Yalova'nın Meşhur Lezzetleri

Yalova 'nın yöresel yemeklerini birlikte tanıyalım.
Yalova'nın Meşhur Lezzetleri

Yalova Meşhur Yemekleri

Yalova çok zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Yalova' ya yaşanan göçle birlikte çok çeşitli yemekler oluşmuş ve Yalova mutfağı zenginleşmiştir. İşte Yalova' nın en meşhur yemekleri;


Milföylü Yalova Kebabı

Hem görsel açıdan güzel hem de lezzet açısında çok sevilen ve meşhur bir yemektir. Yalova ile özdeşleşmiş olan bu yemeği mutlaka yapmalı yada Yalova' da tatmalısınız. Et yemeği olup ana yemek olarak servis edilir.
milfoylu-yalova-kebabi.jpg


Yalova Köftesi

Yalova köftesi yine Yalova' ya özgü bir lezzet olup, Yalova' da sıkça yapılır. Kıymadan yapılan köftelerin ortasına krema konarak yapılır çok lezzetli ve değişik bir yemektir. Denemenizi tavsiye ederiz.
yalova-koftesi.jpg


Termal Sarma

Ana malzemesi biftek olan termal sarma Yalova ile özdeşleşmiş çok meşhur bir lezzettir. Adından da anlaşılacağı gibi sebzelerin bifteğe sarılmasıyla yapılan bir yemektir. Özellikle Yalova' nın Termal ilçesinde termal sarma yemeğini yemelisiniz.
termal-sarma.jpg


Pavli

Haşlanmış lahana yaprağından yapılan yemek Yalova' nın en meşhur yemeklerinden biridir. Yalova' ya gidince pavliyi denemenizi tavsiye ederiz.
pavli.jpg


Papara

Başka yörelerde de karşımıza çıkan papara Yalova yöresinde de sıkça yapılmaktadır. Mısır unundan yapılan bir çeşit çorbadır.
papara.jpg

Yalova'da Gezilecek Yerler


Yaprak Pidesi

Mısır unu, nane ve soğanla hazırlanan harcın tavada pişirilmesiyle yapılan yemektir. Yalova' nın en meşhur yemeklerinden bir tanesidir. Değişik lezzetlere açık olanların mutlaka denemesi gereken lezzetlerdendir.
yaprak-pidesi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum