Wacom'dan Yeni Çizim Tabletleri

Japon teknoloji devi Wacom Introus çizim tabletlerinin yeni üyelerini tanıttı.
Wacom'dan Yeni Çizim Tabletleri

IFA 2015 Fuarı’nda telefon, bilgisayar ve akıllı tabletlerin yanı sıra çizim tabletleri de tanıtıldı. Bu konudaki en büyük atağı ise Japonya merkezli firma olan Wacom yaptı ve dört adet ürününü ziyaretçilere sundu.

Çizim tabletleri iş ya da hobi olarak tasarım yapanlar için önemli bir yere sahip. Kağıt üzerine yapabildiğiniz her şeyi tablet yardımıyla da yapabileceğiniz cihaz bilgisayar üzerinde rahatlıkla tasarım yapmanıza olanak sağlıyor.

IFA Fuarı’nın gözlerinden biri de Wacom’un yeni çizim tabletleri oldu. Intuos ailesinin dört yeni üyesini tanıtan firma son derece olumlu tepkiyle karşılandı.

Intuos Comic

Intuos Art, Intuos Comic, Intuos Photo ve Intuos Draw adıyla tanıtılan dört çizim tabletleri bir çok özelliği de ardında getiriyor. İki farklı boyutta (küçük ve orta) olan tabletler ayrıca farklı renkleriyle de (beyaz, siyah, mavi) ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Yeni cihazlar temas özellikleriyle de ikiye ayrılıyor. Dokunmatik ve kalem versiyonları bulunan tabletler isteğe bağlı olarak kablosuz kitini de kullanıcılarına sunuyor. Böylece ürünü alanlar dilerlerse kablosuz olarak da kullanabiliyor.

Wacom’un orijinal Intuos serisinin çoğu özelliğini taşıyan tabletlerde fotoğraf ve çizimlere farklı ayrıntılar eklemeniz için kalemin darbesini algılayan 1.024 seviye özelliğini de barındırıyor. Ayrıca kullanıcılar çalışmaları üzerinde rahatlıkla döndürme ve yakınlaştırma hareketi yapabilsin diye tabletler çoklu dokunuş (multi-touch) özelliğini taşıyor.

Intuos Draw Çizim Tableti

Wacom’un yeni tabletleri işlevlerine göre de ayrılıyor. Intuos Art ileri resim ve sanat becerilerine hitap eden kullanıcılara, Intuos Draw modeli yaratıcılığıyla ortaya yeni tasarımlar çıkartmak isteyen kullanıcılara, Intuos Photo fotoğrafları daha kişisel görüntü haline getirmek isteyen kullanıcılara ve Intuos Comic ise daha çok çizgi roman üzerinde çalışan kullanıcılara hitap ediyor.

Gelecek ay satışa sunulacak olan çizim tabletlerinin fiyatları ise farklılık gösteriyor. Intuos Draw (Küçük) 69,90 euro iken diğer üç tabletin küçük boyları 99,90 euro olacak. Ayrıca Intuos Art (orta) ise 199,90 eurodan kullanıcıların karşısına çıkacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.