Vazelin Nedir? Ne İşe Yarar? Vazelinin Mucizevi 7 Faydası

Bu içeriğimizde cilt sağlığına faydaları ile bilinen vazelin hakkında bilgiler vereceğiz. İşte vazelinin faydaları ve kullanım alanları...
Vazelin Nedir? Ne İşe Yarar? Vazelinin Mucizevi 7 Faydası

Vazelinin Faydaları

Vazelin hakkında bir şey söyleyebilmek için ilk olarak "vazelin nedir?" sorusuna cevap bulmamız gerekir. Vazelin; içerisinde ham petrol, mineral yağlar ve balmumu bulunan bir tür yağlı krem ya da merhem olarak bilinmektedir. Bu içeriğimizde sizlere vazelinin ne olduğunu, faydalarını ve hangi bölgelerde kullanıldığını anlatacağız.

Uzmanlar tarafından en çok tavsiye edilen ve kullanılan vazelin tavsiyeleri içeriğimize linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Vazelinnin Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisiUygulama
1Bitlerden Korunmayı SağlarCildi Temiz TutarSürmek
2Topukları YumuşatırÇatlakları ÖnlerMasaj
3Kaşlar Çıkartır veya UzatırBesleyiciSürmek
4Dudakları NemlendirirDudak Çatlamasını ÖnlerSürmek
5Makyaj Temizlemede KullanılırTemizleyicidirSürmek
6Sivilceye İyi GelirYağlanmayı ÖnlerMasaj
7Doğal Dudak ParlatıcısıdırDoğal ve Işıltılı Görünüm SunarSürmek

Vazelinin Cilde Sağladığı 7 Fayda

İşte vazelinin cilde sağladığı faydalar ve kullanım alanları...

1. Bitlerden Korunmayı Sağlar

Vazelinin Faydaları

Vazelinin en büyük faydalarından bir tanesi vücutta yer alan bitleri ve sirkeleri yok etmesidir. Vazelini saç diplerine sürdükten sonra bit tarağını kullanmadan bir saat bekleyin. Sonrasında ise tarak ile saçı tarayın ve sonrasında yıkayıp durulayın. Birçok probleminizi çözebilecek bir güçte olan vazelini bitlerden tamamen kurtulmak istiyorsanız bir hafta içinde en az 3-4 kez saçlarınıza uygulamanız gerekmektedir. Saçlarınızı bir süre yağlandıracak bu işlemin 1-2 ay sonrasında saçın yağlılık oranı gittikçe normale dönecektir.

2. Topukları Yumuşatır

Vazelinin Faydaları

Vazelin, topuklarda görülen büyük çatlamaların giderilmesine büyük katkı sağlamaktadır. Sürüldüğü andan itibaren topukta yer alan çatlakların pürüzsüzleşmesi sağlanır. Özellikle kış aylarında ayak topuklarımız kabuklanıyor ve sertleşiyor. Banyoda bu sertleşmeleri yumuşatmak da yetersiz kalıyor. Duş sonrası topuklarınıza vazelin uyguladığınız taktirde 1-2 hafta sonrasında kalıcı bir çözüm elde etmiş olacaksınız. Bunun tekrarlamamasını istiyorsanız her duş sonrası ayaklarınıza vazelin uygulamanızda hiçbir problem yoktur.

3. Kaşlar Çıkartır veya Uzatır

Vazelinin Faydaları

Vazelin, içerisinde yer alan mineral yağlar sayesinde kaşlarda yer alan tüylerin çıkmasına, uzamasına ve gürleşmesine imkan sağlar. Aynı zamanda yeni çıkan kaşın daha kolay şekil almasına olanak verir.

Dağınık veya seyrek kaşlara sahipseniz vazelin ile bunun önüne geçmeniz mümkün! Her gece yatmadan önce kaşlarınıza bir kulak pamuğu yardımıyla vazelin sürüp uyursanız, kaşlarınızın kısa bir sürede gürleşeceğine şahit olacaksınız. İçerisinde bulunan mineraller sayesinde sağlıklı ve güçlü kaşlara sahip olmanıza yardımcı olan vazeline bu işin ustası diyebiliriz.

4. Dudakları Nemlendirir

Vazelinin Faydaları

Kış aylarında birçok insanın en büyük sorunu dudakların çatlamasıdır. Yaşanan kuruma, çatlama sıkıntılarından vazelin sürerek kurtulmak mümkün. Vazelin dudakların onarımını ve bakımını sağlar. Düzenli olarak dudaklarınıza vazelin uyguladığınız taktirde birkaç hafta sonra kalıcı olarak nemli ve parlak dudaklara sahip olduğunuzu göreceksiniz.

5. Makyaj Temizlemede Kullanılır

Vazelinin Faydaları

Yüzünüzde yer alan makyajı temizlemek için de kullanılan vazelin, dudaktan göz kapaklarına hatta kirpiklere kadar her bölgeye fayda sağlamaktadır. Vazelini bu bölgelere sürerken dikkat edin. Gözünüze bulaşmamasına oldukça önem gösterin.

6. Sivilceye İyi Gelir

Vazelinin Faydaları

Genç insanlar başta olmak üzere herkesin en büyük sıkıntıları arasında yer alan sivilce, vazelin sayesinde kökten temizlenebilir. Vazelini sivilcede kullanmak için iki çay kaşığı ardıç katranı ile 3 tatlı kaşığı vazelini tahta ile karıştırın. Oluşturulan karışımı her sabah ve akşam kullanabilirsiniz.

7. Doğal Dudak Parlatıcısıdır

Vazelinin Faydaları

Vazelin, kadınların en çok kullandığı makyaj ürünlerinden bir tanesi olan dudak parlatıcısıdır. Bu tarz ürünlerin içeriğini tahmin etmek oldukça zordur. Vazelinin içeriğinde bulunan sağlıklı mineraller ve nemlendirme etkisi dudaklarınıza doğal bir parlaklık katacaktır. Dudak parlatıcısı etkisi görecek vazelini kullanıp hem muhteşem hem de sağlıklı beslenen dudaklara sahip olabilirsiniz.


En İyi ve Uygun Fiyatlı Vazelin Önerileri

Vazelin hakkında bilgileri ve faydalarını verdiğimiz bu içeriğimizde sizler için en iyi vazelin markalarını listeledik.

En İyi Vazelin Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Dalin Vazelin300 ml10/9.9
2Kuaf Professional Vazelin300 ml10/10
3Aqua Sıvı Vazelin1 L10/9.8
4Rosense Vazelin250 ml10/9.8
5Johnson's Baby Vazelin150 ml10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Vazelin
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Uygun Fiyatlı Vazelin Tavsiyesi

İşte cildiniz için muhteşem bir ürün olan en iyi ve çok kullanılan vazelinler...

1. Dalin Vazelin

En iyi Vazelin Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dalin
Vazelin
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerdiği zengin doğal yağlar sayesinde cildi nemlendirerek yumuşatan Dalin Vazelin, bebekler ve yetişkinler için kullanıma uygundur. Dalin Vazelin, etkin madde olarak kullandığı pamuk özü yağı ve shea yağı ile cildi rahatlatır. Ayrıca vazelin koruyucu tabaka oluşturarak nem kaybını da önler.

2. Kuaf Professional Vazelin

En iyi Vazelin Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kuaf
Vazelin
Aradığın
Fiyatı Gör

En çok tercih edilen kozmetik markalarından biri olan Kuaf'ın üretimi olan bu vazelin, içeriğindeki Allantoin sayesinde vazelinden beklenilen faydaların hepsini kısa sürede gösteriyor.

3. Aqua Sıvı Vazelin

En iyi Vazelin Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Aqua
Vazelin
Aradığın
Fiyatı Gör

Krem formundan kurtularak sıvılaştırılmış bir ürün olarak satılan Aqua vazelin, kolay kullanımı ve çatlaklar üzerindeki muazzam etkisi ile öne çıkıyor. Hoş kokusu ile de fark yaratan Aqua sıvı vazelini şiddetle öneriyoruz.

4. Rosense Vazelin

En iyi Vazelin Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Rosense
Vazelin
Aradığın
Fiyatı Gör

El, ayak, topuk, dirsek ve diz çatlakları için en etkili vazelinlerden biri olan Rosense vazelin, ipeksi yapısıyla kullanıcıların beğenisini kazanmıştır. Sertleşme ve kuru cilt gibi sorunların kesin çözümü olan bu vazelin aynı zamanda gül kokusuyla da dikkat çekiyor.

5. Johnson's Baby Vazelin

En iyi Vazelin Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Johnson's Baby
Vazelin
Aradığın
Fiyatı Gör

24 saate kadar etkili nemlendirme ve parfümlü özelliğiyle piyasadaki en iyilerden biri olan Johnson's Baby vazelinin klinik olarak da yumuşaklığı kanıtlanmış olup hassas ciltler için uygundur. Bebeklerin yanı sıra yetişkinlerin de kullanabileceği bu vazelin sayesinde topuk, diz, dirsek ve çatlayan dudaklarınız eskisinden daha da iyi bir görünüm kazanacak.


Vazelin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İçeriğimizin bu kısmında vazelin hakkında merak edilenlere yer verdik. İşte vazelin hakkında sıkça sorulan sorular.

Vazelin Yüze Sürülür mü?

Vazelin yüze sürülebilen bir merhemdir. Yüzde yer alan çatlakları gidermede biredir fayda sağlamaktadır ancak vazelini direk olarak sürmek gözenekleri tıkayabilir. Bunun için, vazelinin benmari misali eritildikten sonra cilde sürülmelidir. Kısaca, vazelin küçük bir cam kaseye koyulur ve sıcak bir çaydanlığın üstüne konulup erimesi beklenir.

Vazelin Kaş Çıkartır mı?

Vazelin içerisinde yer alan mineral yağlar, kaşlara sürüldükten sonra yeniden çıkmasına ve kaş şeklinin biçimlenmesine destek sağlar. Kaşlara sürmeden önce her zamanki gibi benmari usulü eritip öyle sürülmelidir.

Dudakları Nemlendirir mi?

Vazelini dudak bakımında kullanabilirsiniz. Dudakların kurumasına ve çatlamasına engel olur.

Vazelin Kirpikleri Uzatır mı?

Kirpiklerin uzamasında oldukça faydası olan vazelin, kirpiklerin güçlenmesinde ve kalıcı olmasında da etkilidir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum