Uzun Süren Hıçkırığa Dikkat!

Hıçkırık, çeşitli sebeplerle ortaya çıkan ve kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Genellikle kısa sürede geçer. Yalnız sürekli devam eden hıçkırık önemli sağlık sorunlarının işareti olabiliyor.
Uzun Süren Hıçkırığa Dikkat!

Hıçkırık, daha çok mide asidinin üst seviyelere çıkarak yemek borusuna girmesi, beyin basıncının çoğalması, idrar ihtiyacının artması ve kullanılan ilaçların yol açtığı bir fiziki sorundur. Can sıkıcı bir hadisedir ve aslında hastalıkların habercisi konumunda da değildir. Yalnız kimi hastalıkların akabinde daha çok ortaya çıktığı görülür. 

 

Vücuttaki Karbondioksit Arttırılmalı

Uzmanlara göre hıçkırık genellikle solunum kasları ve göğüs adalelerinin birden gerginleşmesi boğaz yolundaki bir kapakçığın aniden kapanması sonucu ortaya çıkabiliyor. Bu sorun karın bölgesinde de meydana gelebiliyor. Ancak hıçkırık bu etmenlerin bir tanesi bile gerçekleşmeden de görülebilir. Uzmanlar hıçkırığın durdurulabilmesi için vücuttaki karbondioksit oranının yükseltilmesine ihtiyaç olduğunu kaydediyor. Hıçkırık problemi yaşayanlar bir poşetin içine nefes verip alabilirler. Ancak hıçkırık probleminiz uzun zaman devam ediyorsa muhakkak bir uzmana başvurmalısınız. Genellikle bu problem uzman eşliğinde bazı ilaçlar sayesinde kontrol altına alınabilmektedir.

 

Hıçkırıkta Yemek Borusu Kanseri Riski

Uzmanlar sürekli devam eden ve bir türlü kurtulamadığınız hıçkırıkların zayıflama ve yutkunma sorunlarıyla beraber gelmesi yemek borusu kanserinin habercisi olabildiğini kaydediyor. Uzmanlar birçok yemek borusu kanseri hastasının bir türlü defedilemeyen hıçkırık sorunundan yakındığını belirtiyor. Yaklaşık 100 yemek borusu kanseri taşıyıcısı üzerinde yürütülen çalışmalar bireylerden 27’sinin ‘geçmeyen hıçkırık’ problemi çektiklerini ve bunlardan 6’sının da hıçkırığa bağlı olarak hekime gittikleri açıklandı. Yemek borusu kanserini alkol ve sigaranın tetiklediği bilinmekle birlikte her sene Dünya’da 400 binin üzerinde insan bu sağlık sorunuyla yüzleşiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.