Xabier Etxeita Kimdir

Xabier Etxeita, 31 Ekim 1987’de İspanya’nın Zornotza kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İspanya Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Xabier Etxeita Kimdir

Xabier Etxeita Biyografisi

Xabier Etxeita’nın Kulüp Kariyeri

Xabier Etxeita, futbol kariyerine ilk olarak 2000’li yıllarında başında Amorebieta takımının alt yapısında başladı. Kısa süre burada oynadıktan sonra 2005 yılında as takıma davet edildi. Burada 1 sene oynadıktan sonra 2006 yılında Athletic Bilabo’ya transfer olarak B takıma monte edildi.

xabier etxeita athletic bilbao

2009 yılına kadar B takımda görev alan tecrübeli futbolcu, toplamda 66 maça çıkıp 7 gol attı. Bu süre içerisinde performansı beğenildi ve 2008 yılında bir dönem as takıma davet edilerek ilk profesyonel karşılaşmasında yer aldı. Aynı zamanda 2010 yılında kendisinin daha fazla maçta oynamasını sağlamak için Cartegana’ya kiralık olarak gönderildi.

Sezon sonunda Bilbao’ya geri döndü ve 2010-2011 sezonunda ligin bir başka ekibi Elche’ye transfer oldu. 3 sezon forma giydiği takımda etkili performans sergiledi ve toplamda 81 maça çıkıp 5 kez fileleri havalandırdı.

2013-2014 sezonunda yıldızının parladığı takım olan Athletic Bilbao’ya geri döndü ve ilk sezonunda sadece 3 maçta sahne alarak hayal kırıklığı yarattı. Bir sezon sonra eski performansına geri döndü ve 34 maçta 3 gol atarak takımdaki yerini sağlamlaştırdı. Sezon içerisine kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıktı. Xabier Etxeita, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Athletic Bilbao takımında devam etmektedir.

Xabier Etxeita’nın Milli Takım Kariyeri

Xabier Etxeita, milli formayı kariyerinde ilk kez 2015 yılında İspanya Milli Takımı’nda giydi ve burada kariyerinin ilk ve tek milli maçına çıktı. Avrupa Şampiyonası eleme karşılaşmasında görev alarak bir ilki yaşadı. Eleme maçlarının sonucunda takımı ile 2016 Avrupa Şampiyonası’na direk katılma hakkını kazandı.

Xabier Etxeita’nın Başarıları

Athletic Bilbao

İspanya Süper Kupası:2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.