Yanmış Saçlara Keratin Yüklemesi Nasıl Yapılır ve Öneriler

Yanmış saçlar için keratin tedavisi hakkında sizler için en doğru bilgileri bir araya getiriyoruz. İşte yanmış saçlar ve keratin bakımı ile ilgili her şey.
Yanmış Saçlara Keratin Yüklemesi Nasıl Yapılır ve Öneriler

Yanmış Saçlara Keratin Bakımı (Yüklemesi)

Saçların yanması, daha çok dışarıdan uygulanan bakım yöntemlerinin veya saç şekillendiricilerin zaman içerisinde saç uçlarında “keçemsi” bir his uyandırmasına verilen isimdir. Çoğu zaman saçlarımıza şekil vermek için kullandığımız; saç düzleştiriciler, fön makinesi, saç maşası ve ısı ile çalışan diğer saç şekillendiriciler, farkında olmasak da saçlarımıza zarar verir. Bu zararların en büyük olanı da saçların yanmış olmasıdır. Yanmış saçlara bakım yöntemleri arasında en sık kullanılan uygulamalardan biri keratinli saç bakımıdır. Yanmış saçlara keratin bakımı yapılır mı? Keratin yüklemesi yaparken nelere dikkat edilmelidir? Bu gibi sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Yanmış Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

yanmış saça keratin yüklemesi

Saçları sık boyamak, fön çekmek, maşa kullanmak gibi işlemler zamanla saçların yanmasına ve daha da önemlisi sağlığını yitirmesine neden olur. Bu da hiçbir kadının istemeyeceği durumlardan biridir. Aslında işin doğrusunu söylemek gerekirse yanmış saçlara bakım yapmanın en önemli yolu sürekli tekrar edilen işlemlere bir süre ara vermektir. Yani sık boyamaktan, sürekli fön çekmekten ve saç düzleştiricileri sık kullanmaktan kaçınmak, saçların daha sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor.

Saç Yanması Durumunda Yapılması Gerekenler

yanmış saça keratin yüklemesi

Her kadının başına en sık gelen durumlardan biri olan saç yanması, ciddi rahatsızlıklara neden olur. Saç uçlarına dokunduğunuzda keçe gibi bir hisse kapılmak, hiç de hoşunuza gitmeyecek durumlardan biridir. Peki, saç yanması durumunda yapılması gerekenler nelerdir?

Saç yanması ile karşı karşıya kaldığınızda saçların boyama veya ısı ile çalışan cihazlarla düzleştirilmesine en az 4-5 ay ara verin. Ara verdiğiniz bu dönemde ısı ile çalışan aletleri kullanmaktan kaçının. Boyama, röfle gibi işlemlerden uzak durun. Saçlarınızı çok sıcak su olmamak kaydıyla sık yıkamaya özen gösterin. Son olarak saç bakım yağları ile saçlarınızı onarın.

Saç Yanmasında Keratin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

yanmış saça keratin yüklemesi

Yanmış saçlara keratin yüklemesi yapmak elbette sorunun çözülmesine yardımcı olabilir. Ancak keratin yüklemesi, sanıldığı kadar basit bir işlem değildir. İncelik gerektiren, dikkatli olunmayı gerektiren hassas bir işlemdir. Bu nedenle öncelikle bir saç bakım uzmanından destek almanız oldukça önemlidir.

Keratin, aktarlarda ya da saç bakım ürünleri satan mağazalarda bulunabilen bir üründür. Ancak keratin seçimi yaparken kaliteli ve tamamen doğal bir ürün olmasına özen göstermeniz gerekir. Sıradan bir ürün aldığınızda saçlarınızın sağlığına yeniden kavuşayım derken, saçlarınızın daha fazla hasar görmesine neden olabilirsiniz. Bu yüzden keratinli saç bakım ürünleri seçiminde dikkatli olmanız gerektiğini aklınızdan çıkartmayın.

Yanmış Saçlara Keratin Yüklemesi Nasıl Yapılır?

yanmış saça keratin yüklemesi

Gelelim asıl konumuza yani yanmış saçlara keratin yüklemesi yapmaya. Saçlarımızda, derimizde, tırnaklarımızda “keratin” adı verilen bir protein bulunmaktadır. Bu protein, doğal bir şekilde vücut tarafından üretilir ve vücudun sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Saçlarda keratinin eksilmesinin en büyük nedeni yukarıda saydığımız işlemlerin sık tekrarlanmasıdır. Saç maşası kullanmak, saçları sık boyamak, gölgelendirme yapmak, saç düzleştirici veya sık fön makinesi kullanmak, saçlardaki doğal keratini öldürmeye neden olur. Bu da saçlarda yanmalara neden olur.

Keratinin onarıcı özelliği olmasından dolayı saçlara uygulandığında yanma problemlerinin önüne geçilebilir. Yani saçlar onarılarak yeniden sağlıklı bir hale getirilebilir. Ancak bunu yaparken de dikkati elden bırakmamak gerekiyor. Peki yanmış saçlara keratin bakımı nasıl yapılmalıdır?

Saçlarınız ıslak iken keratin uygulamayın, kuru veya az nemli saçlara uygulayın. Keratin uyguladıktan sonra fön makinesi yerine saçlarınızın kendiliğinden kurumasını bekleyin. Saçlarınızı ne çok soğuk ne de çok sıcak suyla durulamamaya özen gösterin. Ilık bir su ile saçlarınızı durulamanız en iyisidir. Son olarak sık keratin uygulamanın da doğru olmadığını bilin ve saçlarınızın yoğunluğuna göre haftada 2-3 defa uygulayın.

En Doğru Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

yanmış saça keratin yüklemesi

Her işin bir uzmanlığı ve dikkat edilmesi gereken ayrıntıları vardır. Saç yanması elbette kimsenin başına gelmesini istemeyeceği durumlardan biridir fakat bazen istemesek de bu durumlarla karşılaşabiliyoruz. Böyle bir durumda doğru keratin bakımı uygulayarak saçlarımızın yeniden eski sağlığına kavuşmasını sağlayabiliriz. Ancak en önemli konu, saçlarımızı çok fazla işleme maruz bırakmamak ve doğru bakım yöntemleri uygulamaktır.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağıKeratin Şampuan

En İyi Keratin Takviyesi Ürünleri Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Güçlendirici10/10
2Liquid Keratin Saç BotoksuSetGüçlendirici, Koruyucu10/9.9
3Intense Keratin Saç BotoksuSerumBesleyici, Dengeleyici10/9.8
4Okay Keratin SmoothMaskeCanlandırıcı, Bakım Yapıcı10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Keratin Takviye
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda yanmış saçlara keratin bakımı yapma hakkındaki tüm bilgileri verdik. Bu kısımda ise evde keratin bakımı yapabileceğiniz ürünlerden bahsedeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden en iyi 5 keratin takviyesini sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Keratinin saçı oluşturan en önemli proteinlerden olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Formülünde bulunan yoğun miktardaki keratin proteini sayesinde saçı yeniden yapılandırarak daha güçlü, sağlıklı ve hacimli olmasını destekleyen serum, ilk kullanımdan itibaren etkisini göstererek daha güzel bir görünüme kavuşmanıza yardımcı oluyor. İçeriğindeki 12 farklı bitkinin özü sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saçlarınızın yumuşamasına destek olarak daha rahat kontrol edilebilmesini sağlıyor. Son olarak bu serumun formülündeki Ozon minerali sayesinde saçın uzama hızını arttırdığını ve dökülmeleri azalttığını ekleyelim.

2. Liquid Keratin Saç Botoksu Yıpranmış Saçlara Keratin Yükleme Seti

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Liquid
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlardaki hasar görmüş bölgelere bakım yaparak eski güzelliğine kavuşmasını sağlayan bu keratin yükleme seti, içerisindeki vitaminler sayesinde saçların daha güçlü olmasına yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan yoğun keratin proteini sayesinde saçları güçlendirerek yeniden yapılandıran ürün, bu sayede saçlarınızın daha güçlü, canlı ve yumuşak bir görünüme kavuşmasını destekliyor. Ayrıca saçı kimyasal işlemlerden veya çevresel etkenlerden kaynaklanan yıpranmalardan ve dökülmelerden koruyan ürün, sülfat, silikon ve paraben gibi maddeleri içermiyor.

3. Intense Keratin Saç Botoks & Keratin Seti

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Intense
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Kimyasal işlemler ya da güneş, toz gibi çevresel etkenler yüzünden saçlarımız ihtiyaç duyduğu proteinleri kaybeder ve canlılığını yitirir. Intense Keratin markasının bu seti sayesinde saçınızın ihtiyaç duyduğu besini karşılayabilir ve eski güzelliğinize kavuşabilirsiniz. İçeriğindeki yoğun miktardaki keratin sayesinde saçı besleyerek güçlendiren ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlayarak daha yumuşak ve parlak olmasını destekliyor. Ayrıca tamamen saf ve organik içeriği olan bu setin anti alerjik olması sayesinde herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceğini belirtelim.

4. Okay Keratin Smooth

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Okay markasının onarıcı maskesiyle bitiriyoruz. İçeriğindeki yoğun keratin proteini sayesinde saçı besleyerek bakımını yapan maske, yıpranmış ve kırılmış saçları onararak daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı oluyor. İlk kullanımdan itibaren saçlarınızın nem dengesini koruyan ürün aynı zamanda daha yumuşak olmasını destekleyerek saça ipeksi bir parlaklık ve canlılık veriyor. Son olarak düzenli kullanımlarda saçı yeniden yapılandırarak daha sağlıklı olmasını sağlayan bu ürünün yıpranmış saça sahip kişiler için ideal olduğunu ekleyelim.

Keratin takviyesi yapabileceğiniz en iyi ürünler hangisi?

Saça birçok faydası bulunan keratin maddesi, çok çeşitli yollarla kullanılabilmektedir. Takviye edici gıda, serum, bakım yağı, maske ya da şampuan içerisinde bulunabilen bu madde, kısa sürede etki ederek saçlarınızı güçlendirmekte ve onarmaktadır. Keratin içeren en iyi ürünler arasında yer alan DIAMOND HAIR Saç Serumu, Liquid Keratin Saç Botoksu, Intense Keratin Saç Botoksu ve Okay Keratin Smooth'u kullanarak bu faydalardan sizde yararlanabilirsiniz.

Keratin takviyesi nedir?

Keratin takviyesi, yıpranmış ya da uygulanan kimyasal işlemler yüzünden hasar görmüş saçlara yapılan bir bakımdır. Bu bakım sayesinde saçlarınız daha yumuşak ve bakımlı bir yapıya kavuşur. Keratin yüklemesi ile saçın ihtiyaç duyduğu proteinler karşılanır. Bu sayede saçlarınızdaki kırıklar onarılır ve yıpranmış olan saçlar güçlendirilir.

Keratin neye iyi gelir?

Keratin maddesi tırnaklarımızda, saçlarımızda bulunan bir proteindir. Bu protein saçlarımızda bütünlüğü korumaktadır. Eksikliği durumunda saçlarımızda kırılmalar, yıpranmalar ve dökülmeler yaşanabilmektedir. Keratin takviyesi ise bunu engelleyerek saç tellerini kalınlaştırır ve güçlendirir. Bu sayede saçlarınız daha dolgun ve hacimli olur. Ek olarak keratin yüklemesinin ısıl işlemlerden kaynaklanan yıpranmalara karşı da sizi koruduğunu söyleyelim.

Keratin hapı var mı?

Serum, maske, bakım yağı gibi çeşitleri olan keratinin hap versiyonu da bulunmaktadır. Bioxcin Forte Keratin Complex, keratin takviyesi yapabileceğiniz haplardan en bilinenidir. İçeriğindeki keratinin yanı sıra biotin ve çinko sayesinde saçın korunmasına destek olan takviye edici gıda, günde 2 adet kullanımda büyük etkilere sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.