Yüksek Çözünürlüklü 2024'ün En İyi 10 Webcam Kamerası

Sahip oldukları teknik özelliklerle en çok tercih edilen webcam modellerini bu içeriğimizde derledik. İşte en iyi webcam modelleri öneri listesi.
Yüksek Çözünürlüklü 2024'ün En İyi 10 Webcam Kamerası

Webcam Markaları

Webcam olarak da bilinen web kameralar, son zamanlara kadar yayıncıların kullandığı bir ekipmandı. Fakat işlerimizi ve eğitimimizi online olarak gerçekleştirdiğimiz bu dönemde web kameralar en büyük yardımcılarımız oldu.

En iyi webcam önerilerini vereceğimiz bu içeriğimizde Logitech, Everest ve A4 Tech gibi kaliteli markaların ürünlerine de yer verdik. Fakat webcam önerisi yapmadan önce bir noktaya daha dikkat etmemiz gerekiyor. O da kullanan kişilerin yorumları. Bu yüzden webcam önerileri içeriğimizde ürünlerin kullanıcı yorumlarından da bahsettik.

En İyi Webcam Listesi

SıraModelÇözünürlükneoldu Puanı
1Logitech C9221920x1080 px10/9,9
2Everest Sc-HD031920x1080 px10/9,8
3Logitech C3101280x720 px10/9,7
4Xiaomi Imılab1920x1080 px10/9,8
5Logitech C2701280x720 px10/9,7
6Everest Sc-825640x480 px10/9,9
7A4 PK-910H1920x1080 px10/9,7
8Logitech C9201920x1080 px10/9,6
9Piranha 96351920x1080 px10/9,8
10A4 Tech PK635K640x480 px10/9,6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Webcam
Modelleri
Aradığın
Fiyatları Gör

10 En İyi Webcam Tavsiye

Günümüzde en çok kullanılan bilgisayar ekipmanlarından olan bu ürünleri webcam önerileri adı altında listeledik. En iyi webcam hangisi? sorusunu soruyorsanız listemizdeki ürünleri detaylıca incelemenizi tavsiye ediyoruz.10 En İyi Webcam Tavsiye 

İşte çözünürlüğü yüksek en iyi mikrofonlu webcam önerileri:

1. Logitech C922 Webcam

en-iyi-webcam-onerisi.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Logitech
Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
60 FPS çekim yapabilmeFiyatı biraz yüksek
Şık tasarım
HD görüntü kalitesi
Tripod uyumlu

En iyi webcam kamera tavsiye listemize Logitech C922 ile başlıyoruz. 1080P video kaydedebilen C922 piyasada en çok sevilen kameralardan birisidir. 30 FPS'de doğal renkleri yakalayabilen C922, iki kişiye uyarlanabilme özelliğine sahiptir. Bu kamerayı uygulaması üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Ayrıca akıcı bir video çekmek istiyorsanız 720p 60 FPS'de kameranızı kullanabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Kızım oyuncu, Twitch'de yayın yapıyor. Ürünü aldık, çok hızlı bir şekilde sorunsuz teslim edildi. Tek kelimeyle mükemmel bir ürün. Ahmet K.

👤 Ürünü beklediğimden daha erken gönderim sağladılar. Ürünü eksiksiz ve tripod ile birlikte gönderdiler. Çok güzel ve özenle kargo hazırlanmış. Satıcı çok ilgili, tüm mesajlarıma cevap verdi. Ali D.

2. Everest Sc-HD03 Webcam

en-iyi-webcam-onerisi-001.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Everest
Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
FHD çekim yapabilmeMikrofon kalitesi
5 m çekim mesafesi30 FPS
Tripod uyumlu 

2 MP kamera çözünürlüğüne sahip olan Everest'in Sc-hd03 modeli 1080P video kaydı yapabilmektedir. Dilerseniz tripod ile de kullanabileceğiniz bu modelde 30 FPS video kayıtları alabilir, görüntülü konuşmalarınızı donmadan gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca kameranın üzerinde mikrofon da bulunmaktadır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Kamera görüntü kalitesi çok çok iyi değil ama iş görüyor sorunsuz çalışıyor fiyat performans olarak iyi bir ürün. Nuri Y.

👤 Baya güzel bu fiyata bu ekonomide böyle kamera mükemmel 10/10. Emre Ö.

3. Logitech C310 Webcam

en-iyi-webcam-onerisi-002.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Logitech C310
Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
HD görüntü kalitesiYüksek çözünürlük vermiyor
Mikrofon kalitesi30 FPS
Geniş görüş alanıTripod kullanılmıyor

Yayıncı webcam önerilerini de verdiğimiz bu içeriğimize Logitech C310 ile devam ediyoruz. Benzerlerine göre yüksek çözünürlüğü ile kaliteli görüntülü konuşma imkanı sunan C310'da ortam aydınlatmasına tam uyumluluk, görüntü kalitesinin düşmesini engelleme, ışığa uyum sağlama gibi birçok özellik bulunmaktadır. Kaliteli mikrofonu sayesinde kalabalık ortamlarda bile sesinizi algılayarak anlaşılır bir şekilde karşıya aktarabilirsiniz. Ayrıca geniş görüş alanı özelliği sayesinde ise kaliteli çekim yapabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Çocuklara uzaktan eğitim için aldım. Parasına göre güzel bir ürün tavsiye ederim. Satıcı arkadaşlarda sağ olsun hemencecik gönderiverdiler. Hamza A.

👤 Ürün gerçekten tam bir fiyat performans. Gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Kullanıyorum piyasadaki diğer ürünlere göre çok daha kaliteli. Ahmet L.

4. Xiaomi Imılab Webcam

en-iyi-webcam-onerisi-003.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Xiaomi
Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Ergonomik tasarımTripod kullanımı olmaması
Geniş görüş açısı30 FPS
Full HD

Xiaomi'nin bu webcam modeli 30 FPS 1080P çözünürlüğünde video çekebilmektedir. 85 derece görüş açısı olan kameranın otomatik parlaklık ayarlama özelliği mevcuttur. Görüntülü konuşma uygulamalarına uyumlu olan web kamerasının üzerinde mikrofonda bulunmaktadır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Göründüğü gibi büyük değil, görüntü kalitesi iyi sayılır. Ses az ama yine de iş görüyor. Abdulkadir P.

👤 Görüntü kalitesi ve sesi mükemmel değil tabi ama fiyat performans açısından değerlendirecek olursak gayet iyi. Dersler için daha fazlasını almaya da gerek yok, bence gayet yeterli bir kamera. Bora O.

5. Logitech C270 Webcam

en-iyi-webcam-onerisi-004.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Logitech
C270 Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Otomatik netlik ayarı30 FPS
Kolay kullanımTripod kullanımı yok
Çözünürlük

Logitech C270'de bulunan gürültü engelleyici mikrofon sayesinde arka plandaki sesler en aza iner ve bu sayede net konuşmalar yaparsınız. 3 MP'e kadar fotoğraf çekebilme özelliğine sahip olan Logitech C270 aynı zamanda ışığı otomatik algılayarak aktarılan görüntüyü ortama göre ayarlar. Bu sayede webcam sizi daha iyi çözünürlükle ve netlikle yansıtacaktır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Uzaktan eğitim için sipariş vermiştim. Tahmini süreyi 1 hafta sonra olarak gösterdiklerinde biraz hayal kırıklığına uğramıştım doğrusu ama sağ olsunlar 24 saat içinde getirdiler. Bunun için çok teşekkür ederim. Ürünü fazlasıyla beğendim. Kaliteli görüntüler alabiliyor ve mikrofonu da bir webcam mikrofonuna göre çok iyi. Sesi beklediğimden çok daha net iletebiliyor. Ürünün en iyi özelliklerinden biri de tak çalıştır olması. USB kabloyu bilgisayara taktığım an kullanmaya hazır oldu. 10’dan fazla görüntü kalitesi seçeceğim var bilgisayarın kendi kamerasında ise sadece 3'tü. Üründen fazlasıyla memnunum. Emirhan K.

👤 Ürünü 7 senedir kullanıyorum, hala sapasağlam. Herhangi bir bozulma veya görüntü ve ses kalitesinde azalma olmadı. Ömürlük bir ürün, görüntüden ziyade mikrofonu çok kaliteli. Zaten genelde mikrofon amaçlı kullanıyorum online oyun oynarken. Kadir M.

6. Everest Sc-825 Webcam

en-iyi-webcam-onerisi-005.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Everest
Sc Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Dinamik görüntü özelliğiDüşük görüntü kalitesi
Dahili Tripod30 FPS
Uygun Fiyat

Everest’in piyasaya sunduğu Sc-825 modeli, 640x480p çözünürlüğe sahiptir. Everest Sc-825, saniyede 30 kare hızına kadar çekim yapabilmektedir. Kamera sensörü ise 4368x3.64mm boyutundadır. Bunlarla birlikte Everest Sc-825’in kamerası 3cm’e kadar sonsuz odak özelliğiyle kullanıcılara sunulmuş ve bu sayede en iyi webcam modelleri listemize girmeyi başarmıştır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Online derslerde kullanabiliyorum ve gayet iyi görüntü sağlıyor. Bir gecikme olmadan kullanıyorum sesimi de sorunsuz verebiliyor. Fiyatına göre bence oldukça başarılı. Herkese tavsiye ederim. Elif B.

👤 Fiyatı yüzünden alırken önce bir çekindim ama 1 aydır kullanıyorum. Şu an herhangi bir sorun yok. Kablo boyu gerçekten çok iyi, istediğim yere kolayca yerleştirebiliyorum. Mikrofonu da olması gerektiği gibi. Bu fiyata göre zaten oldukça iyi. Ahmet T.

7. A4 Tech PK-910H Webcam

en-iyi-webcam-onerisi-006.webp

Amazon
Fiyatını Gör
A4 Tech
Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
360° dönebilmeMikrofon kalitesi
Yüksek görüntü kalitesi30 FPS
Uygun fiyatTripod kullanımı yok

F/p webcam hangisi soruyor olursanız A4 Tech PK-910H kamerası diyebiliriz. Bu kamera 1080p çekim yapabiliyor olup saniyede 30 FPS'i desteklemektedir. Ayrıca bu webcam yazılım desteği ile 4608x3456p maksimum çözünürlüğe kadar ulaşabilmektedir. Bu sayede görüntünüzü daha kaliteli bir şekilde karşı tarafa aktarırsınız.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Alırken çok tedirgindim ama kullandıktan sonra çok beğendim. Aldığınızda kamera ayarlarını yapmayı unutmayın yoksa düşük çözünürlükte geliyor. 30 FPS'e ayarlayınca da fiyatına göre bence çok iyi sonuç veriyor. Ben beğendim, size de tavsiye ediyorum. Aydın B.

👤 Başlangıç olarak aldım. Yayın yapmaya başladım ve beni net gösteriyor. Kayma olmadan aksaklık olmadan fiyatına göre gerçekten çok başarılı ama ayarlarını düzenlemeyi unutmayın. 30 FPS çekim yapmıyor geldiğinde, kendiniz ayarlarından yapıyorsunuz. Mehmet U.

8. Logitech C920 Webcam

en-iyi-webcam-onerisi-007.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Logitech
C920 Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Otomatik netleme30 FPS
Yüksek kalitede çekim yapabilmesiYüksek fiyat
Full HD
Stereo mikrofon

İçeriğimizdeki bir diğer Logitech webcam olan C920 modeli profesyonel yayıncı kamerası olarak satılmaktadır. 1080P çözünürlüğe sahip olan Logitech C920 15MP kamerasıyla mükemmel resimler çekebilmektedir. Aynı zamanda kendine özel iki stereo mikrofonu bulunmaktadır. Son olarak bu webcam otomatik olarak ortamdaki zayıf ışığı yükselterek görüntünüzü net bir şekilde yansıtıyor.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Bunu video kaydetmek için kullanıyorum. Çok güzel ve HD görüntü kalitesi var. Otomatik ışık ayarı harika. Az ışığı aydınlık şekilde yansıtıyor. 5 aydır kullanıyorum, şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Almanızı tavsiye ederim. Cengizhan D.

👤 15 MP kamerası çok harika. Ben resim içinde kullanıyorum, resimleri tamamen HD çekiyor. Işığı otomatik ayarlayıp ortama göre odaklıyor. Ben gerçekten çok memnun kaldım, fiyatını hak ediyor. Almanızı tavsiye ederim. Fatma Y.

9. Piranha 9635 Full Hd Webcam

09-028.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Piranha
Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Uygun fiyatlı olmasıMalzeme kalitesi
Yüksek kamera çözünürlüğü

Uygun fiyatlı olmasına rağmen yüksek çözünürlük sunan Piranha webcam 1920x1080 video kalitesi sunabiliyor. Dahili mikrofonuyla satışa sunulan bu ürün USB bağlantı ile çalışıyor. Bilgisayarınıza hiçbir program kurmadan çalışabilen bu cihaz fiyatına göre üstün bir performansa sahiptir.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Hiçbir ayar yapmadan direkt takıp çalıştırmak çok kullanışlı. Kurulumla falan uğraşmıyorsunuz. Ses kalitesini çok beğendim. 2 metreye kadar uzaklık farkı var kamerayla aramda ama yine de çok iyi veriyor sesi. Fiyatına göre çok başarılı, ben kesinlikte tavsiye ediyorum. Mert A.

👤 Ürün geldi, taktım anında çalıştı. Araştırmadan almıştım, böyle olduğunu bilmiyordum. Taktım sorun olmadan çalıştı, ses kalitesi de çok başarılı. Fiyat performans ürünü diyebilirim, bu fiyata daha iyisini bulamazsınız. Cengiz M.

10. A4 Tech PK635K Webcam

10-028.webp

Amazon
Fiyatını Gör
A4 Tech
PK Webcam
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
360° dönebilmeÇekim kalitesinin düşük olması
Fotoğraf çekme fonksiyonuSes sorunları yaşanıyor
Uygun fiyat

Dahili mikrofona sahip olan A4 Tech PK635K cihazını tak kullan özelliği sayesinde kurulum veya yazılımla uğraşmadan kullanabilirsiniz. 360 derece dönebilen yapısı sayesinde cihazı istediğiniz yere sabitleyebilirsiniz. Bunlarla birlikte bu webcam, resim işleme, video mail, özel efektler ve yüz takibi gibi özelliklere de sahiptir.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Arkadaşlar, ses almıyorsa, sağ alt köşeden ses ayarını belirleyin. Bir diğer sorun ses ile görüntü senkronizasyon bozukluğunun çözümü için, Windows’un kendi programı olan Movie Maker kullanın. Kendi programı yaramaz. Samet R.

👤 Pk-635 modelini 2005 yılından beri kullanıyorum. Çok uygun fiyatlı kaliteli görüntü veriyor. Donma sorunu hiç yaşamıyorum. 635K modelinde artı olarak mikrofon var. Ucuza kaliteyi satın almış oluyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ederim. 2005 yılından beri tek bir sorun yaşamadım. Rahatlıkla alabilirsiniz. Kerim O.

Bir ürünü almadan önce elbette ön araştırma yapılması gerekir. Sizler için yazımıza kaliteli ve uygun bir webcam alırken sıkça sorulan ve merak edilen soruları ekleme gereği duyduk. İşte webcam markaları hakkında sıkça sorulan sorular;

2024'ün en iyi webcam markası hangisi?

En iyi webcam markası tavsiyelerine gelecek olursak; Logitech, Everest, Xiaomi, Piranha, A4 Tech, mikrofonlu ve dahili mikforonlu, yayıncıların kullandığı, profesyonel, stream webcam, en kaliteli webcam markaları olarak biliniyor. 

Webcam modellerinde garanti var mı?

Çoğu firma, özellikle internet üzerinden aldığınız ürünlerde garanti sunmak zorundadır diyebiliriz. Eğer ürünü almadan önce ürün açıklama bölümüne giderseniz orada size ürünün garantisi hakkında bilgi verecektir.

Webcam modelinde MP'nin önemi nedir?

Webcam de önemli olan çözünürlük ve lens kalitesidir. MP resim kalitesi gibi durumlarda ön plana çıkan özellikler arasında yer almaktadır. Video görüntülerinde eğer webcam modelinizin çözünürlüğü ve HD kalitesinde ise MP’in fazla önemi yoktur.

Webcam modeli seçerken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

İlk olarak çözünürlük ayarlarını incelemesiniz. Sizi net yansıtmadıktan sonra fazla önemi olmayacaktır. Sonrasında ise tercih edeceğiniz webcam modelinin kendine özel mikrofonu olup olmadığına ya da yeterli olup olmayacağına dikkat etmelisiniz. Eğer yeterli gelmezse size ayrıca masraf çıkartacaktır ve yeni bir mikrofona ihtiyaç duyacaksınız.

Webcamde görüşme yaparken internetin önemi nedir?

Sizin webcam modeliniz ne kadar iyi olursa olsun kusursuz olsa dahi iyi bir internete sahip değilseniz bunun hiçbir önemi yoktur. Sahip olduğunuz kaliteli webcam, internetinizin zayıf olması nedeniyle görüntünüzü karşı tarafa düşük kalitede göndereceği için büyük oranda sorun yaşayacaksınız. Bu durumdan etkilenmemek için iyi bir internet bağlantısı en önemli etkendir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum