Vahdettin Uzunyayla Kimdir? & Hakkında Bilgi

Vahdettin Uzunyayla, 1957 yılında Bingöl'de doğmuştur. Fırat Üniversitesi İnşaat mezunu siyasetçi hakkında bilmek isteyeceklerinizi bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Vahdettin Uzunyayla Kimdir? & Hakkında Bilgi

Vahdettin Uzunyayla Biyografisi

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimleri için, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bazı adaylarını açıkladı. Bu adaylar arasında Bingöl Merkez Belediye Başkanlığı için Vahdettin Uzunyayla aday gösterildi. Bingöl’ü tanıyan ve burada doğup büyümüş birisi olarak Uzunyayla’nın birçok projesi olduğu bilinmektedir.


Vahdettin Uzunyayla Kimdir?

Vahdettin Uzunyayla, Bingöl’ün Karlıova İlçesi Devecik Köyü’nde 1957 yılında doğdu. Fırat Üniversitesi, İnşaat Bölümü mezunu, evli ve 5 çocuk babası olan Uzunyayla, Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu kurdu ve uzun dönem boyunca da başkanlık görevini üstlendi. Aynı zamanda Bingöl Büro Emekçileri Sendikaları Kurucu Başkanlığı görevini de üstlenmiş olan Uzunyayla, Bingöl’de yer alan bazı amatör spor kulüplerinde de başkanlık ve yöneticilik görevleri yapmıştır. Bunun yanı sıra birçok futbol müsabakasında temsilci olarak görev almıştır. Ayrıca birçok farklı spor müsabakasında da uzun süre hakemlik görevi yapmıştır.


CHP Bingöl Adayı Vahdettin Uzunyayla

Vahdettin Uzunyayla, 30 yılı aşkın süre boyunca Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde görev aldıktan sonra emekliye ayrıldı. Sonrasında ise emekli olarak Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yer aldı. Siyasete atıldıktan sonra milletvekili olarak seçimlere katıldı. Bingöl 1. Sora Milletvekili Adayı olan Vahdettin Uzunyayla, CHP’nin 27. dönem adayları arasında yerini aldı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerde, Bingöl Merkez İlçesi belediye başkanı adayı olarak gösterildi.


CHP Bingöl Milletvekili Vahdettin Uzunyayla

2018 Genel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bingöl 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak seçimlere katılan Vahdettin Uzunyayla, partisinin bölgede yeterli oyu toplayamaması sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev alamadı. Bu nedenle de Uzunyayla, partisi tarafından 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Bingöl Belediye Başkanı olarak görev alması için aday gösterildi. 

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.