Uzaydan Gelen Seslerin Kaynağı Belli Oldu

NASA, uzaydan gelen garip seslerin kaynağının dünyanın manyetik alanında yer alan parçacıkların hareketleri olduğunu açıkladı.
Uzaydan Gelen Seslerin Kaynağı Belli Oldu

Birleşik Devletler Uzay Ajansı NASA, uzayın teknik olarak boşluk olsa da, aslında boş ve sessiz olmadığını belirterek, Dünya dışından gelen seslerin kaynağının dünyayı çevreleyen manyetik alanda bulunan plazma dalgaları olduğunu açıkladı.

NASA'nın sitesindeki habere göre araştırmacılar bu sesleri, uzayın seslerini ve farklı nesnelerin birbirleriyle etkileşimini kaydedebilmelerine olanak tanıyan Van Allen alıcıları ile duyabiliyorlar. Aynı zamanda araştırmacılar, EMFISIS isimli cihaz sayesinde de bir dalga tespit edildiği zaman, üzerindeki elektrik ve manyetik frekans değişikliklerini o anda ölçebiliyorlar.

dunya-uzay

NASA, web sitesinde şu şekilde bir açıklama paylaştı: ''Uzay ne tamamen boş, ne de sessiz. Her ne kadar boş gibi gözükse de uzay, Dünya'daki herhangi bir şeyin tersine hareket eden, manyetik alanlar tarafından yönetilen elektrik yüklü parçacıklar içeriyor. Bu yüklü parçacıklar, elektromanyetik dalgaların hareketleri ile ileri-geri olarak sürekli hareket etmekte. Gelişmiş cihazlarımız sayesinde bu dalgalanmaların seslerini duyabiliyoruz.''

uzay-bosluk

Mara Johnson-Groh, NASA'nın web sitesinde yaptığı açıklamada, ''Plazma dalgalarının ve parçacıkların hareketlerini anlamak; elektronların, radyasyon kuşaklarından nasıl hızlanarak kaybolduklarını öğrenmemize yardımcı olabilir. Uydularımızı ve telekomünikasyonumuzu geliştirebilir'' dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.