Vedat Bilgin Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili olan Vedat Bilgin, 1954 yılında Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde doğmuştur.
Vedat Bilgin Kimdir

Vedat Bilgin’in Eğitim ve Çalışma Hayatı  

Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yapmıştır.

1982’de Selçuk Üniversitesi’nde asistanlık yapmaya başladı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı ve devamında öğretim üyesi olarak görevine devam etti.

1995’te İngiltere’de York Üniversitesi’nde post-doktora çalışması yaptı. Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde akademik hayatına devam ederken 2006 yılında misafir öğretim üyesi olarak gittiği Michigan Üniversitesi’nde “Ortadoğu’da Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer almıştır.

2000 yılında Başbakanlık Başdanışmanı görevinde bulunduktan sonra TC. Devlet Demiryolları Genel Müdürü oldu. Bu dönemde Türkiye'de üretilen ilk modern tren yolu rayı üretimini başlattı. Ayrıca Türkiye'de ilk hızlı tren olarak günümüzde faaliyetine devam eden Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesi'ni 2002 yılında başlattı. 2003’te bu görevinden kendi isteğiyle ayrılarak üniversitedeki görevine döndü. Prof. Dr. Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını devam ettiren Bilgin, 2014 yılından itibaren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı olarak göreve başladığından dolayı akademik görevinden istifa etmiştir.

Üniversite yıllarında Genç Arkadaş Dergisi'ni çıkartan Bilgin, Türkiye Günlüğü Dergisi Kurucu Yönetiminde yer almıştır. Ayrıca Habertürk, Bugün ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Prof. Dr. Vedat Bilgin,  2013 yılında çalışmalarından dolayı Türkiye Yazarlar Birliği tarafından belirlenen "Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları Basın Fikir Yazarı" ödülünü kazanmıştır.

Vedat Bilgin, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili olarak meclise girmiştir.  Bilgin ayrıca TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.