Netflix Orijinal Yapımı The Valhalla Murders Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix’in İzlanda merkezli TV şirketleriyle birlikte ortam yapımı olan The Valhalla Murders dizisini inceledik. İşte aksiyon ve gerilim dolu senaryosuyla dikkat çeken polisiye dizisi The Valhalla Murders incelemesi ve izleyici yorumları…
Netflix Orijinal Yapımı The Valhalla Murders Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix The Valhalla Murders Dizi İncelemesi

İnternetten dizi izlemek isteyenler için en iyi önerilerden biri olan The Valhalla Murders dizisini araştırdık. Gizem ve gerilim dolu senaryosuyla tüyler ürperten Netflix Orijinal yapımı polisiye dizisi The Valhalla Murders’ı izlerken İzlanda’nın doğasına ve kültürüne dair bilgi sahibi olacaksınız. İşte bu inceleme dizi içeriğimizde 8 bölümlük ilk sezonuyla en çok izlenen Netflix dizileri arasına girmeyi başaran The Valhalla Murders dizisi hakkında bilinmesi gerekenler ve izleyici yorumları…


1. Netflix’in İzlanda Yapımı yeni dizisi The Valhalla Murders dizisinde bir dedektif ile polis komiserinin bir dizi cinayeti aydınlatmak amacıyla yaptığı çalışmalar anlatılıyor.  

Netflix


2. İzlanda’nın Reykjavik limanında işlenen bir cinayet sonrasında cinayeti aydınlatmak amacıyla bölgeye çağırılan ana karakterimiz burada Kata adında yerel bir memur ile birlikte katilin peşine düşerler.

Netflix


3. Kısa bir çalışma sonrasında aradıkları kişinin bir seri katil olduğu ortaya çıkınca olaylar daha da ilginçleşmeye başlar. Öyle ki ipuçları iki dedektifi Valhalla adından ki terk edilmiş ve bakıma muhtaç çocukların büyütüldüğü devlet yurduna götürür.

Netflix


4. Yıllar önce burada yaşanan birtakım suçlarla ilişkili olduğu düşünülen seri katile dedektiflerimiz her defasında bir adım daha yakınlaşır. Ancak polisiye dizilerinin klasik akışı gereği seri katilimiz bir türlü yakalanamaz.

Netflix


5. Polisiye dizisi ve katil kim konusunu işleyen diziseverler için gayet iyi bir yapım olan The Valhalla Murders İzlanda’nın soğuğu gibi biraz soğuk bir yapım. Şöyle ki beklediğim aksiyon ve heyecanı bazı bölümler hariç alamadım. Yani dizi biraz sakince ilerliyor.

Netflix


6. The Valhalla Murders dizisinin izleyiciler tarafından en çok sevilen yönü ise dizi sayesinde İzlanda’nın muhteşem doğasını görebilmek ve kültürü hakkında bilgi sahibi olabilmektir. Görsel ayrıntılara ne kadar çok takılmasam da diziyi izlerken bende etkilenmiştim.

Netflix


7. Genel olarak The Valhalla Murders dizisi izlerken gizem, gerilim ve yer yer aksiyon sahnelerini göreceğiniz klasik polisiye dizisi olarak nitelendirilebilir. IMDb’den aldığı 7.1’lik iyi puanı sonuna kadar hakkeden diziyi gizem dolu polisiye dizisi seven NeOldu.com okurlarına tavsiye ediyorum.

Netflix


Netflix The Valhalla Murders Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Netflix’in 2020 yılında izleyicilerine sunduğu polisiye dizisi The Valhalla Murders hakkında izleyici yorumları;


İzleyici 1:

İzlanda'nın karla kaplı sert ikliminde çekilen her bölümü keyifle ve merakla izlenen bir diziydi. Katilin son ana kadar bulmak mümkün değildi, o yönden de sürükleyiciydi. Bize biraz uzak İskandinav kültürü, bürokrasisi adına da öğretici bir diziydi. Polislerin silah taşımadığı, silahlarını aracın arkasındaki şifreli bir kasada taşıdıkları, silah lazım olunca merkezi arayıp şifre istedikleri bir yer İzlanda. Ülke küçük asayiş yerinde olduğu için cinayet olayı epey ses getirince bütün teşkilat (teşkilat dediğime bakmayın toplasan 15-20 polis ya var yo yok, o derece :)) - bu işin üstüne düşüyor.


İzleyici 2:

İzlanda'dan çıkmış güzel bir polisiye dizi. Oldukça sürükleyici ve sistemdeki açıklara parmak basan bir yapım. İzlanda hakkında da bayağı bilgi sahibi oluyorsunuz. Ne kadar küçük bir ülke olduğunu ve sanki Norveç'e bağlı yaşadıkları vurgulanmış.


İzleyici 3:

Dizi aşırı baygın, yavaş ilerliyor ittire kaktıra bitirdim resmen. Olağanüstü de etkilemedi açıkçası beklenen son geldi ve bitti. Zaten bu konu daha önce defalarca kez işlenmişti filmlerde ve dizilerde. velhasıl kelam güzel oyunculuklara sahip, güzel görüntüler içeren bir dizi. Ben konudan daha çok yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi İzlanda'nın nasıl bir yer olduğunu incelemeye çalıştım. Çok dikkatimi çeken şeyler oldu birincisi herkes zengin, ikincisi iklimi gibi insanları da soğuk koca dizide gülümseyen insan yok, üçüncüsü hiçbir polis silah taşımıyor... bunu öğrendiğim tuhaf oldu. Gerçi İzlanda gibi bir yerde kim suç işler ki, suç işlese bile polisi, silahına davranacak kadar tetikleyecek bir suç olacağını sanmam. Yani koca polisiye dizide bir iki kere silah gördük, öyle bir yermiş İzlanda.


İzleyici 4:

Soğuk bir ülke ve soğuk insanlar. İlişkiler de soğuk. Ruhsuz bendeki etkisi. Manzara bol bol kar ve bir kez bile üşüme kelimesi geçmiyorlar. Espri yok ölü gibi millet. Akdeniz insanı sıcaklığı arıyor insan ama İzlanda’yı öğrendik az çok fikir edindik.


İzleyici 5:

İzlerken, dizide geçen isimleri her duyduğunuzda ikea’nın koridorlarında dolaşıyor gibi hissedebilirsiniz kendinizi. Güzel dizi; polisiye gerilim türünü seviyorsanız, alışık olmadığınız bir coğrafyanın tadını alışılmış bürokratik sistemler ile izliyor olacaksınız. Katilin kim olduğunu bulmanız tamamen polisiye türüne olan ilginiz ile alakalı bence. Çok şaşırabilirsiniz ya da henüz ilk bölümde tahmin edebilirsiniz. Diğer sezonunu merakla bekleyeceğiniz işlerden.


İzleyici 6:

İskandinav gizem/gerilim yapımlarını sevenleri mest edecek bir dizi. son ana kadar merakla izlenen, şahane karlarla kaplı İzlanda görüntüleri ile süslü başarılı bir yapım.


İzleyici 7:

Bu diziyi kesinlikle izleyin. Zaten Nordik suç temalı dizileri oldum olası beğenirim, son bölüme kadar seri katili bulmanız mümkün değil.


İzleyici 8:

Hiç İzlanda'da geçen bir yapım izlememiştim. Dilleri baya ilginç. Her yer kar buz, çatır çatır araba kullanıyorlar. Biz burada bir gizli buzda kıyameti yaşıyoruz. Dizinin kontrastı yüksek doygunluğu düşük görüntüsü Nordik havayı güzel yaşatıyor. Konu da oldukça çarpıcı ve baymadan güzel işlenmiş. 


İzleyici 9:

İlk etapta epey kuşkulu yaklaşıp, sıkılmaktan korktuysam da; içine baya çekti ve seyrettirdi. Twistler yerinde ve şaşırtıcıydı. Tavsiye olunur. İzlanda'da geçtiği için sinematografik açıdan da epey başarılı ve gözleriniz bayram edecek bazı sahnelerde. 


İzleyici 10:

Kendi türünde en mükemmeli diyemem ama o seviyeye yaklaştı bana göre son iki bölümüyle. Oldum olası polisiye, kriminal, psikolojik ağırlıklı dizileri sevmişimdir. The Valhalla Murders da bu tarz bir dizi, tam dozajında bıraktı her şeyi ama devamının gelmesini de isterdim yalan yok.

Önerilen İçerik: Netflix'in Polisiye ve suç Dolu Yeni Filmi Malang Unleash The Madness Hakkında Bilgiler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.