Uzaktan ve Çoklu Şarj Teknolojisi Geliştirildi

Koreli bilim adamları kablosuz ve birden fazla cihazı şarj edebilen teknolojiyi geliştirdi.
Uzaktan ve Çoklu Şarj Teknolojisi Geliştirildi

Birçok akıllı telefon firması tarafından son zamanlarda popüler olan kablosuz şarj etme teknolojisi gün geçtikçe gelişiyor. Son olarak Koreli bilim adamları kablosuz ve birden fazla cihazı şart eden bir alıcı geliştirdi.

Daha öncesinde geliştirilen kablosuz şarj üniteleri telefonları bu üniteye paralel şekilde bıraktığınızda şarj edebiliyor ancak cihazı kullanırken şarj olmuyordu. Bunun üzerine harekete geçen araştırmacılar yeni bir yöntem ile bu sorunu ortadan kaldırdı. Önceki şarj ünitelerinde güç aktaran sistemler birbirlerine paralel olarak dizayn edildiği için telefon da sadece bu üniteye paralel olunca şarj edebiliyordu. Araştırmacılar güç ünitelerini birbirlerine dik yerleştirdi ve her yöne güç verebilen bir manyetik alan geliştirdi. Böylece cihaz kullanılırken de şarj edilebildiği görüldü.

Uzaktan ve Çoklu Şarj Teknolojisi Geliştirildi

Yeni geliştirilen sistem 30 watt güç aktarabiliyor ve bu sayede 30 akıllı telefon ya da 5 dizüstü bilgisayarı aynı anda şarj edebiliyor. Cihazların hepsinin şarj olabilmesi için geliştirilen şarj sisteme sadece yarım metre yaklaşmaları yeterli oluyor.

Geliştirilen bu sistemin güvenli olduğunu belirten araştırmacılar, gelecekte bu tarz panellerin mobilyaların iç kısımlarına yerleştirileceğini ve böylece insanların oturdukları yerden telefonlarını şarj edebileceklerini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.