Yalnızca FaceApp Değil! Kişisel Verilerinizi Depolayan 6 Popüler Uygulama

Kullanıcılar, sosyal medya platformların kişisel güvenliğin en üst düzeyde tutulacağını düşünmektedir. Ancak, sanılanın aksine FaceApp gibi bazı popüler uygulamaların, kişisel depolama işlemleri ile analizlerde bulunduğu görülmektedir.
Yalnızca FaceApp Değil! Kişisel Verilerinizi Depolayan 6 Popüler Uygulama

Kişisel Verilerinizi Toplayan 6 Uygulama

Son zamanlarda oldukça büyük kitlelerin ilgisini çeken FaceApp, yalnızca insanları yaşlandırmak değil, tüm verileri depolamasıyla çok konuşulmuştur. Yaşanan bulut depolama olayı, birçok FaceApp kullanıcısının kişisel güvenlik endişelerini arttırmıştır ancak FaceApp sizden kişisel veri toplayan tek uygulama değildir. Yapılan analizlerde sizin hakkınızda sizden daha çok bilgiye sahip bazı sosyal medya platformları olduğu görülmüştür. İşte birçok kişisel verilerinizin toplandığı 6 popüler uygulama sizlerle!


1. Facebook

Facebook, geliştirdiği piksel çalışması ile kullanıcıların beğenisini kazanmıştır. Bu sistem profil resminiz, etiketlendiğiniz fotoğraflar ve videolardaki pikselleri analiz etmektedir. Facebook'taki diğer fotoğraf ve videoları bu şablonda karşılaştıran uygulama, eşleşme bulması durumunda sizi tanımaktadır.Piksel analizi, binlerce fotoğraf arasında insan yüzünü tanımanın birinci yöntemidir. Hesaplarınızda yüz tanıma ayarı otomatik olarak açıktır ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizi Toplayan Uygulamalar


2. Instagram

Instagram'ın çevrimiçi yardım merkezine göre, uygulama yüz tanıma teknolojisi kullanmaktadır. Uygulamanın veri politikasında yer alan bilgilere göre, paylaşımlarınızın analiz edildiği anlaşılmaktadır. Yüz tanıma teknolojisinden, ayarlar kısmına girerek vazgeçmenize izin verilmektedir.

Bu analizler izlediğiniz görüntüleri, görüntülediğiniz sayfaları ve takip ettiğiniz kişileri içermektedir. Ayrıca platform, farenizin ekranda nasıl hareket ettiği, açtığınız Instagram penceresinin ön plan mı yok arka planda mı olduğunu, cihazınızda kullandığınız uygulamaları ve hesapları da izleyebilmektedir.

Kişisel Verilerinizi Toplayan Uygulamalar


3. WhatsApp

WhatsApp, İOS yazılımlı telefonlardaki kullanıcıların piksek tarama özelliği ile giriş yapmasına izin vermektedir. Apple FaceID yazılımının uzantısı olan yüz tanıma özelliğini kullanarak hesaba erişim gerçekleştirilmektedir.

WhatsApp mesajların gizli tutulduğunu söylesede Ağustos 2016'da yayınlanan bir blog gönderisinde, telefon numaralarını Facebook sistemine bağladığı anlaşılmıştır. Ayrıca WhatsApp, Facebook'ta yer alan arkadaş önerileri ve sizinle alakalı şeyler gösterebilmektedir.

Kişisel Verilerinizi Toplayan Uygulamalar


4. Google

İngiliz asıllı medya grubuna göre, Google arama motorunda yaptığınız tüm aramalar hakkında bilgi toplamaktadır. Bu duruma silinmiş olan aramaların da dahil olduğu söylenmiştir. Ayrıca Google, tüm YouTube geçmişiniz hakkında bilgi sahibi olup, bu bilgilere dayanan reklam profillerini tespit etmektedir.

Kişisel Verilerinizi Toplayan Uygulamalar


5. Amazon

Amazon Prime hesabınız aracılığıyla yüklediğiniz fotoğraflar, Amazon'un yardım ve müşteri hizmetleri sayfası tarafından yüz, konum ve nesneleri tanımak için otomatik olarak analiz edilmektedir. Amazon şuan için hiçbir kişisel bilginin 3. kişilerle paylaşılmadığını iddia etmiştir. Ancak siz, endişelerinizi azaltmak için otomatik analiz isteğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizi Toplayan Uygulamalar


6. Flickr

2004 yılında büyük bir ilgiyle karşılanan Flickr uygulaması, bazı verileri depoladığı ortaya çıkmıştır. Bu depolama, fotoğraflarınızı otomatik olarak etiketlemenize yardımcı olacak görüntü tanıma teknolojisine sahiptir. Ancak, bu aynı zamanda teknolojinin otomatik olarak fotoğraf verilerinizi aradığı ve analiz ettiği anlamına gelmektedir.

Kişisel Verilerinizi Toplayan Uygulamalar

Önerilen İçerik; Başarılı Blogger Olmanızı Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.