Volvo İçten Yanmalı Motorlardan Vazgeçiyor

Volvo, 2019'dan itibaren, tüm yeni modellerinin ya tamamen elektrik motorlu ya da hibrit modellerden oluşacağını duyurdu.
Volvo İçten Yanmalı Motorlardan Vazgeçiyor

Otomotiv sektörünün önemli şirketlerinden Volvo, 2019 yılından itibaren, tüm yeni modellerinin ya tamamen elektrik motorlu ya da hibrit modellerden oluşacağını duyurdu.

Sürücü güvenliğine gösterdiği önemle bilinen Volvo, içten yanmalı motorlu araç üretiminde sona gelindiğinin işaretini veren ilk geleneksel otomobil üreticisi oldu.

Otomotiv devi, 2019-2021 arasında beş tamamen elektrik motorlu ve bir dizi hibrit model çıkartmayı planlıyor. Ancak daha önceki içten yanmalı motorlu modelllerin üretimine de devam edileceği bildirildi.

Volvo'nun Çinli sahibi Geely, 10 yılı aşkın süredir sessizce elektrik motorlu araç gelişimi üzerinde çalışıyor.

Volvo'nun otomobil üretimi bölümünün Genel Müdürü Hakan Samuelsson, "Bu duyuru sadece içten yanmalı motorlarla çalışan araçların sonu anlamına geliyor. İnsanlar giderek artan oranda elektrikli araç talep ediyor ve müşterilerimizin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.