Uzaktan Eğitim Alanlara Yeni Düzenleme

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, uzaktan eğitimle mezun olan öğrencilerin diplomalarında uzaktan eğitim ibaresi yer alacak.
Uzaktan Eğitim Alanlara Yeni Düzenleme

Yüksek Öğretim Kurumu uzaktan eğitim ile mezun olan öğrencilerin diplomalarında değişiklik kararı aldı. Alınan karara göre, bundan sonra uzaktan ders alarak mezun olan öğrencilerin diplomalarında “Uzaktan Öğretim” ibaresinin yer almasına karar verdi. YÖK’ten üniversite rektörlüklerine bildirilen yazılı karara göre, daha önce uzaktan eğitimle üniversite okuyup mezun olanların diplomalarında uzaktan öğretim ifadesinin yer almaması şeklindeki kararın Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan karara göre iptal edilerek uzaktan eğitim yolu ile mezun olanların diplomalarında ''Uzaktan Öğretim'' ifadesinin yer alması gerektiği belirtildi.

Daha önce bu uygulamanın aksine diplomalarda “uzaktan eğitim” ibaresi yer almıyordu. YÖK'ün bu yeni kararı özellikle de lisans tamamlama yoluyla diploma alacak öğrencileri etkileyecek.

Berkan Kişin / NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.