Veli Ağbaba Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili olan Veli Ağbaba , 1968 yılında Malatya'nın Yazıhan ilçesinde doğmuştur. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Elif'tir. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi olan Veli Ağababa hakkında araştırmalar yaptık.
Veli Ağbaba Kimdir? & Hakkında Bilgi

Veli Ağababa Kimdir? Biyografisi

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde doğan ve orada büyüyen Veli Ağababa, 1968 yılında doğmuştur. Evli olan Veli Ağababa, bir kız çocuğu ve bir de erkek çocuğu babasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi olarak seçilen Veli Ağababa, Malatya'da saygı değer bir ünvana sahiptir.

Veli Ağababa


Veli Ağbaba’nın Eğitim Hayatı

Malatya'da dünyaya gelen Veli Ağababa, ilkokulunu ve ortaokulunu Malatya da okumuştur. Lise hayatının ardından, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Günümüzde ise Siyasete atılan Veli Ağababa CHPCumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi olarak da görev yapmaktadır.

Veli Ağababa


Veli Ağababa Çalışma Hayatı

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin yöneticiliğini yaptı. Belediye Meclis Üyeliği, Grup Başkanlığı görevinde bulundu. Malatya Spor Kongre Üyesi oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği ve İnsan Hakları Derneği Üyesidir. 8 Mayıs 2014 tarihinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ağbaba, 24 Mayıs 2014 tarihinde İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Veli Ağbaba, 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Veli Ağababa

Önerilen İçerik;

CHP Meclis Üyeleri Hakkında Bilgi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.