Volkswagen'den Buzlanmayı Engelleyen Sistem

Kış aylarında araçlar üzerinde yaşanan buzlanma sorunu için Volkswagen, yeni bir sistem geliştirdi.
Volkswagen'den Buzlanmayı Engelleyen Sistem

Hızla gelişen otomobil teknolojisi ile bir yandan yenilenebilir enerjiyle çalışan arabalar üretilirken diğer yandan da mevcut teknolojiye yeni eklemeler yapılıyor. Bu otomobil teknolojisi çalışmalarında Alman otomobil devlerinden Volkswagen firması bir ilke imza attı. Geliştirdiği teknoloji ile kış aylarında her araçta yaşanan buzlanma sorununa yeni bir çözüm getirdi. Çözümün en önemli yanı ise buzlanmadan kurtulmak için hiçbir zaman yanınızdan ayırmadığınız telefonunuzu kullanmanız olacak.  

volkswagen-.jpg

Özel bir proje kapsamında hazırlanan sistem, kış aylarında buzlanmadan dolayı yaşanan mağduriyeti azaltmaya yönelik Volkswagen’in geliştirdiği bir sistem. Sistem gereği ön camda bulunan ısıtıcı telefona bağlı olacak. Siz karlı ve ayazlı bir sabaha uyandığınızda aracınızın ön camı buz olacak. Bu durum sizi sabah sabah oldukça uğraştırıyor ya da arabanızı kullandırmıyordu. Artık buna son veren Volkswagen uygulaması ile sabah kalktığınızda telefonunuzdan aracın ön klimasını çalıştırıyorsunuz. Böylece sabahları ekstra zaman kaybetme gibi bir durumunuz olmuyor hem de aracınız içerisi sıcacık hale geliyor.

volkswagen-buz.jpg
Hem basit hem de kullanışlı olan bu sistem şimdiden büyük beğeni topladı. Yakın zamanda da diğer araç firmalarının yeni modellerinde görebiliriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.