Vasil Bozhikov Kimdir

Vasil Bozhikov, 2 Haziran 1988’de Bulgaristan’ın Gotse Delchev kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve bir dönem forma giydiği Bulgaristan Genç Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Vasil Bozhikov Kimdir

Vasil Bozhikov Biyografisi

Vasil Bozhikov’un Kulüp Kariyeri

Vasil Bozhikov, futbol kariyerine ilk olarak amatör seviyede mücadele veren Pirin Gotse Delchev takımında başladı. Bir süre burada oynadıktan sonra Botev Plodiv ve Botev 2002 takımlarında yer aldı.

2006 yılına kadar alt yapısı seviyesinde mücadele verdikten sonra Gigant Saedinenie’ye transfer oldu ve burada imzaladığı yeni sözleşme ile profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. 2 sene forma giydiği takımda istenileni veremediği gerekçesiyle transfer listesine konuldu. 2009 yılında Minyor Pernik takımı ile sözleşme imzaladı. 2009-2011 yıları arasında 70 maça çıktı ve bir neci kariyerinde zirveye ulaştı.

2012 senesinde Litex Lovech ile anlaşan tecrübeli futbolcu, Bulgaristan Ligi’nde 33 maça çıktı. Takımda değişilmez futbolcular arasına giren Vasil Bozhikov, 2014-2015 sezonunda burada forma giydi ve 30 maça çıktı. Burada kariyerinde bir ilk yaşadı ve Avrupa Lig karşılaşmasında ilk kez forma giydi.

vasil bozhikov kasımpaşaspor

2015-2016 sezonuna da burada başlayan Vasil Bozhikov, birkaç hafta sonra yolunu Türkiye’ye çevirdi ve Kasımpaşaspor ile görülmelere başladı. Her iki kulübün şartlarda anlaşması ile beraber 450 Bin Euro’ya transfer tamamlandı ve tecrübeli futbolcu yeni takımı ile Türkiye Süper Ligi’nde maçlara çıkmaya başladı.

Vasil Bozhikov’un Milli Takım Kariyeri

Vasil Bozhikovi, milli formayı futbol kariyeri boyunca sadece Bulgaristan U-21 takımında giydi. 2009 yılında dahil olduğu takım ile sadece 6 maçta sahne aldı. Ardından gelen yıllarda milli takımın herhangi bir kademesinde görev alamadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.