde sendikacılık da yapmıştır.

Yaşar Seyman Biyografisi


Yaşar Seyman Sendika Yaşamı

1983 yılına gelindiğinde Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası tarafından İç Anadolu Bölge Şube Başkanlığı görevine getirilen Yaşar Seyman daha sonrasında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Kurumu'na tek kadın delege olarak atanmıştır. Sendikal mücadelesini daha sonrasında siyaset yaşamına da taşımış, 1998 yılında CHP Meclis üyesi, 1999 yılında CHP ilk kadın Genel Başkan yardımcısı olmuştur. Bu görevini ise parti içine 2000 yılına kadar sürdürmüştür.

Yaşar Seyman Sendika Yaşamı


Yaşar Seyman Parti Yaşamı

CHP'nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı görevinden sonra parti içinde çok uzun süreli görev almayan Yaşar Seyman, 2000 yılına gelindiği zaman her ne kadar siyasetçi olarak anılsa da bu görevini bırakmış ve Ankara'nın Mamak ilçesindeki yaşamını sürdürmeye başlamıştır. Sendikal faaliyetlerine bireysel olarak devam eden Yaşar Seyman'ın bu süreçte yazarlığa da soyunarak birbirinden farklı pek çok kitabının basılması bu dönemlere denk gelmiştir.

Yaşar Seyman Parti Yaşamı


Yaşar Seyman Yazarlık Yaşamı

Yaşar Seyman'ın yazarlığa dair ilk yazısı 1982 yılında Hürriyet Gösteri Dergisi'nin Ekim sayısında yer almıştır. Sosyal Demokrat Dergi, Gösteri, Cumhuriyet, Dünya, Milliyet gibi dergi ve gazetelerde de yazmaya başlayan yazar, 7 yıl boyunca Bizim Gazete dergisinde köşe yazarlığı yapmıştır. 14 Nisan 2004 tarihinden beri de Bir Gün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaya devam eden yazarın pek çok kitabı da basılmıştır. TRT televizyon dizilerinde danışman olarak da kimi zamanlarda görev almaktadır.

yaşar seyman yazarlık yaşamı

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.