Viareggio Karnavalı (Viareggio Carnevale)

İtalya'nın Toscana Bölgesi'nde Lucca iline bağlı olan tarihi Viareggio kentinde yapılan ilginç ve eğlenceli Viareggio Karnavalı, her yıl bir cümbüş havasında gerçekleşir.
Viareggio Karnavalı (Viareggio Carnevale)

Renkli bir sokak geçidi olan Viareggio Karnavalı, İtalya'nın olduğu kadar Avrupa'nın da en ünlü karnavallarındandır. Bu karnaval geleneksel olarak her yıl şubat ayında düzenlenir. Viareggio Karnavalı ilk olarak vergileri protesto etmek amacı ile 1873 yılında gerçekleştirilmiştir. İnsanlar politikacıları temsil eden komik maskeler kullanmışlardır ve bu zamanla geleneksel bir karnaval halini almıştır.

viareggio-karnavali.jpg

Karnaval özgün yapısını kaybetmeden farklı tarzlarda düzenlenerek günümüze gelmiştir. Kimi zaman dünyaca ünlü politikacılar dev heykeller ve maskelerle sokaklarda anılırken kimi zaman eleştirilir. Bu karnavalın gerçekleştiği geçit yerel plajın yanındaki Viareggio Caddesi'nde yapılır ve geçite giriş ücretlidir.

Eşcinsellere yönelik olumlu mesajlar veren Papa Francesco, eşcinsel karşıtı olmakla suçlanan Putin'in omuzlarında

viareggio-karnavali-002.jpg

İroni dolu maketlerle gerçekleşen bu karnaval oldukça ilgi çekici görüntülere sahne oluyor. Bu devasa maketler kağıt hamurundan sanatçılar tarafından hazırlanıyor. Hiciv niteliği taşıyan bu önemli karnavala siz de ilginç kostümlerle katılım sağlayabilirsiniz.

viareggio-karnavali-005.jpg

Karnaval süresince karnavala özel menüleriyle hizmet veren restoranlara mutlaka gitmelisiniz. Karnavalın sonunda gerçekleşen havai fişek gösterisi katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşatıyor. İtalya'nın eski başbakanı Giulio Andreotti bu karnaval hakkında şu sözleri söyler: "Viareggio'da sizinle dalga geçilmiyorsa yok hükmündesinizdir."

Finans dünyasını temsil eden figürlerin önünde Merkel küçük Renziler doğuruyor

viareggio-karnavali-009.jpg

Karnavaldaki geçitte aynı zamanda ateş soluyan ejderha maketleri de yer alıyor. Avrupa ve dünyanın her yerinden milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşen bu karnaval, bu yıl Şubat 2016'da gerçekleşecek. Festival İtalya'da televizyonda canlı yayın olarak da veriliyor ve finalde ödül kazanan maketler açıklanıyor. Katılımcılar aynı zamanda birçok disko ve gece kulüplerinde gerçekleşen partilere katılabilir.

viareggio-karnavali-010.jpg

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.