Yanmış Saça Ne İyi Gelir - Yanmış Saça Doğal Bakım Önerisi

Saç düzleştirme gibi birçok sebep saçlarımızın yanmasına neden olur. Peki yanmış ya da yıpranmış saçlara nasıl bakım yapılır?
Yanmış Saça Ne İyi Gelir - Yanmış Saça Doğal Bakım Önerisi

Yanmış Saçlara Bitkisel Bakım Önerileri

Yanmış saça ne iyi gelir? Sık boyama, düzleştirici kullanma, fön çekme gibi işlemler zamanla saçların yıpranmasına ve dokunulduğunda saçların keçe gibi sertleşmesine neden olur. Bu tip durumlarda yapılması gereken şey, saçların bir süre dinlendirilmesidir. Saç bakım ve güzellik uzmanlarına göre saçların yanması durumunda en az 4-5 ay kadar dinlendirilmesi gerekir. Aksi halde saçların eski haline gelmesi biraz daha zor olabilir. Bu içeriğimizde yanmış saçlarınızı eski haline döndürmek için kullanabileceğiniz bitkisel çözümleri bir araya getirdik. Sizde yanmış saça ne iyi gelir? Yıpranmış saçlara ne iyi gelir? diye soruyorsanız.

İşte yanmış saça bakım yapan doğal çözümler...

1. Zeytinyağı ile Saç Bakımı Yapın

yanmış saça bakım

Yıpranmış veya yanmış saça ne iyi gelir sorusunun cevabını zeytinyağı olarak verebiliriz. Evde basit bir şekilde uygulayabileceğiniz zeytinyağı ile saç bakımı yapabilirsiniz. Bunun için yarım su bardağı kadar zeytinyağını cezvede kaynatmadan ısıtın. Sonra saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve üzerine bone takarak 30-45 dakika arasında bekletin. Daha sonra saçlarınızı bol suyla yıkayın. Ay içinde 1-3 defa arasında bu işlemi tekrarlamanız saçlarınızın doğal görünümüne ulaşmasına yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağı Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

2. Muz ve Bal Karışımı Saç Maskesini Deneyin

yanmış saça bakım

Yanmış saça iyi gelen bir diğer maske ise muz ve bal karışımıyla yapabileceğiniz kürdür. Bu saç bakım kürü, yıpranmış saçların eski haline gelmesine yardımcı olan başka bir yanmış saça bakım önerisidir. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

Muz
Yumurta
Süt
Bal
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Öncelikle yarım muzu, blenderden geçirip, su kıvamına getirin. Sonra 1 adet çiğ yumurta, 3 kaşık süt, 3 kaşık bal ve 5 kaşık zeytinyağını karıştırarak “merhem kıvamı” almasını sağlayın. Daha sonra saçlarınıza uygulayarak 15-30 dakika kadar bekledikten sonra saçlarınızı bol suyla yıkayın. Haftada 2 defa uygulayabileceğiniz bu yöntem sayesinde yıpranmış, kuru ve onarım ihtiyacı olan saçların eski haline gelmesi sağlanır.

3. Saçlara Hindistan Cevizi Kürünü Sürün

yanmış saça bakım

Saçlarınızda yanma, yıpranma sorunu yaşıyorsanız, uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de Hindistan cevizi kürüdür. Bu kür yumurta ile Hindistan cevizinin karışımı ile elde edilmektedir. Uzmanlara göre alerjisi olmayanlar bu kürü her gün uygulayarak saçlarının daha sağlıklı hale gelmesini sağlayabilirler.

Hazırlanışı:

Katı haldeki Hindistan cevizi yağı ile 1 adet çiğ yumurtayı iyi karıştırın. Merhem kıvamını aldıktan sonra saçlarınızın kökünden ucuna kadar masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızda 15-30 dakika arası beklettikten sonra saçlarınızı durulayın.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

4. Aloe Vera Saç Maskesini Yapın

yanmış saça bakım

Saçlarınız herhangi bir nedenden dolayı yanmış ise doğru kürleri kullanarak ve biraz da sabrederek saçlarınızın eski haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Aleo vera bitkisi, saç bakımında en iyi etkileri gösteren bitkidir. Ancak bu bitkiyi kullanırken diğer doğal yağlarla ve bazı malzemelerle karıştırarak inceltmeniz gerekir. Aleo vera maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

2 çay kaşığı gliserin
4 yemek kaşığı avokado yağı
2 çay kaşığı aleo vera jeli

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırarak merhem kıvamına getirdikten sonra saç diplerine masaj uygulayın. Daha sonra kalan malzemeyi saçlarınızın ucuna sürün ve 20 dakika kadar saçlarınızda bekletin. Bu işlemin ardından saçlarınızı şampuan ile yıkayarak durulayın. Alerjiniz yoksa saç kürünü her gün uygulayabilirsiniz. Yanmış, yıpranmış ve keçeleşen saçlar için tavsiye edilen bu yöntem, saçlarınızın eski haline yeniden dönmesine yardımcı olacaktır.

5. Jojoba Yağı Saç Maskesini Deneyin

yanmış saça bakım

Yanmış saçlara ne iyi gelir sorusunun bir diğer cevabı ise jojoba yağı maskesidir. Saçlarınızda yanma, kuruluk veya ince telli saç sorunu var ise evinizde kendi başınıza uygulayabileceğiniz pek çok bakım yöntemi vardır. Bu yöntemlerden biri de jojoba yağı maskesidir. İhtiyacınız olan az bir malzeme ile saçlarınızın doğal görünümüne ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için elinizde olması gereken malzemeler şunlardır;

1 çay kaşığı biberiye
4 yemek kaşığı jojoba yağı

Hazırlanışı:

İki malzemeyi karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Daha sonra saçlarınızın diplerinden uçlarına kadar uygulayın. 25 dakika kadar saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı bol suyla durulayın. Elde ettiğiniz kürü 2 ay boyunca loş ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Uygulayacağınız bu kür sayesinde saçlarınızda meydana gelen sorunlardan kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Jojoba Yağının Saça Faydaları

6. Saçlara Keratin Tedavisi Uygulayın

yanmış saça bakım

Yanmıi saçlara bakım için kullanabileceğiniz son çözüm ise keratin tedavisi uygulamaktır. Saçların en çok ihtiyaç duyduğu proteinlerden biri keratindir. Keratin, saçların doğal kalmasını ve sağlıklı şekilde uzamasını sağlayan proteindir. Saç bakım ürünü satın alırken kesinlikle içerisinde keratin olup olmadığına dikkat edin. Daha da önemlisi, satın alacağınız bir ürün hakkında internet sitelerinden, sosyal medyadan veya çevrenizden deneyimi hakkında bilgi edinin. Saç proteini bakımından son derece zengin olan keratin içerikli saç bakım ürünleri sayesinde saçlarınızın eski haline dönmesini sağlayabilirsiniz.

7. Saçlarınıza Argan Yağı Kullanın

yanmış saça bakım

Argan yağı saçları besleyen en etkili yağlardan birisidir. Saçları yumuşatır ve güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca canlı ve hacimli saçlara sahip olmanızı sağlar. Saçları nemlendiren argan yağı hem saçlarınızı yumuşacık yapar hem de elektriklenmeyi azaltır. Günlük saç bakım ürünü olarak kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir
Argan Yağının Saça Faydaları

8. Badem Yağı ve Yumurta Maskesini Deneyin

yanmış saça bakım

Yumurtanın içerisinde bulunan B12, A, D ve E vitaminleri sayesinde saçları yumuşatır, canlılık kazandırır ve parlaklık verir. Ayrıca saçın kaybettiği nemi geri kazandıran yumurta saç kırılmalarını da önler. Badem yağı ise saçı uzatır, yumuşatır, güçlendirir ve parlak gözükmesini sağlar.  Yumurta ile badem yağı karıştığı zaman saçlarınız muazzam bir görünüme sahip olur. İlk olarak 2 adet yumurtayı çırpıktan sonra üzerine bir kaşık badem yağı eklemeniz yeterli olacaktır. Bu karışımı saçınıza sürüp 30 dakika bekledikten sonra saçlarınızı soğuk suyla, şampuan yardımıyla yıkayın.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

9. Avokado ve Bal Karışımını Sürün

yanmış saça bakım

İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde saçlardaki kuruluğa, dökülmeye, seyrekliğe, kırıklamalara, kepeklenmeye iyi gelen avokado aynı zamanda saçları güçlendirir ve parlaklık kazandırır. Bal matlaşan, zarar görmüş saçlara çok iyi gelmektedir. İlk olarak bir çorba kaşığı bal ve bir avokado ezilir, krem haline gelene kadar dövülür ya da blenderdan geçirilir. Karışımı saçlarınızda iki saat bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada iki defa uygulandığında etkisini gösterecektir.

10. Saçlara Mayonez Maskesi Yapın

yanmış saça bakım

Saçlardaki yıpranmışlığı giderebilen en iyi yöntemlerden birisi de mayonez maskesidir. Mayonez saç sağlığına oldukça faydası olan etkili bir besindir. Mayonezin içeriği sirke, limon, yumurta ve yoğurttan oluşur. Saçlar için yararlı olan tüm besinler mayonezde toplanmıştır. Mayonez, saçları yumuşatır, parlatır, seyrek yerleri çoğaltır, yüksek ısıdan korur, kırılmalarının önüne geçer ve yıpranmış saçları hacimli gösterir.

Doğru Saç Bakımı İçin Yapılması Gerekenler

Yıpranmış ve yanmış saçlara doğru şekilde bakım yapıldığında, biraz sabretmeyi gerektirse de eski halini alması için önünde duran herhangi bir engel yoktur. Sadece hangi ürünleri ve nasıl kullanmanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Yazımızın devamında doğru saç bakımı için kullanabileceğiniz ürünler hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Yanmış Saçlara Doğru Çözümü Uygulayın

Saçların yanması kökten değil uçtan başlar. Bu yüzden öncelikle yanan ve kırılan uçların saçlardan alınması gerekir. Saçlarda yanma dışında meydana gelen kırılmaları engellemek için 2 ayda bir saç uçlarındaki kırıkların alınması tavsiye edilmektedir. Ancak saçların fön makinesi ve saç düzleştiriciler dışında farklı bir nedenden dolayı yanmış ise en iyi çözüm saçları biraz daha kısa tutmaktır. Saçların yeniden sağlıklı bir şekilde uzayabilmesi için bunun mutlaka yapılması gerekir.

yanmış saça bakım

Yanmış saçlar, genellikle boyama, fön ve düzleştirme gibi işlemlerinin sık uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Bu tip durumlarda yapılması gereken şey saçların dinlendirilmesidir. 4-6 ay arası kadar yanmış saçların kırıkları alındıktan veya kısaltıldıktan sonra boyadan uzak tutulması gerekir. İlla saçlarınızı boyamanız gerekiyorsa da saçların kökünden yanan kısımlarına kadar boyayın. Aksi halde saçlarınız yeteri kadar hava almadığı için yanıkların düzelmesi daha uzun süre alacaktır.

Yanmış saçlarda en çok şikâyet konusu da şekil alamama durumudur. Bu durumda da saçların kısaltılarak şekil verilmesi gerekir. Uzun dönem makinelere maruz kalmış saçlarda yanma problemi en sık görülen durumlardan biridir. Sık fön çekmek, saç boyamak ve sürekli düzleştirici kullanmak, saç yanmalarına en çok neden olan durumlardır. Bu aletlerin kullanımına bir süre ara vermek ve saçları kısaltmak en doğru çözümdür.

Saçlarınıza Yeteri Kadar Vitamin Takviye Edin

yanmış saça bakım

Düzenli beslenme ve doğru besinleri tüketmek, vücudun diğer bölümlerinde olduğu gibi saçların da daha sağlıklı hale gelmesini sağlamaktadır. Özellikle A, B, C ve E vitaminleri, saçların doğal görünümde kalmasını son derece etkilemektedir. Bu vitaminlerin hangi besinlerde yer aldığını öğrenmek için “Saçlar için gerekli olan vitaminler nelerdir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Uzmanların Önerilerini Dikkate Alın!

yanmış saça bakım

Yanmış saçlar, uzun bir süre toparlanamaz ve eski haline gelemez. Ancak bunun imkansız olmadığını da söylemek gerekir. Uzun süre boyunca saçlarınıza fön makinesi, maşa veya diğer saç düzleştirici ürünleri kullandıysanız saçlarınızda yanma meydana gelmesi işten bile değildir. Bu tür durumlarda yapılması gereken saç bakım uzmanı ile görüşerek tavsiye edilen ürünleri kullanmak ve önerdiği yöntemleri uygulamaktır. Kısa sürede eski haline gelmese bile doğru şekilde bakım yapılan saçların yeniden sağlığına kavuşması daha kolaydır.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Onarıcı ve Yapılandırıcı Bakım YağıYanan Saçlar İçin Saç Maskesi

En İyi Yanmış Saçlar İçin Ürün Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1DIAMOND HAIRKomple OnarıcıSerum10/10
2Kuaf Saç MaskesiNem Dengesini KorurMaske10/9.7
3Okay Keratin SmoothKırılmaları ÖnlerMaske10/9.8
4Ogx Keratin ŞampuanSaçı OnarırŞampuan10/9.8
5Urban CareSaçı BeslerSıvı Krem10/9.7
6Diamond Hair DailyOnarıcıŞampuan10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Yanmış Saçlar için
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Yanmış ve Yıpranmış Saçlar İçin 6 Etkili Bakım Ürünü Tavsiyesi

Yanmış veya yıpranmış saçlar için bakım önerilerini yukarıda belirttik. Bu kısımda ise yanmış ve yıpranmış saçlarınız için kullanabileceğiniz bakım ürünlerini bir araya getirdik. 

İşte yanmış ve yıpranmış saçlar için bakım ürünleri...

1. Diamond Hair Saç Serumu

saç serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

En çok tercih edilen saç serumlarının başında gelen Diamond Hair saç serumu, içerisinde 12 farklı bitkisel ürünün seyreltilmemiş yağını içeriyor. Tüm saç tipleri için uygun olan bu ürün özellikle yıpranmış saçları kısa sürede onarmasıyla dikkat çekiyor.

İlk günden itibaren dolgunluk ve hacim kazandıran Diamond Hair saç serumu, düzenli kullanımlarda saç dökülmesini de önlüyor. Kullanıcı yorumlarını incelediğimizde aşırı yıpranmış saçları onarmasının yanı sıra kullanıcıların bu ürün sayesinde başka bir ürün kullanma ihtiyacı duymadıkları da öne çıkıyor.

Ancak saçlarınız aşırı derecede yanmış ise size aynı markanın bir de saç kremi maskesini öneriyoruz. Duruluma gerektirmeyen bu ürünü bakım seti ile birlikte kullanmanız saçınızı hızlı kurtarmada faydanıza olacaktır. Gün boyu saçınızı besleyen bu saç kremi collagen, argan, keratin ve Shea butter bileşenlerinden oluşuyor.

2. Kuaf Yanmış ve Yıpranmış Saçlar İçin Saç Bakım Maskesi

yanmış saçlar için en iyi ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kuaf
Saç Bakım Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Yanmış ve yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen Kuaf saç bakım maskesi, onarıcı etkisiyle saçlarınızın eski haline dönmesine yardımcı oluyor. İçeriğindeki soya fasulyesi ve keratin sayesinde rakiplerinden daha fazla bakım yapan maske aynı zamanda saçın nem dengesini koruyor. Bu sayede saçlarınız daha yumuşak ve parlak olur.

3. Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske

yanmış saçlar için en iyi ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Okay Keratin
Onarıcı Maske
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki keratin ile saçı onaran maske, daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmanıza yardımcı oluyor. Yanmış ve yıpranmış saçların matlığını üzerinden atmasını sağlayan ürün, saçın daha ipeksi olmasını destekliyor. Son olarak bu maskenin saça bakım yaparak kırılmaları önlediğini belirtelim.

4. Ogx Kırılma Karşıtı Keratin Oil Şampuan

yanmış saça bakım

Amazon
Fiyatını Gör
Ogx
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Uygulanan kimyasal işlemler ya da güneş gibi doğal etkenler yüzünden saçlarınız yıpranabilir. Ogx şampuan, yenilenmiş içeriği sayesinde saç köklerini derinlemesine besliyor. Bu sayede yıpranan saçlarınız kendini onararak eski haline dönmenizi sağlıyor. Ayrıca formülündeki argan yağı sayesinde saçlarınızı dış etkenlere karşı koruyan şampuan, doğal içeriyle sebebiyle çok tercih ediliyor.

5. Urban Care Onarıcı & Pürüzsüzleştirici Sıvı Saç Kremi

yanmış saçlar için en iyi ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Sıvı Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Yıpranmış ve yanmış saçlar için özel olarak geliştirilen krem, yenilenen içeriği sayesinde saçı derinlemesine besliyor. Özel formülüyle saçın kırılmasını ve uçların çatallaşmasını önleyen ürün, saçı aşırı ısıya karşı koruyor. Ayrıca saçı kökten uca kadar nemlendiren krem, bu sayede saça eski yumuşaklığını ve parlaklığını geri kazandırıyor.

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

yanan saçlara şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Günlük Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Yanmış ve yıpranmış saçları onarmada günlük şampuan kullanımı oldukça önemli. Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.

Yanmış saç için en iyi ürünler hangisi?

Sizlerle sunduğumuz bitkisel bakım tavsiyelerin haricinde yanmış saçlar için en iyi ürünlerin arasında: Diamond Hair, Kuaf, Okay, Ogx ve Urban Care gibi markaların en iyi onarıcı saç bakım ürünleri yer alıyor.

Yanmış saça iyi gelen bitkisel çözümler neler?

Yanmış saçlarınıza yeniden kavuşmak istiyorsanız:

Zeytinyağı ile bakım, muz ve bal maskesi, hindistan cevizi kürü, aloe vera maskesi, jojoba yağı maskesi ve keratin tedavisi uygulayabilirsiniz.

Saçlar neden yanar?

Saç yanmasının asıl sebebi kuaförlerde yapılan yanlış işlemlerden dolayı olsa da kişinin kendi saçına çok yüksek ısı vermesi saçlara büyük ölçüde zarar verecektir. Ayrıca boyalarda bulunan kimyasallarda ciddi hasarlara neden olabilir.

Yanan saç ne kadar zamanda düzelir?

Sizlere verdiğimiz bitkisel çözümler ve önerdiğimiz ürünler sayesinde yanmış saçlarınıza doğru uygulama yaptığınız takdirde çok kısa sürede yeniden kavuşabilirsiniz. Saçınız aylık olarak ortalama 3-4 cm arasında uzama gösterecektir.

Boyadan yanan saçlar için ne yapmalı?

Boyadan yanmış ve yıpranmış saçlar için elma sirkesi maskesini deneyebilirsiniz. Bir çay bardağı elma sirkesini su ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı saçlarınıza dökün, 1 saat kadar bekletin. Daha sonra saçlarınızı şampuan ile durulayın. Sirke saçlarınızın parlamasını ve dolgunlaşmasını sağlayacaktır.

Yanık saçları ne onarır?

Yanık saçları onarmak için yıpranmış saçlara uygun bir saç bakım ürünü kullanabilirsiniz. Keratin içerikli şampuanlar da yanmış ve yıpranmış saçlara iyi gelmektedir. Saç probleminize uygun, canlılık katan saç yağlarını da deneyebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum