Vestel Venus V3 5020 İncelemesi

Vestel geçtiğimiz günlerde V3 ailesi adını verdiği modelleri tanıtmıştı. Bu aileye yeni eklediği V3 5020 modeliyle uygun fiyat ve güzel özellikler sunuyor. İşte, telefonun özellikleri ve diğer detayları...
Vestel Venus V3 5020 İncelemesi

VENUS V3 AİLESİNİN YENİ ÜYESİ

Yerli teknoloji markalarımız arasındaki en büyük üreticilerden olan Vestel, yakın zaman önce girdiği akıllı telefon sektöründe yeni atılımlar yapmaya devam ediyor. Kısa süre içinde çıkardığı akıllı telefon modelleriyle tecrübesini artıran ve bu konudaki trendleri takip etmeye başlayan firma daha güçlü rakipler ile piyasada etkili olmaya çalışıyor.

Bir süre önce, Venus V3 serisi adını verdiği telefonların tanıtımını yapan Vestel, seriye bir üye daha ekledi. Venus V3 5020 adıyla tanıtılan model, kardeşlerine benzer giriş seviyesi donanım özellikleri ancak daha uygun fiyat etiketiyle geliyor. İşte, telefonun detaylı özellikleri ve merak edilen tüm ayrıntıları...

 

VENUS V3 5020 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- 294 ppi netlik ve %65 ekran/gövde oranı

- 1.0 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735P İşlemci

- 1 GB Ram ve Mali-T720 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 8 MP led flaşlı ana kamera ve 720p HD video kaydı

- 5 MP ön kamera ve 480p qHD video kaydı

- 3.140 mAh çıkarılabilen batarya

- 4.5G hızlı internet bağlantısı

 

VENUS V3 5020 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

v3-5020-ekran.png

5 inç ebada sahip ekranıyla 1280x720p HD çözünürlük üretebilen telefonda IPS LCD panel kullanılıyor. Panelin sağladığı renk ve görüş açısı ortalama seviyede, inç başına düşen 294 ppi netlik oranı da yeterli kaliteyi üretebiliyor. Darbelere karşı Gorilla Glass 3 cam ile korunan ekranda parmak izine karşı leke tutmayan özel kaplaması bulunuyor.

Ön profilden bakıldığı zaman ekranın etrafındaki boşlukların geniş olması gözlerden kaçmıyor. Android menü tuşlarının ekran içine yerleştirilmiş olmasına karşın ekran altında bırakılan boşluğun fazla büyük olması özellikle dikkat çekiyor. %65 ekran/gövde oranına sahip telefon ergonomik anlamda orta seviyede olsa da sınıfındaki rakiplerine benzer değere sahip diyebiliriz.

Yanlardaki parlak kaplamalar metali andırıyor fakat telefon plastik malzemeden imal ediliyor. 8.6 mm kalınlığı ile ne ince ne kalın diyebileceğimiz modelin çerçevesinde kullanılan farklı renkli tasarım şık görünümü artırıyor. Arka tasarıma geçtiğimizde oldukça sade bir yapı bizi karşılıyor. 

Sol üst köşeye konumlandırılan kamera ve led flaş, ortaya doğru parlak rengiyle Venüs ailesinin V şeklindeki logosu ve alt taraftaki sanki gövdeye kazınmış gibi duran venus yazısı arka tasarımı oluşturan detaylar arasında yer alıyor. Bunlara ek olarak en altta telefonun enine doğru uzanan hoparlör, büyüklüğü ile dikkat çekiyor.

 

VENUS V3 5020 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

Giriş seviyede yer alan modelde kullanılan kameraların iddialı olmadığını baştan belirtelim. Ana kamerası 8 MP çözünürlük üretebilen telefonla 720 HD video kaydı yapılabiliyor. Otomatik odaklama desteği ve coğrafi konum etiketleme özelliğinden başka ana kameranın fazla bir özelliği bulunmuyor.

Öndeki kamera 5 MP çözünürlüğe sahip. Ön kamera çözünürlüklerinin her seviye modelde standart olarak 5 MP seviyesinden geldiği düşünülünce vasat bir ön kamera kullanıldığını ve telefonun özçekim kalitesi konusunda da iddiasının olmadığını hatırlatalım. 

Performans öğelerine geçtiğimizde ise 1.0 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735P işlemcinin kullanıldığını görüyoruz. Bu işlemcinin oldukça düşük güç üretebildiğini ve giriş seviye modeller arasında dahi gerilerde kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

İşlemciye destek olarak görev yapan Mali-T720 MP2 grafik birimi ve 1 GB ram bellek, kullanımdaki hızın vasat seviyeden öteye geçmesini sağlayamıyor. Grafik biriminin sunduğu oyun performansı fena olmasa da 1 GB ram bellek genellikle sistem uygulamaları tarafından kullanılıyor ve telefonda kasılmalar yaşanmasını engelleyemiyor.

Batarya kapasitesi 3.140 mAh olan Venus V3 5020, uzun şarj dayanımı ile öne çıkıyor. Normal kullanımda 2 günü rahatlıkla görebilen telefonun yoğun kullanımda dahi 1 günü aşan kullanım süresi sunabildiğini belirtelim. Büyük batarya ile telefonla fazla uğraşmayan kişilerin 3 güne ulaşan şarj sürelerini görmelerinin mümkün olduğunu da ifade edelim.

 

VENUS V3 FİYAT ve YORUM

16 GB dahili hafıza kapasitesiyle tek seçenek olarak satışa sunulan Vestel Venus V3 5020 fiyatı 649 TL. Bu hafıza yeterli olmaz diyenler için modelin artırılabilir hafıza özelliğine sahip olduğunu ve 32 GB microSD kart desteklediğini de ekleyelim.

 

Editör Yorumu: Fiyatıyla dikkat çeken cihazın performansının iyi olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil. Donanım tarafında rakiplerine göre zayıf kalan telefon geniş bataryası ve sunduğu kullanım süreleriyle dikkat çekiyor. Bütçe dostu olması bakımından da tam anlamıyla baba ya da dede telefonu kategorisinde kendine yer buluyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.