Uzaktan Kumandalı Range Rover 2016

Range Rover Sport 2016 modeline sahip olacak kişiler telefonu ile aracı uzaktan kumanda edebilecekler. İşte yeni Range Rover Sport 2016...
Uzaktan Kumandalı Range Rover 2016

Range Rover Sport 2016

İngilizler' in ünlü arazi aracı markası Range Rover yenilediği Sport modeli ile dikkatleri üzerine çekti. Araca uzaktan kumanda modülü ekleyen firma, akıllı telefonunuz ile aracı kontrol edebilmenize olanak sağlıyor. Telefona yüklediğiniz uygulama ile telefonunuz uzaktan kumandaya dönüşüyor ve aracınızı azami 6 km/saat hıza kadar kontrol edebiliyorsunuz. Güvenlik gereği araç bu hızın üzerine çıkmıyor.

Araca farklı hareket kabiliyetleri de tanımlanmış durumda. Dar bi yolda "U Dönüşü" yapmak istediğiniz zaman zorlanacağınızı düşünüyorsanız ve uğraşmak istemiyorsanız yine uzaktan kumanda sistemini kullanabiliyorsunuz. Bu defa araca u dönüşü talimatı vermeniz yeterli. Araç kendi kendine hareketini tamamlıyor ve sonrasında aracınıza binerek yolunuza devam edebiliyorsunuz.

 

Sistem Nasıl Çalışıyor?

İlk olarak Sport modeli üzerine uygulanan sistemin çalışma prensibi telefonunuza indireceğiniz bir uygulamaya dayanıyor. Güvenlik konusunda kafasında soru işareti belirenler için biraz daha açıklayalım. Araçta anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi olduğu için zaten anahtar cebinizde olduğu zaman arabaya binip gidebiliyorsunuz. Uygulama anahtar ile entegre çalışmak üzere tasarlanmış. Belli bir mesafeye yaklaştığınızda araç sizin orada olduğunuzu anlıyor ve uygulamayı kontrol edebilmenize imkan veriyor. yaklaşık 9-10 metre mesafenin dışına çıktığınız zaman kontrol bitiyor ve araç kendini kapatıyor.

U dönüşü konusuna gelirsek, aracın her tarafında sensörler ve kameralar mevcut. Yazılım bu algılayıcılar sayesinde kendi kendine hareket gerçekleştirebiliyor. Mevcut kendi park eden sistemin bir başka şekli de denebilir. Range Rover yetkilileri ilerleyen günlerde diğer modeller için de sistemin uygulanacağını belirtti. Üzerinde çalıştıkları asıl konunun ise sizin isteğinize göre sürücüsüz giden otomobil geliştirmek olduğunu ekledi.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.