GİB Borç Ödeme - Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme

Vergi borcu sorgulama ile vatandaşlar ödemekle yükümlü olduğu vergileri öğrenebiliyor, aynı zamanda vergi borcu ödemesi de yapılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı veya e devlet üzerinden yapılan vergi borcu sorgulaması ve ödemesi hakkında detaylı bilgi;
GİB Borç Ödeme - Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme

Vergi Borcu Sorgulama 

Vergi borcu sorgulama ile ne kadar vergi borcunuz olduğunu öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama e devlet sistemi üzerinden basit bir şekilde TC kimlik numaranız ve şifreniz ile gerçekleştirebileceğiniz bir işlem. Aynı zamanda Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden online olarak vergi borcu ödemesi yapmak da mümkün. Vergi borcu kredi kartı ile ödeme mümkün mü diye soracak olursanız, evet, tabii ki mümkün. Vergi borcu öğrenme işlemini yaptıktan sonra da, vergi borcu ödeme işlemi için her bankanın kredi kartını kullanabilirsiniz.

  • Vergi borcu sorgulama işlemi için buraya tıklayarak bilgilerinizle sisteme giriş yapınız. Kimliğimi şimdi doğrula ifadesine bastıktan sonra TC kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz. (PTT'den e devlet şifresi alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.)

vergi-borcu-sorgulama-ve-odeme.jpg


 

  • Burada güncel borçlar kısmına tıkladığınızda eğer borcunuz yoksa vergi borcu yoktur yazısı ile karşılaşırsınız. (borç bilgisi bulunamamıştır) Ancak toplam borçlar kısmına tıklamayı ihmal etmeyiniz.

 

vergi-borcu-sorgulama-ve-odeme-001.jpg


 

  • Toplam borçlar kısmında KYK kredi borcunuz da dahil olmak üzere vergi borcu neyse o listelenecektir.

 

vergi-borcu-sorgulama-ve-odeme-002.jpg


İnternetten Vergi Borcu Ödeme 

e devlet vergi borcu ödeme işlemi için son derece basit bir işlem sunuyor. İşte vergi borcu ödeme e devlet sistemi üzerinden detaylı ve resimli anlatım;

  • Vergi borcu internetten ödeme işlemi için tek yapmanız gereken buraya tıklamak ve bilgilerinizi girmek. (sayfa açılınca biraz bekleyin)

vergiborcusorgulamaveodeme-007.jpg


 

  • Daha sonra vergi tipi seçeneğini seçmeniz ve ilgili borcu işaretlemeniz gerek. Ardından sorgula ve öde ifadesine tıklayınız.

 

vergiborcusorgulamaveodeme-008.jpg


 

  • İşte o seçenekler şu şekilde:

 

vergiborcusorgulamaveodeme-009.jpg


 

  • Karşınıza çıkan sayfada borçlarınızdan seçim yapmazsanız böyle bir uyarı çıkacaktır. O yüzden ödemeyi yapacağınız borç hangisiyse (ay olarak) yanındaki kutuya tıklayarak seçim yapmanız ve o şekilde devam etmeniz gerekir.

​​​​​​​

vergiborcusorgulamaveodeme-010.jpg


 

  • Onay mesajı çıktığında devam etmek istiyorsanız evet tuşuna basınız.

​​​​​​​

vergiborcusorgulamaveodeme-011.jpg


 

  • Borç ödeme sayfası açıldığında uyarıyı dikkatlice okuyunuz ve başka bir borç eklemek istiyorsanız devam, sadece seçtiğiniz borcu ödemek istiyorsanız tamam tuşuna basınız.

​​​​​​​

vergiborcusorgulamaveodeme-012.jpg


 

  • Karşınıza kredi kartı ile ödeme sayfası çıkacaktır. Gerekli bilgileri giriniz.

​​​​​​​​​​​​​​

vergiborcusorgulamaveodeme-013.jpg


Vergi Dairesinde Vergi Ödeme 

Vergi borcu ödeme işlemini internetten yapabildiğiniz gibi vergi dairesinden vergi borcu ödeme de yapabilirsiniz. Kuruma gittiğinizde sıra numarası almanız ve gişeden ödeme yapmanız gerekir.

Not: Oradaki görevliye danışarak bilgi almanızda fayda var.

Not: Sorunuz olursa yorum kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum