Vural Kavuncu Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya Milletvekili olan Vural Kavuncu, 1966 yılında Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğmuştur.
Vural Kavuncu Kimdir

Vural Kavuncu’nun Eğitim ve Çalışma Hayatı

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra aynı fakültede 1994 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimini tamamladı. Elazığ Fırat Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı kurucu öğretim üyeliği yaptı. 1995'te yardımcı doçent, 1998'de doçent oldu. 1999'da ikinci uzmanlığını tıp fizyolojisi alanında bitirdi. 2002'de Afyon Kocatepe Üniversitesine geçti. 2004'te profesör oldu.

Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyelikleri, Senato Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel makale ve tebliği bulunmaktadır.

Vural Kavuncu’nun Siyasi Hayatı

2011 yılında 24. dönem Kütahya milletvekili olarak Parlemento'ya katıldı. TBMM çalışmaları kapsamında;Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi oldu. Türkiye Macaristan Parlementolararası Dostluk Grubu Türkiye başkanlığını görevini yürüttü. Halen Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Vural Kavuncu, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Kavuncu, 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.