Yalova Hakkında Bilmedikleriniz

Marmara' nın güneydoğu kesiminde bulunan Yalova ilimiz hakkında bilinmeyenleri haberimizde bulabilirsiniz.
Yalova Hakkında Bilmedikleriniz

Yalova ve Yalova İlçeleri Hakkında Bilgiler

Yalova turizm merkezi olup, her mevsimi ayrı güzel, şehirlerimizden bir tanesidir. Yalova adeta turizm cenneti olup dünyaca ünlü kaplıcalara sahip, şifa dağıtan bir şehirdir. Yalova hakkında diğer bilgileri de inceleyelim.


Yalova Tarihi

Yalova' nın olduğu bölge önceleri bataklıkken, yerleşim çok sonradan gerçekleşmiştir. Yalova' da bulunan o ünlü kaplıcaların eski çağlardaki ismi, Pythia Therma imiş. Bu şifa kaynağı kaplıcaların, eski çağlardan beri Yalova' nın bu denli gelişen bir il olmasında etkisi büyük. Yalova 1337 yılında Osmalılar'ın eline geçmiştir. Şehrin ismi, ilk önceleri Yalakova ve Yalakabad olarak anılırdır. Gün geçtikçe ise Yalova ismini aldı.
yalova.jpg


Yalova Genel Bilgiler

Yalova' nın iklimi çeşitlilik göstermektedir. Bazı zamanlar karasal iklim özelliklerini yansıtır. Yani buna göre yazları sıcak ve kurak, kışları da yağışlı ve ılık geçer. Yalova' nın sınırları Marmara denizi ile çevrilidir. Ayrıca ilin % 5' i ormanlarla kaplıdır. Yalova' da daha önce de şifa dolu kaplıcaların olduğundan bahsetmiştik. Özellikle Yalova' nın ilçesi olan Armutlu' da bulunan kaplıcalar, Türkiye' nin şifa kaynağı olarak adlandırılır. Yalova' nın ünlü bir diğer özelliği süs bitkisi üreticiliğinin yaygın olarak yapılmasıdır. Yalova yüzölüçümüne bakıldığında Türkiye' nin en küçük ilidir. Yalova deprem bölgesinde yer alan illerimizden bir tanesidir. 1999 depreminde gerek Yalova merkezde gerekse ilçelerinde çok büyük hasarlar meydana gelmiştir.
 

yalova-.jpg

 


Yalova' da Turizm

Yalova' da turizmi kıyı turizmi, av turizmi, termal turizmi, doğa turizmi olarak düşündüğümüzde tam bir turizm cennetidir. Bunun yanında Yalova' nın birbirinden güzel ilçeleri de ayrı ayrı her yazın adeta turizm merkezi olarak adını sık sık duyurmuş yerlerden. Bunlardan bir kaçı Armutlu ve Çınarcık..
 

yalova-001.jpg
 


Yalova Armutlu

Armutlu her yıl başka şehirlerden olsun, Yalova' dan olsun pek çok insanın tercih ettiği ünlü tatil ilçesidir. Doğasıyla, deniziyle çok güzel ve şirin bu ilçe Yalova' nın en ünlü ilçelerinden. Ayrıca Armutlu' yu çok önemli kılan bir diğer özelliği de şifa kaynağı olan kaplıcalarının bulunması. Binlerce insan Armutlu kaplıcalarına gelerek şifa buluyor.
 

armutlu.jpg


Yalova Çınarcık

Çınarcık çok şirin, küçük, tam bir aile ortamı, samimi insanların oluşturduğu Yalova' nın en ünlü ve adeta tatil cenneti diyebileceğimiz güzellikte bir ilçesi. Deniziyle, yeşiliyle çok güzel bir ahenk oluşturan Çınarcık, her yıl gelişen, deniziyle ve doğasıyla insanların gönlüne taht kurmuş Yalova' nın meşhur ilçesi.
cinarcik.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.