Vefa Salman Kimdir? & Hakkında Bilgi

Salman, 1965 yılında Yalova'da dünyaya geldi. Yalova Gazetesi'nin de kurucusu olan Salman hakkında tüm merak edilenler için bu içeriğimizde biyografisini derledik.
Vefa Salman Kimdir? & Hakkında Bilgi

Vefa Salman Biyografisi

Vefa Salman, 1965 yılında Yalova'da doğdu. Üniversiteyi 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde okudu. Üniversiteden sonra da iş hayatına başladı. Yalova'da 20 yıldır devam eden bir ticaret hayatı vardır. 1988 yıllarında Yalova'da çıkan tek gazete olan Haberci Gazetesi'nde yazılar yazmaya başladı. Yalova'nın ikinci günlük gazetesi olan Yalova Gazetesi'nin kurucusu olup 7 yıl süren başyazarlığı üstlenmiştir. Ayrıca Yalovamız.com sitesinin de kurucularından biri olup sitede köşe yazarlığı yapmıştır. Kaleme aldığı birçok makalesi, haberi ve yazıları yerel ve ulusal olmak üzere çeşitli gazetelerde yayımlanmıştır.

vefa-salman-biyografisi.jpg


Vefa Salman'ın Siyasi Hayatı

Vefa Salman, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliğini ve Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini devam ettirmektedir. 2003-2004 ve 2008-2009 yıllarında CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.  2004-2007 yılları arasında CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 2004-2009 yılları arasında Yalova Belediyesi Meclis üyeliği ile Grup sözcülüğü görevini üstlenmiştir. Ayrıca Yalova Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığını da yapmış olup Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Murahhas üyeliği de yapmıştır. Kendisi birçok sivil toplum örgütlerinin kuruculuğunu üstlenip yönetim ve denetim kurulunda da bulunmuştur. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Yalova Belediye Başkanı olarak seçildi. Yalova Belediye Başkanlığı seçiminde CHP ile AK Parti'nin itirazlarından sonra geçersiz olarak sayılan oylar yeniden kontrol edildi. Yapılan inceleme sonrasında ise daha önce 1 oy fark ile seçimi kaybetmiş olan CHP adayı Vefa Salman, sonrasında 6 oy fark ile belediye başkanlığına seçildi.

vefa-salmanin-siyasi-hayati.jpg


Vefa Salman'ın Özel Hayatı

Vefa Salman, İngilizce öğretmenliği yapan Dilek Salman ile evlidir. 2007 yılında Özgünce adını taşıyan ilk şiir kitabını yayımladı. İkinci şiir kitabını ise baskıya hazırlamış olan Vefa Salman dergi ve gazetelerde yayımlanmış olan yazılarından da bir kitap oluşturmaktadır.

vefa-salmanin-ozel-hayati.jpg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.