Uyurken Akıllı Telefonları Kendinizden Uzak Tutun!

Hemen hemen herkeste bulunan akıllı telefon ve tabletler uyurken yakınınızda bulunduğunda doğrudan ve dolaylı yollarla uyku sorununa neden olabiliyor. Bunun yanında çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. İşte detaylar...
Uyurken Akıllı Telefonları Kendinizden Uzak Tutun!

Uykusuzluğun Başlıca Sebebi Akıllı Telefonlar!

İnsanların geneli gece uykudan bir anlık uyandığında akıllı telefonuna yöneliyor. Gece yarısı saat 02.00’dan sonra bile ‘Facebook’, ‘Twitter’ gibi sosyal paylaşım sitelerini takip ediyoruz. Bu şekilde yeni olaylardan haberdar oluyoruz. Böylece beyin ve fiziki olarak gerginleşiyoruz. Bu şekilde de uykusuzluğa davetiye çıkarılmış olunuyor. Özellikle gençlerin akıllı telefonu yatağının yanı başında tutmaları deliksiz uyumalarını engelliyor.

genclerde-sorun-daha-fazla.jpg


Radyasyon Vücudu Olumsuz Etkiliyor

Günümüzde sıkça kullanılan teknolojik alet olan adeta hemen hemen her yaş gurubunun sahip olduğu akıllı telefonlar, olumlu etkileri olsa da olumsuz özelliklere de sahiptirler. Radyasyon saçan akıllı telefonlar çeşitli hastalıkların habercisi olabilir. Geceleri uyumadan önce baş ucunuza koyduğunuz akıllı telefonlar dışarıya saçtığı radyasyon nedeniyle sağlığınızı adeta tehdit ediyor.

telefon radyasyon


Gergin Hissettiriyor

İlaveten, yatak odasında akıllı telefonun bulunması uykunun kısalmasına neden olur. Öyle ki, insanlar uzun süre yatakta kalmalarına rağmen uyuyamıyor. Bunun sebebi ise bedenen gergin olmanızdır. Akıllı telefonların ve tablet gibi elektroniklerin yaydığı dalgalar kaliteli bir uyku uyumanıza engel teşkil ediyor. Lise çağındaki gençler bu sorunu daha fazla yaşıyor. Onlar sosyal medyadaki gelişmeleri merak ettikleri gece bile sık sık akıllı telefonlarını kullanma ihtiyacı hissediyorlar.

yatakta telefona bakmak


Uyku Bozukluğu Tehlikeli Hastalıklara Neden Olabilir

Aslında işe gitmek için belirli uyanma saati belirleyen herkesin telefonundaki alarmı kurması akıllı telefonunu kendisine yakın bir yere koymasını mecburi kılıyor. Bu sorunu küçük bir çalar saatle halledebilirsiniz. Uykusuzluğun artması ve az uyumak kanserden kalp rahatsızlıklarına kadar birçok soruna sebep olabilir. Ayrıca iş hayatınızdaki başarınıza olumsuz yansıyacağı gibi sosyal ilişkilerinize zarar getirir ve stresi doğurur. Tablet ve akıllı telefonların ekranlarındaki ışık beynin bazı fonksiyonlarını sekteye uğratır ve uykunuzu kaçırır. Bu da vücudunuzun işleyişinin bozulmasına çeşitli hastalıklarla yüzleşmenize neden olur.

uyurken akıllı telefon

Önerilen İçerik;

► Akıllı Telefonlar Hakkında Yanlış Bilgiler!

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.