Van Hakkında Bilmedikleriniz

İçerisinde birçok uygarlığın izlerini bırakmış olduğu, Doğu Anadolu bölgesinin güzel şehirlerinden bir tanesidir Van. Haberimizde Van ile ilgili bilinmeyenleri bulabilirsiniz.
Van Hakkında Bilmedikleriniz

Van İsminin Hikayesi

van-001.jpg

Urartulu bir kumandan Van gölünün etrafına Tuşbadan gelen anlamı Güneş Kenti, Turuşba isminde sayfiye bir şehir inşa etmiştir. Zaman geçtikçe de Turuşba yerini Van ismi almıştır. Van' ı kuran isim ise, Asur kraliçesi Semiramis' tir. Şehre annesinin ismini koymuştur. Tuşba da Van il olduktan sonra bir ilçesine verilen isim olmuştur.

Van Gölü

Van gölü Türkiye' nin en büyük gölüdür. Göl suyu sodalı ve tuzludur. Gölün etrafı dağlarla çevrilidir. Van turizminin önemli turizm kaynaklarının başında Van Gölü gelmektedir.

van-golu.jpg

Van Gölü aynı zamanda dünyanın da en büyük sodalı gölüdür. Gölde Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş Adası olmak üzere 4 ada bulunur.

Van Kedisi

Van kedileri göz renklerinin değişik oluşuyla bilinen kedilerdir. Van'da her iki gözü mavi, her iki gözü sarı, bir gözü mavi bir gözü de sarı olan Van kedileri bulunmaktadır. Bembeyaz uzun tüyleri, uzun kuyruğu, canayakın ve sadık olması Van kedisinin diğer özellikleridir.

van-kedisi.jpg

Van kedileri eskiden yazları dağda, kışları ise evde geçirirlerdi. Ancak günümüzde artık Van kedilerine rastlamak da zorlaşmaya başladı. Van'da kediye pişik denir. Van kedileri Van'daki halk tarafından bir hayvan, kedi olmasının yanında her evin bir bireyi, dostu olarak görülür.

28 Ekim 2011 Van Depremi

van-depremi.jpg

25 saniye süren Van merkezli, 7.2 şiddetindeki depremde çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmiştir. Van ve ilçelerinde çok şiddetli şekilde hissedilmiş olan depremde 644 kişi hayatını kaybetmiştir. 1.966 kişi yaralı, 252 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum