Vitor Pereira Kimdir

Tam adı Vítor Manuel de Oliveira Lopes Pereira olan, 26 Temmuz 1968’de Portekiz’in Espinho kentinde doğan eski futbolcudur ve günümüzde teknik direktör görevinde bulunmaktadır.
Vitor Pereira Kimdir

Vitor Pereira’nın Futbolculuk Yılları

Vitor Pereira, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımı olan Espinho’da alt yapı kategorisinde başladı. Sonra ki yıllarda Avanca’ya transfer oldu ve ilk kez bu takımda profesyonel kariyerine başladı.

1986 yılında başladığı profesyonel futbol kariyerinde  1987’de Oliveirense takımdan devam etti ve sonrasında sırasıyla, Avanca, Esmoriz, Esterraja, Fiaes, Sao Jao de Ver ve sonra olarak Labo takımlarında forma giydi. 1996 yılında da futbolu bıraktığını açıkladı. Kariyeri boyunca orta saha pozisyonunda görev aldı.

Vitor Pereira’nın Teknik Direktörlük Kariyeri

1996 yılında aktif futbolculuk kariyerine son verdikten sonra 2004 yılında Sanjoanense takımında teknik direktörlük görevine başladı. Bir sezon boyunca takımı çalıştıran Vitor Pereira, sezon sonunda takımın ayrılarak futbol kariyerinin başladığı ilk takım olan Espinho’nu başına geçti.

2 sezonda burada görev aldıktan sonra Portekiz’in güçlü ekiplerinden Porto’ya yardımcı antrenör olarak getirildi. Bir sezon boyunca yardımcı antrenör görevinden bulunduktan sonra 2011 yılında takımın baş anterenörü pozisyonuna getirildi ve ilk deneyimini burada yaşadı.

vitor pereira porto

İlk sezonunda takımının başında 45 maça çıktı ve sezon sonunda Portekiz Premier Ligi ile Portekiz Süper Kupası’nı kazandı. Bu sayede kariyerini harika bir başlangıç yaparak birçok büyük takımın transfer etmek istediği antrenör oldu.

Vitor Pereira bir sene daha takımının başında kalmayı tercih etti ve 2012-2013 sezonunda takımın başında 45 maça çıkıp bir önceki senede olduğu gibi hem Premier Lig hem de Süper Kupa’yı kazanma başarısı gösterdi.

2013-2014 sezonunda Suudi Arabistan’ın Al-Ahli Cidde takımına transfer oldu. Bir sezon burada görev yaptıktan sonra 2014-2015 sezonun öncesi Yunan kulübü Olympiakos takmının başına geçti ve ilk sezonunda takımı ile Yunanistan Süper Ligi ile Yunanistan Kupası’nı alarak büyük başarıya imza attı.

Sezon sonunda takımdan ayrılarak Türkiye’ye yöneldi ve 2015-2016 sezonu öncesi Fenerbahçe Kulübü ile resmi sözleşme imzaladı. Bir sezon antrenör olarak çalıştığı takımdan, sezon sonu şampiyon olamadığı için görevinden istifa etti.

Vitor Pereira’nın Başarıları

Porto

  • Primeira Liga: 2011-12, 2012-13
  • Portekiz Süper Kupası: 2011, 2012
  • UEFA Süper Kupası ikinciliği: 2011
  • Taça da Liga ikinciliği: 2012-13

Al-Ahli

  • Kral Kupası ikinciliği: 2014

Olympiakos

  • Super League: 2014-15
  • Kipello Ellados: 2014-15

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.