Son Zamanlarda Sıkça Duyduğumuz X, Y ve Z Kuşakları Nedir?

Son zamanlarda kuşak sözcüğü sıkça karşımıza çıkmaktadır. Bu içeriğimizde sizler için X, Y ve Z kuşağı hakkındaki bilgileri derledik...
Son Zamanlarda Sıkça Duyduğumuz X, Y ve Z Kuşakları Nedir?

X, Y ve Z Kuşakları Hakkında Bilgiler

Her kuşaktan insanlar daima kendi nesillerini savunurlar. Başka bir neslin insanı ile karşılaştıklarında genel olarak olumsuz bir tavır takınırlar. Bunun en büyük sebeplerinden biri kendi nesillerine olan aşırı sevgiden kaynaklanmaktadır. Peki sıkça karşımıza çıkan X, Y ve Z kuşağı nedir, hangi yılda doğarsanız hangi kuşaktan olursunuz?

İşte sosyal medyada sıkça karşımıza çıkan X, Y ve Z kuşağı hakkında bilgiler;

1. Gelenekselci Kuşak

x y z kuşağı nedir

Gelenekselciler, 1900-1945 yılları arasında doğan insanlardan oluşan kuşaktır. Yaşayan en eski nesil olarak gösterilirler. Bu nesilde doğan insanların sayısı ne yazık ki günümüzde hızla azalmakta. Gelenekselciler, 2 Dünya Savaşı, Kore Savaşı görmüştür. Ayrıca radyo bebekleri olarak bilinirler. Çünkü o zamanlarda radyonun yeni çıktığı ve çok popüler olduğu bilinmektedir.

2. Bebek Patlatıcı Nesil

x y z kuşağı nedir

Baby Boomers, 1946-1964 yılları arasında doğmuş olan insanlardan oluşur. Bu nesle Bebek Patlatıcılar denir. Çünkü II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden hemen sonra dünyaya gelmişlerdir. 1946 yıllarında hemen hemen her evin bir bebeği olduğu ve bu bebeklerin lakaplarının da bebek patlatıcıları olduğu söylenir. Ebeveynleri gibi, bebek patlatıcıları da, Sivil Haklar Hareketi, Rusya ile Soğuk Savaş ve Vietnam Savaşı gündemi içerisinde büyümüştür. Bu savaşlar onları 1970'lerde barışsever bir yenilikçiliğe dönüştürmüştür.

3. X Kuşağı Nesli

x y z kuşağı nedir

1965 ile 1980 yılları arasında dünyaya gelen bu insanlar, X Kuşağı olarak bilinir.. Genel olarak boşanma süreçlerinin yaşandığı bu zamanlarda çocuklar anneleriyle birlikte yaşadı. Eğitimin çok da önem verilmediği bu yıllarda ufak bir diplomanın getirisi oldukça fazlaydı. Ekonomik alanda zor günler geçiren X nesli unutulmayan nesiller arasında yer alır.

4. Y Kuşağı Nesli (Millennials)

x y z kuşağı nedir

Belki de herkes tarafından en çok nefret edilen nesildir. Millennials 1981 - 1998 yılları arasında doğmuş insanlardır. Aynı zamanda diğer bir adı da Y Kuşağı olan bu nesil eğitim alanında oldukça yüksek seviyededir. Teknolojiyi destekleyen çağdaş bir toplum örneği olan Millennials nesli neden sevilmiyor anlamış değiliz. Bu kuşağın bir özelliği de bir çok teknolojiyi kısa sürede yaşamasıdır. Bu hızlı değişime ayak uydurmak her neslin harcı olmasa gerek :)

5. Z Kuşağı Nesli

x y z kuşağı nedir

Z Nesli, 1999'dan sonra doğan nesildir. Z Kuşağı olarak da bilinen bu nesil hakkında net bilgiler veremiyoruz. Çünkü daha çok yeni bir nesildir. Şu bir gerçek ki daha da hızlı bir teknolojik değişim yaşayacakları ortada. Uyum sağlamada Y kuşağını geçerler mi yoksa gerilerinde mi kalırlar bunu zaman gösterecek.

Benzer İçerik Önerileri
Gelecekte Dünyada Yaşam Nasıl Olacak?Z Kuşağı Sözleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.