Williamsburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 130 bin kişinin yaşadığı Williamsburg, ABD Virginia Eyaleti'nin tarihi ve turistik açıdan önemli merkezlerinden biridir. Williamsburg'un gezilecek görülecek yerlerine yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Williamsburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Colonical Williamsburg

Burası ABD Williamsburg şehrinin en tarihi bölgelerinden biridir. Yaklaşık 70 hektarlık alanı kapsayan tarihi alan, 17 ve 19. yüzyıllar arasında inşa edilen sömürge Revival yapılar ve yeni dizaynlar içermektedir. Bu alan Amerikan İç Savaşı ve Sömürgecilik tarihine ilişkin eserler burada restore edilen veya yeniden oluşturulan binalarda sergilenmektedir. Bölgede bulunan Georgian mimarisiyle oluşturulmuş yapılar, 1699 ve sonrasına aittir ve pek çok yönden Williamsburg'un en turistik yerlerinden biri olarak kabul görmektedir. Williamsburg seyahatinizde bu tarihi bölgeyi kesinlikle gezmelisiniz.

colonical-williamsburg.jpg

 

Williamsburg Busch Bahçeleri

williamsburg-busch-bahceleri.jpg

1975 yılında tam 155 hektarlık dev bir alana kurulan kamuya açık bir temalı parktır. Anheuser-Busch (AB) tarafından geliştirilen ve halen SeaWorld Entertainment, Blackstone Grup'un parkın bir kısmına sahip olduğu bilinmektedir. Bu şahane park, Avrupa'nın birçok kentinde kendisinden sonra açılan tema parklara örnek teşkil etmiştir. Sürekli gelişim kaydeden Williamsburg Busch Bahçeleri hızlı tren, su kayağı, salıncaklar ve animasyon gösterileriyle Disneyland'a benzeyen bir konseptle hizmet veriyor. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği bu mekana Williamsburg'u ailesiyle birlikte ziyaret edenler muhakkak uğramalı.

Abby Aldrich Rockefeller Halk Sanatları Müzesi

abby-aldrich-rockefeller-halk-sanatlari-muzesi.jpg

Amerika Birleşik Devletleri'nin en nüfuzlu ailelerinden Rockefeller'lerin gelini Abby Aldrich Rockefeller'in yaptığı bağışlar sayesinde 1957 yılında kurulmuştur. Halk sanatı nesnelerini içeren müze, her geçen gün daha da büyümüş ve bugün 3 binden fazla eserin sergilendiği popüler bir turistik mekana dönüşmüştür. Abby Aldrich Rockefeller'in eşi John D. Rockefeller Jr. da müzeye önemli bağışlarda bulunmuştur. Müzede portre, Güney ve Afro-Amerikan halk sanatı, heykel ve tekstil çalışmaları sunuluyor. Kurumda halk sanatının ünlü isimleri Eddie Arning, Wilhelm Schimmel, Erastus Salisbury Field, Edward Hicks, Lewis Miller, Albert Hoffman, Louis Joseph Bahin ve Ammi Phillips'in eserleri ilgi görmektedir. Sizler de sanata ilgiliyseniz Williamsburg gezi rehberinize Aldrich Rockefeller Halk Sanatları Müzesi'ni eklemelisiniz.

 

Tarihi Jamestowne

tarihi-jamestowne.jpg

James Nehri kenarında bulunan bölge, 17. yüzyıldan kalma tarihi bir şehir parçasıdır. Kültürel miras niteliğindeki site ABD Ulusal Park Hizmetleri tarafından yönetilmektedir. Tarihi Jamestone'un misyonu Kuzey Amerika'daki ilk kalıcı İngiliz yerleşimini korumak ve tanıtmaktır. 1607 yılına dayanan 8,3 hektarlık alan Williamsburg'un en önemli tarihi yerlerinden biridir. Bölgenin Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nda askeri bir bölge olarak kullanıldığı da saptanmıştır. 1966 yılından beri Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunan mekanı görmeden Williamsburg'dan ayrılmayın.

 

Bruton Cemaati Kilisesi

bruton-cemaati-kilisesi.jpg

Colonial Williamsburg bölgesinde yer alan kilise, 1677 yılında inşa edilmiştir. Dönemin ünlü mimarlarından Alexander Spotswood tarafından tasarlanan nadide yapı, Kral VIII Henry tarafından kurulmuştur. Georgian mimari tarzıyla oluşturulan tarihi ibadethane, Williamsburg'un gezilecek muhteşem yerlerinden biridir. Amerikan Ulusal Tarihi Yerlerinden biri olarak tescillenen ibadethane, mükemmel dizaynı ve eşsiz kulesiyle Williamsburg'un manevi sembollerinden biri olmayı hak ediyor. 

 

Capitol (Meclis Binası)

capitol-(meclis-binasi).jpg

1705 ve 1779 yılları arasında Virginia Eyaleti'nin yerel yönetim binası olarak hizmet vermiş eski bir yapıdır. İnşa edildiği 1705'ten 1934'e kadar orijinalliğini koruyan yapı, bu tarihten sonra yeniden inşa edilmiştir. Meclisin Virginia Eyaleti'nin başkenti Richmond'a taşınmasıyla binanın eyalet açısından önemi hayli azalsa da Capitol, halen Williamsburglular açısından kentin en turistik simgelerinden biridir. Kolonikal Revival mimari tarzıyla oluşturulan dev yapı, klasik ABD meclis binalarının bir benzeridir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.