Vajinal Akıntıya Dikkat

Kadınların ortak derdi vajinal akıntı hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
Vajinal Akıntıya Dikkat

Akıntı normalde olması gereken ancak bazı zamanlarda dikkate alınıp doktora başvurulması gereken ciddi bir konu olabiliyor. Her akıntı ciddi bir durumun habercisi değildir. Özellikle adet döneminizin yaklaştığı günlerde şeffaf, kokusuz, herhangi bir problem yaratmayan akıntı normal bir akıntıdır. Bu akıntılar hormonlarınızla alakalıdır. Hormonlarınıza bağlı oluşur ve kendiliğinden geçer.

Vajinal akıntının miktarı çok önemli rol oynamaz. Önemli olan rengi, kokusu olup olmadığıdır. Eğer rengi yeşil, sarı ve peynir kıvamında ise bunlarla beraber yanma, kaşıntı ve cinsel ilişki sırasında sıkıntı oluşturuyorsa altta bir patojen etken oluşmuş olma ihtimali yüksektir. En kötüsü de yani ciddi sayılabilecek dediğimiz, akıntının kanlı, et suyu renginde olmasıdır. O zaman akla hemen kadın organları kanseri gelmelidir.

Vajinal akıntılarda akla ilk gelen enfeksiyon ihtimalidir. Bu da sıklıkla rastlanılan bir durumdur çünkü az oranda rahim ağzı kanserleri akla gelmektedir. Akıntının özelliği bize hastalık hakkında ipucular verebilir.

Tricomonas vaginalis enfeksiyonunda; şiddetli yanma olurken, akıntının rengi ise gri, yeşil köpüklüdür.

Gardnerella vaginalis enfeksiyonunda; kötü kokan ve gri beyaz renkte akıntı vardır.

Mantar enfeksiyonlarında ise; peynir parçalarında akıntı, yanma ve kaşıntı görülür.

Yumurtalık Kanserinde ; et suyu renginde bir akıntı görülür. Alt kısımda ağrı oluşur.

Rahim kanserinde ise; adet dışı kanamalarla kendini gösterir.

Rahim ağzı kanserinde; ilişki sonrasında ve kanlı bir akıntı oluşur. İlerleyen zamanlarda koku oluşup bu koku kötü bir kokudur. Unutulmamalıdır kötü koku patolojiyi akla getirir.

Buna göre şeffaf, kokusuz, beyaz akıntı her zaman normal olandır. Bunların dışından görülen tüm akıntılar için bir hekime mutlaka başvurulmalıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.