Virgil van Dijk Kimdir

Virgil van Dijk, 8 Temmuz 1991’de Hollanda’nın Breda kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Virgil van Dijk Kimdir

Virgil van Dijk Biyografisi

Virgil van Dijk’in Kulüp Kariyeri

Virgil van Dijk, futbola ilk olarak 2009 yılında Willem II takımının alt yapısında başladı ve burada bir sezon forma giydikten sonra 2010 yılında Fransa Ligi’nin güçlü ekiplerinden Groningen takımının alt yapısına transfer oldu. Bir sezonda buranın genç takımlarında kendisini geliştirdikten sonra 2011-2012 sezonunda as takıma davet edildi ve bu sayede ilk profesyonel karşılaşmasında mücadele etti.

Groningen takımı ile kariyeri boyunca 64 maça çıkıp 5 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Burada oynadığı oyun ile bazı kulüplerin dikkatini üzerine çeken Virgil van Dijk, 2013-2014 sezonunda Celtic’e transfer oldu ve bu transfer 3 Milyon Euro bonservisi bedeli karşılığında tamamlandı.

virgil van dijk cektic

İlk sezondan itibaren takımda ilk 11’de karşılamalara çıkarken ilk sezonun sonunda takımı ile İskoçya Şampiyonluğu’nu yaşadı. Ardından gelen sezonda performansını bir tık daha yukarı çeken Fransız futbolcu, lig şampiyonluğu başarısını bir kez daha tekrarladı ve bunun yanı sıra İskoçya Lig Kupası’nı da takımına kazandıran oyuncuların başında geldi. O sezon toplamda 58 maça çıkıp takıma 10 gollük katkı sağladı.

2015-2016 sezonunun başında ise bu sefer yolunu İngiltere’ye çevirdi. İngiliz kulüplerinden Southampton, futbolcuyu transfer ederken elinde 15 Milyon Euro bonservis parası çıkardı. BU sayede Virgil van Dijk, kendisini Southampton’a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Virgil van Dijk’in Milli Takım Kariyeri

Virgil van Dijk, milli formayı kariyerinde ilk kez Hollanda U-19 takımında giydi. U-19 kadrosunda takımı ile sadece 1 maçta sahne aldı. Aynı yıl içerisinde bu sefer Hollanda U-21 takımına davet edildi ve burada da 3 maçta kendisini gösterme fırsatını buldu. 2013 Avrupa U-21 Şampiyonası’nda takımı ile sahada tek bir maça çıkabildi.

Virgil van Dijk’in Başarıları

Celtic

İskoçya Premier Ligi: 2013-14, 2014-15

İskoçya Lig Kupası: 2014-15

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum