Van' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İçerisinde bir çok uygarlık, toplum barındırmış olan Van'da, doğal olarak gezilip görülmesi gereken çok sayıda tarihi mekan vardır. İşte size rehberlik sunacak haberimizde o yerler ve hakkında bilgileri bulabilirsiniz.
Van' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Van' a geldiniz ve muhteşem Van kahvaltısıyla midenize bayram yaptırdınız. Sırada ne mi var? Tabiki Van' ı gezmek.. Nereden başlayacağınız size kalmış ama biz size mutlaka gezmeniz gereken yerleri tek tek sıraladık. Van' ı gezerken çoğu zaman tarhin geçmiş sayfalarına gidip, değişik duygular hissedebilirsiniz çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi, Van' da pek çok medeniyet yaşamış bunların izlerini bulmak, görmek sizler için farklı ve güzel bir deneyim olacaktır.
 

van-kalesi-001.jpg

Van Kalesi

Urartular zamanında Urartu krallığı tarafından M.Ö. 840 tarihlerinde yapılmıştır. Van kalesi bir kayalığın üzerine yapılmış muhteşem bir eserdir. Kale içerisinde kaleyi ziyarete gelenlerin ilgisini çeken çok sayıda çivi yazılı tabletler, kaya mezarlar, Osmanlı döneminden kalan camiler ve daha birçok tarihi yapı ve eser bulunmaktadır. Van'da ilk ziyaret edeceğiniz yerlerin başında Van Kalesi gelir.
 

akdamar-kalesi.jpg

Akdamar Kalesi

Van gölü kıyısında bulunan ada muhteşem manzaraya ve mimariye sahiptir. Geçen yıllarda restore edilmiş ve müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Kiliseyi Ermeni kralı Gagik yaptırmıştır. Özellikle kilise mimarisinin güzelliğiyle dikkat çekiyor.
 

van-golu-002.jpg

Van Gölü

Van gölü oluşumu Nemrut volkanik dağın patlamasıyla gerçekleşmiştir. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarfından ziyaret edilmektedir. Van Gölü görüntüsüyle, güzelliğiyle insanı büyüleyen harika bir doğal güzellik niteliğindedir.
 

van-muzesi-001.jpg

Van Müzesi

Van müzesi 1972 yılında hizmete açılmıştır. Müzede birçok tarihi eser niteliğindeki savaştan kalan aletler, Urartu Krallığı'na ait birçok değerli tarihi eser sergilenmektedir.
 

adir-kilisesi-001.jpg

Adır Kilisesi

Adır kilisesi Adır Adası üzerine kuruludur. Tarihten izler taşıyan bu kiliseyi de görmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca kilise içinde manastır ve şapel bulunur.
 

muradiye-selalesi-001.jpg

Muradiye Şelalesi

Vanlıların çok sık tercih ettikleri piknik mekanlarından birisidir. Doğal güzelliğiyle insanı kendine hayran bıraktıran şelaleye gidip siz de o atmosferi yaşamalısınız. Öyle ki şelale sadece Vanlıların değil diğer şehirlerin de uğrak noktası haline gelmiş.
 

halime-hatun-kumbeti.jpg

Halime Hatun Kümbeti

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunmaktadır. Değişik mimariye sahip kümbet, Melik İzzettin' in kızı Halime Hatun' un adını taşımaktadır. Çok güzel mimariye sahip olup onikigendir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.