Volvo S90 İlk Bakış

Volvo' nun S serisine konumlandırdığı yeni modeli S90 görücüye çıktı. Audi A6, Mercedes E serisi ve BMW 5 serisine rakip olarak üretilen model tasarımı ve sunduğu özellikler ile dikkat çekiyor.
Volvo S90 İlk Bakış

Volvo' nun Lüks Sedanı
Volvo, sır gibi sakladığı fakat sızdırılan oyuncak modeliyle birlikte günceme gelen araç sonunca tanıtıldı. Aracın lüks sedan sınıfında iddialı bir rakip olacağı kesin. BMW 5 serisi, Audi A6 ve Mercedes E serisiyle kıyasıya bir rekabete girecek araç ilk kez sunulan güvenlik donanımlarıyla adından söz ettireceğe benziyor.

Volvo S90 Detaylar

s90-on.jpg

Aracın ön tarafına bakınca ilk dikkatinizi çeken daha önceThor' un Çekici olarak tanıtılan ilginç far yapısı oluyor. Bu tasarım ile farklar sanki ortadan ikiye bölünmüş görüntüsü sergiliyor. Led grubu ile birlikte oldukça şık aydınlatmaların kullanıldığını görüyoruz.

Ön tarafta geniş krom kaplı ızgara ve ızgara üzerine konumlandırılan Volvo logusu diğer dikkat çeken unsunrlar. Volvo logosunun ciddi derecede büyümesi dikkatimizi çekiyor. Neredeyse far genişliğinde bir logo kullanılmış.

Alt ızgara ve sis farlarının tasarımı da yine hem sportif yapı hem de ağırbaşlı yapı dengesini sunuyor. Aracın sis  farları üzerinde yer alan aerodinamik tasarım detaylarında kullanılmasıyla ızgara ile uyumlu görünüm yakalanmış. Ön tasarım anlamında araçta XC90 modelinin etkilerini gördüğümüzü de belirtelim.

s90-yan.jpg

Yan taraftan bakınca iri gövdesini daha iyi anlayabiliyorsunuz. Araç bulunduğu sınıf itibarıyla büyük ve uzun bir araç. 3 parçalı cam yapısı ve camların etrafındaki krom çıtalar güzel görünüyor. Ön tekerlerğin arkasından başlayarak arka kapının bitimiyle son bulan krom şerit hem cam etrafındaki çıtalar ile uyum sağlıyor hem de kapıyı ufak çarpmalara karşı koruyor. 

Farların üzerinden uzanana omuz çizgisi düz formda ilerliyor ve arka aydınlatmalara kadar devam ediyor. Bu düz yapı agresif görüntüyü yok etse de sağlamlık hissi uyandırıyor. Aynı zamanda yukarıda belirttiğimiz gibi aracın ağırbaşlı yapısına uygun görüntü oluşturuyor.

s90-arka.jpg

Aracın en dikkat çeken ve en estetik tasarıma sahip tarafı arkası olmuş. Arka tasarım diğer Volvo modellerinden farklı olarak tamamen baştan tasarlanmış. E formlu, led aydınlatmalı arka lambalar, üstten uzayan ve ortada Volvo yazısıyla birleşen tasarımıyla göz dolduruyor. Arka tarafta da yine devasa harfler ile Volvo yazısı kullanılması dikkatimizi çekti. Tampon tasarımı klasik ve düz hatlara sahipken tampon altında konumlandırılan iki adet egzos yamuk ve köşeli yapısıyla arka tasarımı tamamlıyor. Çift egzosun kullanılmasıyla sportiflik algısı yükseltilmiş.

İç Tasarım

s90-ic.jpg

Aracın iç tasarımına bakınca lüksün izlerini görebiliyorsunuz. Ahşap ve deri malzemeler bolca kullanılmış ama asıl ilk dikkat çeken konsoldaki devasa multimedya ekranı oluyor. Büyük ekranın yanlarındaki havalandırma ızgaraları da ekran boyunca dikey biçimde uzanıyor.

Yan kapılardan başlayıp konsol boyunca devam eden ahşap kaplamanın genişliği dikat çeken bir diğer nokta oluyor. Bu segmentteki araçlarda lüksün göstergesi olarak kullanılan ahşap görünümü araç içi tasarımda oldukça yer kaplıyor. Kalın ahşap materyallerin farklı bir hava kattığını söyleyebiliriz.

s90-kapi-ici-001.jpg

Ses sistemi tarafında da iddialı olan S90, Bowers&Wilkins işbirliği ile üretilen ses sistemiyle üst düzey bir ses deneyimi sunuyor. Kapı içlerindeki büyük hoparlörler dikkat çekici ebatlarda. Ayrıca hafızalı koltuk ayarı ve merkezi kilit tuşları da hoparlör ızgarası üzerine yapılarak dikkat çekilmiş.

Motor Seçenekleri

s90-manzara-001.jpg

Volvo tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere ve Avrupa' da 2 farklı dizel seçeneği ile gelecek modelin 3 adet de benzinli versiyonu mevcut. T5, T6 ve T8 diye adlandırılan benzinli motorlar sırasıyla 240, 302 ve 400 beygir güç üretiyor.

Araçta bazı güvenlik donanımları Volvo tarafından ilk kez bu araçta kullanılıyor. Aracın önündeki lazer tarayıcılar gece ya da gündüz yola çıkan insan ve daha büyük canlıları algılayarak otomatik fren imkanı sağlıyor. Özellikle inek ve geyik gibi büyük hayvanlara karşı çarpmalarda etkili olan sisteme ek olarak çalışan yarı otomatik pilot özelliği de araçla birlikte sunulacak. Yarı otomatik pilot sistemi, öndeki araca göre hız sabitleme sistemiyle birlikte çalışıyor ve virajlarda dahi öndeki aracı kaybetmiyor.

Volvo S90 hakkında açıklana bilgiler şimdilik bu kadar. Tüm motor seçenekleri, yeni güvenlik donanımları, multimedya sistemi ve ne zaman yollarda olacağı hakkında detaylı bilgiler Detroit Otomobil Fuarı' nda verilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.