Veysi Kaynak Kimdir

65. Türkiye Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olarak atanan Veysi Kaynak, 1962 yılında Kahramanmaraş' ta doğmuştur.
Veysi Kaynak Kimdir

Veysi Kaynak Biyografisi

Veysi Kaynak’ın Eğitim ve Siyasi Hayatı

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra siyasi hayata atılarak 1987 yılında Refah Partisi Kahramanmaraş İl Sekreterliği, 1989-1999 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 1999 yılında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yaptı.

2001 yılında AK Parti’nin kurulması ile birlikte Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı yaptı. 2002-2007 yılları arasında ise Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

23. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçildi. 2007 Türkiye Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclise girmiştir. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü.2011-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcılığı yaptı. Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

 22 Mayıs 2016 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istifası üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65. Türkiye Hükümeti'ni kurma görevini Binali Yıldırım'a vermiştir. Veysi Kaynak, 24 Mayıs 2016 tarihinde Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükümeti'nde Başbakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 

Orta derecede Arapça ve İngilizce bilen Kaynak, evli ve beş çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.