Washington'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD'nin başkenti Washington dünyanın en prestijli merkezlerinden biridir. Tarihi, turistik, kültürel ve siyasi açıdan önemli yere sahip olan Washington'un gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Washington'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Amerikan Kongre Binası

Amerika'nın yönetildiği kongre binası, 1793 ve 1800 yılları arasında inşa edilmiştir. Tarihi kongre binası, başkent Washington'un sembolüdür. Asırlardır ABD'nin yönetim binası olarak hizmet veren yapı, başta Benjamin Henry Latrobe, William Thornton olmak üzere yaklaşık 10 mimar tarafından tasarlanmıştır. En yüksek noktası 88 metre olup Neo-Klasik üslupla oluşturulmuştur. ABD'nin siyasi ikametgahı her yıl dünya siyaseti adına önemli toplantılara sahne olmaktadır. Amerikan Kongre Binası, Washington seyahatinizin öncelikli adresi olmalıdır.

 

Beyaz Saray

Beyaz Saray, ABD Başkanlarına resmi ikametgah hizmeti sunan dünyaca meşhur bir binadır. Dünya siyasetinin şekillendirildiği adreslerin başında gelmektedir. Yapımına 1792 yılında başlanmış ve 1800'de faaliyete başlamıştır. Tam 5.100 metrekarelik dev bir alanı kapsamaktadır. Beyaz Saray James Hoban, Benjamin Henry Latrobe, Charles Follen McKim, Nathan C. Wyeth gibi üst düzey mimarlar tarafından dizayn edilmiştir.

beyaz-saray.jpg

Dünyada 'White House' olarak büyük sükse yapan 2,5 katlı tarihi bina, kumtaşı materyalinden yapılmıştır. Washington'a kadar gelmişken bu şöhretli yapıyı görmeden kentten ayrılmayın.

 

Washington Anıtı

washington-aniti.jpg

1848 ve 1885 yılları arasında inşa edilen anıt, dünyanın en büyük dikilitaşı olarak bilinmektedir. Tam 169 metre yüksekliğe sahip olan Washington Anıtı, Robert Mills tarafından dizayn edilmiştir. İnşasının tamamlanmasından yaklaşık 3 yıl sonra resmi olarak açılışı gerçekleştirilmiştir. Amerika'nın kurucusu ve efsane başkanı şehre de ismini veren George Washington'a ithafen inşa edilmiştir. 19. yüzyılın ortalarında dünyanın en yüksek yapısı olarak tanınıyordu. Mermerden inşa edilen yapının üzerinde Osmanlı döneminin devlet adamı ve şairi Ahmet Sadık Ziver Paşa'ya ait bir de beyit bulunuyor. Washington'un tarihi yerlerini gezerken bu büyüleyici anıtı unutmayın.

 

Ulusal Hava ve Uzaycılık Müzesi

ulusal-hava-ve-uzaycilik-muzesi.jpg

1976'da hizmete açılan müzenin binası, meşhur mimar Gyo Obata tarafından ustalıkla tasarlanmıştır. Zaman zaman ülkenin en fazla ziyaretçi çeken müzesi olan Ulusal Hava ve Uzaycılık Müzesi, 10 milyonun üzerinde konuk ağırlamaktadır. Dünyanın en fazla ziyaret edilen 5 müzesinden biri olma unvanını da kazanan kurum Amerika'nın tarihi uçakları ve uzay araçlarının sergilendiği geniş koleksiyonlara sahiptir. Uçak ve farklı uzay araçlarına ilgi duyanlar Washington gezi rehberine Ulusal Hava ve Uzaycılık Müzesi'ni mutlaka eklemeliler.

 

National Mall

national-mall.jpg

Başkentin en merkezi noktalarından birinde yer alan tam 59 hektarlık bir milli parktır. İçerisinde geniş yeşil alanlar ve ağaçlar bulunmaktadır. Her yıl 20 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan park Washingtonluların ve şehre gelen yabancı turistlerin en fazla tercih ettiği nefes alma alanlarından biridir. Washington'un turistik yerlerinden olan National Mall'a vakit ayırın.

 

II. Dünya Savaşı Ulusal Anıtı

ii.-dunya-savasi-ulusal-aniti.jpg

Adından da anlaşılabileceği gibi II. Dünya Savaşı yıllarında hayatını kaybeden Amerikalı askerlere ve sivillere ithaf edilmiş bir alandır. Ortasında bir havuz ve bu havuzun etrafını çepeçevre saran 56 adet sütun bulunmaktadır. George Bush'un ABD Başkanlığını yürüttüğü 2004 yılında oluşturulan anıt her yıl yaklaşık 5 milyon ziyaretçi çekiyor. 

 

Vietnam Şehitleri Anıtı

vietnam-savasi-aniti.jpg

Amerika Birleşik Devletleri'nin Vietnam Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerine ithafen yaptırdığı anıtkabirdir. 1982 yılında Maya Lin tarafından tasarlanan ve aynı yıl açılan 'Vietnam Şehitler Anıtı' Amerikan yakın tarihinin en kanlı savaşlarından birine tanıklık etmektedir. Üç Asker Heykeli, Vietnam Şehitleri Anıt Duvarı ve Kadınlara İthaf Edilen Vietnam Anıtı'ndan ibarettir. Vietnam Şehitleri Anıtı ülkenin en popüler mimari yapılarından biri olması bakımından önemlidir ve her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmektedir.

 

Washington Ulusal Katedrali

washington--ulusal-katedrali.jpg

1990 yılında inşa edilen devasa katedral ülkenin en büyük kiliselerinden biri olarak kısa sürede sükse yapmıştır. Neo-Gotik mimari tarzıyla oluşturulan harika katedral dünyanın en büyük manevi yapılarından biridir. Tam 92 metre yüksekliği ile Washington'un da en yüksek yapıları arasında yer almaktadır. Ünlü mimarlar Philip H. Frohman, George Frederick Bodley ve Henry Vaughan tarafından tasarlanan kutsal yapı rengarenk işlemeli camları, heykelleri ve kusursuz iç dizaynı ile Washington'un meşhur mekanlarındandır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.