Wendy (2020) Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2020 yapımı dram, fantastik Wendy adlı filmi inceleyerek NeOldu.com okurları için içerik haline getirdik.
Wendy (2020) Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Wendy (2020) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2020 Şubat yapımı Wendy filmini araştırarak filmin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu ve izleyici yorumlarını derledik. İşte Wendy hakkındaki detaylar.

1. Film ilk olarak 28 Şubat 2020 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde vizyona girdi. Yayınlanan film tam 1 saat 51 dakika uzunluğunda.

Wendy


2. Filmin fragmanı SearchlightPictures YouTube hesabından 6 Kasım 2019 tarihinde yayınlandı. Yayınlanan bu fragman 2.022.509 kişi tarafından görüntülenerek olumlu yorumlar almayı başardı.

Wendy1


3. Yapımın yönetmen koltuğunda Sundance Film Festival Grand Jury Prize - U.S. Dramatic ödülüne sahip Benh Zeitlin  oturuyor. Film yapımcıları ise Becky Glupczynski, Dan Janvey, Paul Mezey ve Josh Penn. Prodüksiyona ayrılan bütçe 6 milyon Dolar’ken gişeden elde edilen miktar ise 143.518 Dolar oluyor.

Wendy2


4. Film şarkılarını Dan Romer üstlenirken filmin sinematografisini Sturla Brandth Grøvlen hazırlıyor. Filmin üretici şirketleri TSG Entertainment, Department of Motion Pictures ve Journeyman Pictures iken yapımın dağıtıcılığını Searchlight Pictures yapıyor.

Wendy3


5. Wendy adlı filmin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Devin France (Wendy), Yashua Mack (Peter), Gage Naquin (Douglas), Gavin Naquin (James), Ahmad Cage (Sweet Heavy), Krzysztof Meyn (Thomas), Romyri Ross (Cudjoe Head), Lowell Landes (Buzzo), Kevin Pugh (Old James).

Wendy4


6. 2020 fantastik konulu filmin odak noktası yaşlanmanın ve zamanın hareket etmediği gizemli bir adada kaybolan Wendy adlı kahramanın ailesini kurtarma çabasının etrafında dönüyor.

Wendy5


7. Film konusunu şu şekilde özetleyebiliriz; Herkesin bildiği Peter Pan hikayesinin film versiyonu. O gece Wendy, penceresinin önünde trene atlayan ve onu takip etmesi için ilham veren bir çocuk görür. Kardeşlerini uyandıran çocuklar pencerelerinden dışarı çıkar ve trene atlarlar. Onlara, bir maceraya çıktıklarını söyleyen şaşkın Peter tarafından karşılaşırlar.

Wendy6


8. Wendy filmi IMDB üzerinden 1.661 kişi tarafından oylanarak 5,8 gibi düşük bir puan almıştır. Biz NeOldu yazarları olarak izlediğimiz filmi izlemenizi pek tavsiye etmiyoruz.

Wendy7


Wendy (2020) Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 En iyi edebi imalardan biri, birinin yaşlanmayı reddeden bir Pollyanna olan "Peter Pan" olmasıdır. Yazar Eliza Zeitlin ile birlikte yazar ve yönetmen Benh Zeitlin, gezgin bir kız ve ergenlik öncesi arkadaşları hakkındaki bu hikayeyi Wendy'ye çeviriyor. Zeitlin'in doğaya ve çocuklara olan sevgisi, çok sayıda Oscar adaylığı kazanan, beğenilen Güney Vahşi Canavarlarında olduğu gibi belirgindir. 


👤 Fantezinin, potansiyel olarak daha uzun karakter yapım sahnelerinden çalınan birkaç bölümü olmasına rağmen, hala anlıyorum - büyülü bir adada bile, yaşlanmanın taleplerinden sonsuza kadar kaçamazsınız. Sofistike izleyiciler, Disney benzeri ciddi bir felsefenin iş başında olduğunu hemen görecekler, onun yaşlı insanlarla uğraşmaya ve kaderinizle sakinlikle yüzleşmeye verdiği vurguyu görecekler. 


👤 Wendy, doğal dünyanın güzelliğini mistik yaratıcılıkla kusursuz bir şekilde birleştiren görsel olarak çarpıcı bir film. Genç, topluluk kadrosu parlak bir oyunbazlık ve özgünlük dengesi buluyor - ve Devin France'ı film boyunca dikkatlice izlerseniz, bir oyuncu olarak yaptığı ince (ama inanılmaz derecede zeki) değişimleri görebilirsiniz. Bu hikayenin Wendy'nin bakış açısından yeniden tasavvur edildiğini görmek harika.


👤 Peter Pan masalının bu yeniden düşünülmesi, üslup seçimleri ve sosyal yorumlarıyla takdir edilmelidir. Çocuklar, zengin, beyaz ayrıcalıklı üç katlı evlerinden değil, mütevazı koşullardan ve çalışkan ailelerden, yetişkinlere rüya görmeye pek yer bırakmayan hayatlardan koparılıyor. Peter'ın dünyasında, cilalı palmiyeler, uçuşun büyüsü yerine, hikaye dünyasını gerçekçi bir arka plana dayanan çamur, kir ve pas var. Ben Zeitlin'in çabası, Pan'ın hikayesinin ruhunu herhangi bir Hollywood stüdyo prodüksiyonundan daha iyi yakalamayı başardı. Bravo!


👤 Şimdiye kadar izlediğim en sevdiğim filmlerden biri. Muhteşem, görsel olarak çarpıcı, deneysel, farklı, çok garip ve güzel. Seyrek diyaloglar, inanılmaz müzikler, arka planlar ve sinematografi benim için kesinlikle dudak uçuklattı. Nefes kesici bir şiir okumak gibi hissettim ve beni gençliğim ve en çılgın hayal gücüne sahip olduğum günlere geri getirdi. Neden herkes için bir film olmadığını anlayabiliyorum, tipik filminiz gibi birbirine uymuyor, ama tamamen büyülendim.


👤 Bu güzel film, Peter Pan'ın zamansız hikayesini ve Wendy ile olan ilişkisini yeniden canlandıran zengin ayrıntılara ve duyguya sahip. Yönetmenliğini Benh Zeitlin'in üstlendiği film aynı zamanda hem gerçek hem de büyüleyici. Filme bakmak büyüleyici olsa da, hikaye biraz dağınık ve hatta bazen sıkıcı. Hayatımızdaki sihri aramayı hatırlattığı için hem üzücü hem de umut verici. Filmin teması büyüyor ve ironik bir şekilde filmi yapmak 7 yıl sürdü.


👤 Az önce ne izledim, neden tekrar aynı temalı bir film yapıldı ki, bu çok kez yapıldı. Hollywood bunun daha genç insanları alacağını biliyor - farkında olmayanlar, onlar için kusur yok ve bu şeylere para harcayacak olan diğerleri. Peter Pan'ın bu kadar çok yapılmış başka versiyonları var, bu kadar parayı harcayan bu insanlara acıyarak bakıyorum - Film Stüdyoları ve neden yaptıklarını merak ediyorum. Sadece bu filmleri yaparken ne yaptıkları hakkında hiçbir fikirleri yok. 


👤 Beasts of the Southern Wild'ın yönetmeni Benh Zeitlin, Peter Pan'ın göreceğiniz en yoğun ve en güzel şekilde hazırlanmış versiyonlarından biri. Çoğu uyarlama, asla büyümeyen bir çocuğun, korsanların, deniz kızlarının ve hayal gücünün temel hikayesi olan Pan'ın geniş vuruşlu versiyonuna gider. Wendy, karanlık, hatta korkutucu ama inanılmaz derecede içten bir yorum yaratarak Peter Pan mitosunun ham, duygusal özüne iner.  İnanılmaz sinematografi, harika müzik ve görseller var.


Wendy 2020 Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Devin France – Wendy

Devin France, Wendy (2020) ve Hollywood Insider (2018) ile tanınan bir aktris. Hakkında başka bilgi bulunmuyor.

Devin France


Yashua Mack – Peter

Yashua Mack, Wendy (2020) ile tanınan bir aktördür. Hakkında başka bir bilgi bulunmuyor.

Yashua Mack


Çıkış Tarihi: 28 Şubat 2020

Kategori: Dram – Fantastik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.