Yabancı Hocalara Tazminat Yuvası: Türkiye

Dört büyüklerin teknik adamlara ödedikleri tazminat paraları dudak uçuklatır cinsten..
Yabancı Hocalara Tazminat Yuvası: Türkiye

Başarısızlığın faturasının sürekli hocalara kesildiği Türk futbolu, yabancı hocalar için adeta tazminat yuvasına dönüştü. Özellikle yüksek transfer ücretleriyle dört büyüklerin başına getirtilen çalıştırıcıların her zaman aklının bir köşesinde kovulup tazminat almak yatıyor. Bu tazminat garantisi de hocaların başarısını azaltıyor. Dört büyükler, hocalara 26,5 milyon EURO tazminat parası ödedi.

 

 

En Fazla Tazminatı Kartal Ödedi

Dört büyükler, hocalara toplam 26,5 milyon EURO tazminat ödeyerek resmen kasalarından paraları çöpe attı. Bu sıralamada Beşiktaş’ın ödediği tazminat ücretleri dikkat çekiyor. 2004-2005 sezonunda takımın başına getirilen Vicente del Bosque, ligde 17 maçta 8 galibiyet, Türkiye kupasında 2 maçta 1 galibiyet, Avrupa'da ise 6 maçta 2 galibiyet aldı. Bu kötü sonuçların ardından Bosque, takımdan kovuldu. Bunun üzerine takıma dava açan İspanyol hoca, davayı kazanarak 8.5 milyon EURO tazminat aldı. Böylece Bosque, Türk futbolunda en fazla tazminat ödenen hoca oldu. Kara kartal, ödediği bu tazminatla üç büyüklerin hocalarına ödediği bütün tazminatlardan daha fazla tazminatı Bosque’ye ödemiş oldu.

 

Yabancı Teknik Direktörler ve Aldıkları Tazminatlar (Euro)
 

Beşiktaş

Vicente Del Bosque Beşiktaş 8.5 milyon

Jean Tigana Beşiktaş 3 milyon

Bernd Schuster Beşiktaş 1 milyon

 

Toplam: 12.5 milyon

 

Fenerbahçe

Luis Aragones Fenerbahçe 3 milyon

Cristoph Daum Fenerbahçe 2.4 milyon  

 

Toplam: 5.4 milyon

 

Galatasaray

Mircea Lucescu Galatasaray 200 bin 

Frank Rijkaard Galatasaray 3 milyon

Cesare Prandelli Galatasaray 2 milyon

Eric Gerets Galatasaray 1.1 milyon  

 

Toplam: 6.3 milyon
 

Trabzonspor

Vahid Halilhodzic Trabzonspor 1 milyon

Toplam: 1 milyon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.