Yalçın Özden Kimdir

2013 yılından itibaren ‘’ Seksenler ‘’ dizisinde rol alan sinema oyuncusu, dizi oyuncusu ve komedyen Yalçın Özden, 4 Ağustos 1947 tarihinde Kars’ın Susuz ilçesinde doğdu.
Yalçın Özden Kimdir

Yalçın Özden’in Biyografisi

Kars’ta öğretmen bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Yalçın Özden, babasının tayin işlerinden dolayı ilkokulu da farklı ilkokullarda okudu. İlkokul 4. sınıftayken babasının tayini İstanbul’a çıkınca eğitimine burada devam etti.

Lise eğitimini aldığı dönemde Akşam gazetesinin düzenlediği, liselerarası tiyatro yarışmasına katıldı ve birincilik ödülünü kazandı. Bu başarısının ardından tiyatroyu hiç bırakmadı. Liseden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesinde Yüksek işletmecilik okurken de tiyatroya yapmaya devam etti.

 

Uğur Böcekleri 

Üniversite eğitiminden sonra tiyatroya daha da fazla önem vermeye başladı. Turnelere çıkmaya başladı. Tiyatrodan istedikleri parayı kazanamadığı için düğün salonlarında, tavernalarda arkadaşlarıyla beraber komedyenlik yapmaya karar verdiler ve yaptıkları iş tutunca büyük gazinolarda çalışmaya başladılar. Böyle başlayan süreçte  "Uğur Böcekleri" ismi ile programa 20 yıl devam ettiler ve herkesçe ‘’ Uğur Böcekleri ‘’ olarak tanındı.

1974 yılında "Ceza" filmiyle sinema oyunculuğuna başladı.

1981 yılında ise Münir Özkul, Adile Naşit, Müjdat Gezen, Neco, Kadir Savun ve Sümer Tilmaç gibi ünlü isimlerin rol aldığı ''Bizim Sokak” adlı sinema filminin yapımcılığını üstlendi.

Sonraki yıllarda ise televizyon programlarında yer almaya başladı ve TGRT, Star ve Kanal 6 gibi televizyon ekranlarında hem sunuculuk yaptı hem de skeç tarzı kısa oyunlarda rol aldı.

Yalçın Özden, 2004 yılında “Ünlüler Çiftliği” yarışmasına katıldı. Programın sunuculuğunu Seray Sever yaparken, diğer yarışanlar ise Esra Balamir, Serpil Çakmaklı, Murat Başaran, Leyla Adalı, Naşide Göktürk, Küçük İbo, Mustafa Uğur, Ahu Tuğba, Yalçın Özden, Bora Gencer ve Yaşar İpek oldu.

yalçın özden oyuncu

Yalçın Özden, 2013 yılında TRT ekranlarında yayınlanan ve yüksek reyting alan ‘’ Seksenler ‘’ dizisinde rol almaya başladı. Dizide emekli gemi kaptanı ‘’ Muzaffer ‘’ canlandırmaktadır. 2016 yılı itibarıyla aynı dizide rol almaya devam etmektedir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.