Volkan Babacan Kimdir

Milli takım futbolcusu Volkan Babacan, 11 Ağustos 1988’de Antalya’da dünyaya geldi ve oynadığı takımlarda kaleci pozisyonunda oynamaktadır.
Volkan Babacan Kimdir

Volkan Babacan’ın Kulüp Kariyeri

Volkan Babacan küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbol hayatına ilk olarak İstanbul’da Fenerbahçe takımının alt yapısında başladı. 2002 yılında başladığı amatör futbol kariyerine 2006 yılında A takıma çıkartılarak son verdi ve takımı ile beraber ilk kez profesyonel oldu.

Volkan Babacan, Fenerbahçe A takımına yükseldikten sonra birinci ve ikinci kalecilerin sakatlaması dışında kendine sahada yer bulamadı ve kendini geliştirmesi için İstanbulspor’a gönderildi.

Bir sezon forma giydiği İstanbulspor’da 12 maçta forma giyen Babacan, sezon sonunda tekrardan Fenerbahçe’ye geri döndü. 2007 yılında tekrardan Fenerbahçe’nin A takımına çağrılan Volkan Babacan, döndüğü sene birinci kaleci Rüştü Rençber’in ayrılması ile üçüncü kaleciliğe yükseldi ve bir sezon sonra da Serdar Kulbilge’nin de takımdan ayrılması ile Volkan Demirel’in arkasında ikinci kaleciliğe kadar yükseldi.

2010-2011 yılında takımda çok forma şansı bulamadığı için bu sefer de Kayserispor’a kiralık olarak gönderildi. O sezon takımı ile sadece 4 maçta forma giyen filebekçi, sezon sonunda 2011 yılında Vestel Manisaspor’ ile sözleşme imzaladı. 3 Sezon forma giydiği takımında toplamda 72 maça çıktı. Gösterdiği performans ile eski 2014 yılında yeni ismi ile İstanbul Başakşehir’e transfer oldu.

volkan babacan istanbul başakşehir

Volkan Babacan’ın Milli Takım Kariyeri

Volkan Babacan , Türkiye Milli Takımının çeşitli yaş gruplarında toplam 53 maça davet edildi. A Milli Takım’a ilk kez 2013-2014 sezonunda Amerika’da oynanan İrlanda, Honduras ve Amerika özel maçları için kampa davet edildi ancak bu maçlarda forma giymedi. Ertesi yıl Danimarka ile özel yapılan maç içinde aday kadroda yer aldı. 2015 yılından sonra gösterdiği performans sayesinde Türkiye Milli Takımı'nın birinci kalecisi oldu.

Volkan Babacan’ın Başarıları

Türkiye U-16

  • UEFA 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Turnuvanın En İyi Kalecisi Ödülü : 2003

Fenerbahçe

  • TFF Süper Kupa : 2007, 2009
  • Turkcell Süper Lig ikincilik : 2007/08
  • UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final : 2007/08
  • Fortis Türkiye Kupası ikincilik : 2008/09

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.